Hezký večer, chtěl bych se zeptat, jezdil jsem celý víkend a mam pocit jako bych za sebou tahal zadní kolo.Kdyz jsem přijel, tak jsem na hlavním stojanu zkoušel roztočit zadní kolo, a to se po cca 3 otáčkách zastavilo..Vypada to ze zadní kolo stále brzdi. Nevím, na kotouči nic vidět není, ale při roztočení porad brzdi.Asi prasatko v brzdici,nevim.Dekuji za pomoc
ked si zastavil bol tepli kotuž alebo nie? ak ano tak brzdí ak nie tak je to normalne
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
jestli si myslíš, že přibržďuje třmen, tak ho sundej zkontroluj jestli se hýbe volně na čepech ( plovoucí třmen), vyndej desky vem kartáček a vyčisti třmen co nejvíc půjde, ze strany jak jsou pístky , pak si otevři nádobku brz. kapaliny a pístky zatlač do třmenu, a dávej pozor ať ti nevyteče brzdovka z nádobky, pístky kladou odpor ale musí jít zatlačit rukou pokud nepůjdou tak bych řešil co dál
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Dík za radu, třmen a destičky zkontroluju, ohřáti kotouče je dobrý postřeh, samo jsem se nekouknul, když jsem přijel......Co kardan????Ten by to nemohl brzdit? Olej mam vyměněny na podzim po sezoně.
Sundej třmen a zatoč kolem bez něj. Jestli se kolo zastaví přibližně stejně zase za ty tři otočky +-, tak v brzdách žádný problém nebude (jinak zahýbat třmenem na čepech plovoucího uložení a zkusit jestli "chodí" pístky zkusit samosebou můžeš - jinak to chce rozchodit a čepy promazat pastou na brzdové komponenty). Osobně si mylím, že žádný problém nebudeš mít - úhlový převod a hřídele v převodovce nějaký odpor mají a roztočení rukou a zastavení kola po třech otočkách mi přijde celkem OK. Co se týká zahřátí kotouče, tak ten bude po jízdě teplý vždy - nesmí být "vřelý", "rozpálený".
Jestli máš i tak pochybnosti, tak si to nech raději někde zkontrolovat.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Raději to rozhýbu a rovnou namažu tou pastou. Prosím Tondo máš nějakou tu pastu vyzkoušenou? Až to budu rozebírat není tam nějaký zádrhel na který bych si měl dát pozor? Děkuji
kukynek napsal:
Raději to rozhýbu a rovnou namažu tou pastou. Prosím Tondo máš nějakou tu pastu vyzkoušenou? Až to budu rozebírat není tam nějaký zádrhel na který bych si měl dát pozor? Děkuji
Zádrhel tam žádný není. Prostě vyndáš brzdové desky a rozděláš to. Pořádně vše očistíš, vyzkoušíš jak chodí pístky, namažeš čepy a dáš to zase dohromady. Používám pastu TEXTAR CERATEC, a pak mám ještě jednu od LIQUI MOLY (keramická pasta na brzdové systémy).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...