Chlapi, vy co mate ty M$ zarizeni na telefonii - byt vama, asi bych se toho pomalu (teda spise rychle) zbavil. http://news.microsoft.com/2015/07/08/satya-nadella-email-to-employees-on-sharpening-business-focus/
"...in the reduction of up to 7,800 positions globally, primarily in our phone business."
Pro ty co nevladnou jazykem burzoalistu, imperialistu a jinych vykoristovatelu - M$ propousti 7,8 tis zamestnancu z telefonni divize... Moc dalsich update Win pro telefony tedy uz zrejme nebude... Nicmene v tom dopise se take pise, ze se hodlaji zabyvat i nadale telefonii. Tezko rici co a jak bude - to zrejme vedi jen hlavouni u M$.
No matter how far down the wrong road you have gone, turn back. - Kurdish proverb
clovek: no když si přečteš detaily v "jazyce kapitalistů", tak zjistíš, že propouštění se týká především té části mobilní divize, kterou koupili od Nokie včetně zaměstnanců. Čili se zbavují především 8 tisíc lidí z bývalé Nokie. Vzhledem k tomu, že mají asi 120 tisíc zaměstnanců, tak pokles na 112 neznamená celkem nic a jestli nechtějí vyvíjet vlastní mobilní HW (což je dost jasné) ale jen technologie a SW, tak celkem nevidím důvod k panice. Osobně používám Blackberry, což je další z dinosaurů a dost mě překvapuje, že ještě vyvíjejí vůbec HW. Nicméně s podporou ze strany Garminu to je dost podobné jako u MS. Naštěstí máme aplikaci, která umožňuje instalaci aplikací z Google Play a systém, na kterém běží Android aplikace, takže se s tím dá žít. MS to bohužel nemá.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT:
Kristalovou kouli nemam, zdroj je M$, pokud maji 120k zamcu, bavime se o ~7% lidi - jak uvadeji 'globalne a primarne z telefoni divize' (ale nerikaji vyhradne mobilni). Co presne to znamena asi ukaze az cas. Je na kazdem kdo co pouziva a jak si dane zpravy vylozi - v okoli vim take o lidech co pouzivaji davno nepodporovane iPhone 3G zcela v pohode a to ze to ma v dnesni dobe rychlost sneka jim nevadi - nekteri si ale takovy luxus jako je ztrata casu proste dovolit nechteji a ani nemuzou. Ja te zprave rozumim tak, ze M$ proste snizuje zdroje davane na vyvoj telefonie. Takze v ramci zachovani paniky chych se poohlizel proste jinde. Jak sami rikaji, nebude to ze dne na den. Stesti preje tem pripravenym. Toliko muj nazor. No matter how far down the wrong road you have gone, turn back. - Kurdish proverb
Ahoj chlapi, poradí někdo? Aktualizoval jsem v Navigatoru mapy, vše proběhlo ok, ale v Garmin Expresu jsem si všiml hlášky, že interní úložiště je z 99% plné a pak, že si mám koupit paměťovou kartu abych měl dostatek místa pro budoucí aktualizace. Jenže já tam kartu mám, 16GB microSD zformátovanou na FAT32. Co ta karta blbne?
V počítači když koukám do Navigátoru tak tam kartu vidím.
Upravil ousek dne 28.11.2015 19:20
Honda Africa twin 750 (1992), BMW R1200 GS Adventure (2015)
ousek napsal:
Ahoj chlapi, poradí někdo? Aktualizoval jsem v Navigatoru mapy, vše proběhlo ok, ale v Garmin Expresu jsem si všiml hlášky, že interní úložiště je z 99% plné a pak, že si mám koupit paměťovou kartu abych měl dostatek místa pro budoucí aktualizace. Jenže já tam kartu mám, 16GB microSD zformátovanou na FAT32. Co ta karta blbne?
Stalo se mi to taky. Tak jsem v menu odmazal trasy , které byly zadány v minulosti jako cílové, nebo průjezdní body, restartoval navigaci a bylo to OK. Od té doby to neudělalo.
TomasTT napsal:
ldivis: bohužel mám zprávy od uživatelů i od dovozce Interphone, že ani nová aktualizace nepomohla všem uživatelům kteří s NavV chtějí telefonovat. Některé telefony fungují, jiné ne.
Po víkendu budu vědět možná víc - mám meeting s vývojáři a zkusím něco zjistit ale pochybuju že se dozvím něco jiného než obligátní "až BMW řekne (= objedná a zaplatí), tak na tom budeme pracovat"
Tak po roce mám na telefonu nejnovější verzi Win Phone 10, BMW Navigator 3.20, interphone R110 a stále nelze v této kombinaci telefonovat. Až neuvěřitelné, že přes všechny diskuze a maily všem výrobcům evidentně vůbec nic nevyřešili. Nebo máte někdo nějaký nový trik?
Upravil ldivis dne 27.04.2016 13:18
Po dlouhém pátrání o kompatibilitách a mnoha konzultacích jsem nakonec skončil u navigatora V (přestože jsem toužil po 590) a to proto, že mám na novém LC již od výrobce držák a ovládací roler na levém heftu. Helmu mám Schubert C3 pro a Schubert do ní prodává (a v prodejně hned nainstaluje) jejich komunikační sadu (novou , rovněž verzi pro). Telefon mám samsung galaxy note.
