Zdravim,chtěl sem se podělit o zkušenost s bmw r1200s,možná to někomu pomůže kdo má motor boxer.Koupil sem motorku bmw r1200s,motorka jezdila rok v pohodě ale motor místama jakoby pocukával,vynechával,škubal.Měnil sem svíčky,nový cívky,čistil kontakty,ale pořád se to zhoršovalo.Třeba sem zastavil desetkrát na křižovatce a v pohodě a po jedenáctý jako kdyby motor snížil otáčky,začal škubat a chcípnul.nastartoval sem a motor jel zase v pohodě dál ale na volnoběh měl sem tam furt divnej chod!jezdil sem ještě další rok takhle,každej mi radil podtlaky atd,ale furt stejný spíš horší.podotýkám že na motorce si dělám všechno sám,od ventilů,oleje,svíček,filtrů,elektriky,odvzdušnění brzd,spojky atd...tenhle měsíc už mě to začlo štvát to že to občas chcípne na křižovatce,rozhod sem se to dát na diagnostiku,ta ukázala plno chyb,ale bylo to daný tim že jak si věci dělám doma,vycvaknu např snímač polohy klapky atd,tak řídící jednotka to brala jako chybu,i když sem to pak nacvak zpět.po vymazání všech chyb otázka třech minut.cena kolem 500kč v servisu..motor šlape jak má,necuká,nechcípá atd.Je zajímavý že na přístrojovce mi nesvítila žádná kontrolka která by mě upozornila na uvedený chyby?motor jezdil takhle tři roky,najeto 26000km,a při vyších rychlosti než je stání jel v pohodě!jen semtam cukal(jedenkrát z deseti zastavení,asi pětkrát chcípnul,a jednou nešel nastartovat,po vypnutí klíčku a zapnutí naskočil hned!a jednou nastartoval a bežel na jeden válec asi deset vteřin.po vymazání chyb šlape jako hodiny.... chci se zeptat jestli teda motorka jela celou dobu v nákym nouzovym režimu,ale proč se to neobjevilo na přístrojovce?dík Martin
cukání,škubání motoru,chcípání motoru u bmw r1200s
Přidané 15.11.2015 15:36
Musis si uvedomit ze tato motorka uz nieje stara skoda MB. Riesit poruchy stylom pokus omyl je naklad e na cas. Osobne treba zacat diagnostikou a potom skusat pokus omyl. To ze to nepise na palubovke je hold dane konstrukciou palubovky ze nam neni plne graficky display.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Přidané 15.11.2015 20:33
Jj to vim,jen když chci třeba jen přidělat navíc vyhřejvání sedla,nebo vyčistit nádrž,nebo nějakou prkotinu,nebudu s tim lítat do servisu,když to zvládnu sám,kromě diagnostiky,kterou ale viz nahoře gs911 si lze taky pořídit.Jen mě zarazilo že ten motor celou dobu semtam blbnul i když sem dal všechno do původního stavu,že to diagnostika nepozná??Psal sem to sem taky proto že sem tady někde čet že někdo měl stejnej problém,radili mu cívky atd,ale psal že tim to neni,tak možná že by to někomu pomohlo.Jinak nedám na bmw dopustit,jezdim celoročně i v zimě v -20stupních a super jízda.Bez motorky bych nemoh bejt!Jinak dík za odpovědi Martin
Přidané 15.11.2015 22:02
k chceš niečo odpajat aby o tom elektronika nevedela tak vyber baterku a delej si stim co chceš. pak to všetko vrat a pripoj ju. a nic nebude vedet.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Přidané 17.11.2015 09:39
Motorka už jezdí uplně v pohodě,ujeto 2822km od tý doby,a na diagnostice se ted už nic neobjevilo.Bylo to tim že sem to prostě rozpojil,připájel kontakt navýc,atd,a i když sem to dal vše vyčištěný zpět řidící jednotka už to brala jako chybu.moto jelo,ale podle mě v ňákym nouzovym režimu.Od tý doby žádný cuknutí,a to jezdim v blátě,v mrazu,atd.V servisu mi ty chyby čet,tam byl např chyba klaksonu,podpětí,chyba škrtící klapky,brzd... apřesně tyhle věci sem jen rozpojil čistil odvzdušňoval.podpětí mi to udělalo jednou jak mi to chcípalo a taky to tam bylo vypsaný.Já sem si myslel že když to pak vrátim zpátky tak po ujetí určitejch km to řídící jednotka pozná a chyby smaže sama.Ale asi to tak neni,nevim?tak příště zkusim odpojit tu baterku až budu něco dělat,ale myslim že ted už kromě oleje,filtrů ventilů a benzínu nic štelovat nebudu min.100000km!A koupim tu diagnostiku na doma at nemusim nikde votravovat!
Přidané 17.11.2015 09:47
Jinak mi ty jejich polský ložiska v přednim kole,vodešli v 15000km!!pěknej šmejd tyhle ložiska!!i ty plasty dělaj čim dál tenčí a chtěj za to u některejch modelů takový pálky!Dřív sem měl bmw r100gs dakar a to byly ještě poctivý baworáci,i ty materiály.Do dnes lituju že sem ho dal pryč!!
Přidané 17.11.2015 13:51
Nemusíš odpojovat baterii. Jen počkej pár minut po vypnutí klíče. Jaký kontakt? Nemyslím, že ti něco z toho udělá co píšeš. Tipl bych si že se něco umoudřilo a časem ozve znova (poták škrtící klapky? ) Ale třeba se pletu, hlavně že to šlape.
Přidané 18.11.2015 00:24
Dělal sem vyhřejvání sedla,tak sem tam vyváděl drát navíc,na konektor.Třeba máš pravdu,uvidíme,když se to zase pos... tak dám vědět)jj důležitý je že to ted jede!