Po chvíli laborování všechno funguje jak má. Chvíli zlobilo přehrávání hudby z navigátora do helmy, vyřešeno odmazáním v menu prošlé trasy. Poté navigátor normálně vloženou sd kartu s hudbou vidí a přehrává. Telefonování bez problémů, hlasová navigace taky. Doufám, že jsem to nezakřikl a pojede to i nadále.
Teď jsem právě řešil problém přehrávání hudby na NavV a s nejnovějším SW, vymazanými stopami v menu info to hraje hudbu z navigace (kopírované soubory na kartu nebo do navigace) na sluchátkovou sadu Schuberth SRC. I když jsem dělal všechno možná, nepovedlo se nám přehrát jedinou věc z telefonu (iPhone 6) přes navigaci do sluchátek. Stejný telefon na 590 i 595 hraje v pohodě a na 595 pochopitelně hraje i ze Spotify. Mám bohužel dojem, že NavigatorV vůbec neumí přehrávat hudbu z telefonu i když v menu BT svítí ikona hudby (přehrávání médií) jak u telefonu, tak u sluchátkové sady. Prostě jsem na to nepřišel.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Teď jsem právě řešil problém přehrávání hudby na NavV a s nejnovějším SW, vymazanými stopami v menu info to hraje hudbu z navigace (kopírované soubory na kartu nebo do navigace) na sluchátkovou sadu Schuberth SRC. I když jsem dělal všechno možná, nepovedlo se nám přehrát jedinou věc z telefonu (iPhone 6) přes navigaci do sluchátek. Stejný telefon na 590 i 595 hraje v pohodě a na 595 pochopitelně hraje i ze Spotify. Mám bohužel dojem, že NavigatorV vůbec neumí přehrávat hudbu z telefonu i když v menu BT svítí ikona hudby (přehrávání médií) jak u telefonu, tak u sluchátkové sady. Prostě jsem na to nepřišel.
Používám tandem Navigator V + Schubert RSC pro. Přes Navigatora se mi také nepodařilo hudbu z telefonu přehrát. Řeším to tak, že telefon (Samsung Galaxy Note 4) napáruji se Schubertem jako telefon č. 2 (číslo 1 je Navigator) a poté hudba z telefonu hraje v RSC a jde i ovládat (hlasem i tlačítky RSC). RSC zachovává priority telefonu, navigace (jak jsem nastavil). Jediné mínus je, že musím zkontrolovat a evet. manuálně připojit BT telefonu (někdy se nepřipojí automaticky, Navigator se připojuje.
Zdravim,
nezli se vrhnu nekam do Stratosoinveltu, neumi zde nekdo dodat Nav V nejak zajimaveji ?
Ale rozhodne novou (nebo treba jen rozbalenou) a urcite s uctem a zarukou.
Diky.
ousek napsal:
tak se mi po měsíci vrátila navigace z Inveltu, kde to měli na reklamaci, prý to dělá každá.
Chlapi můžete se mi prosím kouknout, jestli když NaviV připojíte přes GarminExpres do počítače co vám SD karta ukazuje v záložce "zařízení"? Díky
Právě aktualizuji Zumo 660, před chvílí jsem dokončil Zumo 590...
Navigator V jsem aktualizoval v úterý...
Takže to "každá" určitě nedělá.
Ale garmin servery, odkud se tahají data mívají výpadky téměř každý týden ale bývá to záležitost do 24h. Dneska odpoledne to zrovna nešlo ale teď (19:15) to jede..
Mám Express 4.1.24 na Win10.
Karta musí být formátovaná FAT32 a ideální je, když je jinak naprosto čistá. Pokud jsou na ní třeba nějaké OSM nebo české mapy, tak to může způsobovat situaci, že se neukazuje jako prázdná a express jí nepoužije. Zažil jsem mrak karet, které se tvářily jako naprosto OK, nejspíš taky OK byly ale navigace je prostě odmítala. Důvod neznám - prostě i po formátování si express myslel, že na nich není místo.
Každopádně když je problém se servery garmin, tak to nejde nikde. Tak obvykle stačí připojit to k jinému PC a zkusit to - pokud to dělá tu samou chybu, chce to zkusit znova další den. Těžko se dá na dálku říct, jestli to právě teď nejde kvůli navigaci, kvůli blbě natažené knihovně .NET framework (do < win10) a nebo kvůli kartě. Pochopitelně může být nabořený garmindevice.xml... možností je pak víc.
z dostupných informací mám taky už podezření na kartu, každopádně díky za informaci, že v tom nejsem sám
Asi týden nefunguje možnost instalace map do počítače (i když aktualizace do GPS jde). Je to chyba na straně Garminu a na opravě se pracuje a měla by být vyřešená během "krátké doby"...
Necetl jste nebo nevite zda se nechysta novejsi verze? Prece jen V se uz dela skoro 3 rok. Ptam se, protoze chystam nakup, ale pokud by mela byt VI, tak urcite pockam.
To se uvidí za 3 týdny - máme nějakou konferenci a bude šance něco zjistit. Zatím nic.