První žárovka potkávacího světla mi v GS vydržela zhruba rok (přesně si pamatuju, kdy poprvé praskla – nápis LAMPF mě dost vyvedl z míry:-)), ale od té doby ji měním co tři měsíce. Už mě to začíná unavovat. Přitom nezáleží na tom, jestli dám obyč žárovku za pár pětek nebo Phillips ultrainfraextreme za miliardu.
že by 12 neřekl na sebe, že má blbé napětí? No je to samozřejmě možné, a le nezdá se mi to. Nemůže to být triviálnější? třeba se ta žírovka klepe více než je zdrávo - blbé upevnění???
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Ja jsem si vsiml, ze cca mesic mi motorka vzdy silne blikla (jak stroboskop ) pri zapnuti zapalovani, pote co delsi dobu stala. Mne zarovka 100% odesla z toho, prave po tom mesici. Dal jsem tam novou a jezdil, nevsiml si, jestli to jeste delalo, ted uz je to ale OK.
Kluci jeden tirák mi radil ,že když mění žárovku tak ji podlepuje oboustrannou lepící páskou s tý strany kde dosedá do paraboly že žárovka nedostává takový rázy a prej vydrží až jednou tolik ,ale nevím osobně jsem to nezkoušel a lidi toho nakecaj ,aby byli zajímavý
me taky jeden cas praskly asi 3 zarovky docela rychle za sebou ale ted uz asi rok a pul nic... myslim ze to asi nema zadnou realnou pricinu... a doufam ze mi zejtra neprdne, protoze ten pristup tam neni nic moc, i kdyz uz po tech par pokusech jsem se zlepsil...
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Zdaravím pánové mě ted taky praskla ale jen tím že jsem jel v noci domu a svítil dálka +xenon a mlhovka a při hromadném vypnutí altík daval víc a žarovka praskla! jak vypadají vlakna? je v míste na vlákně kulička? pokud ano moto přebíjí ne pořád ale při odpojení více nenažranejch sptřebičů!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mě u 1100GS praskla přední po 11ti a zadní po 12ti....letech
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ja mam predek ve stejny situaci. Nevim jestli to je casto, ale zhruba kazdych 20.000km zarovka klekne.
Me spis vadi ze neni mozny ji vymenit, s mejma velkyma neohrabanyma pazourama to je nestesti.
Alda napsal:
Ja mam predek ve stejny situaci. Nevim jestli to je casto, ale zhruba kazdych 20.000km zarovka klekne.
Me spis vadi ze neni mozny ji vymenit, s mejma velkyma neohrabanyma pazourama to je nestesti.
asi 3 mesice nazpet jsme menili Vjetrnikovi zarovku vepredu (12ADV) a bylo to dost pekelne.. nakonec jsem to povolil a imho jen diky tomu, ze mam pomerne hubeny prsty a zaroven celkem pravidelne cvicim s gumovejma kruhama.
U osmikila je to pristupne o dost lip.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
cau, me vydrzi predni zarovka vzdy necelou sezonu, nezalezi na znacce! blinkr, zadni zarovku, ani zadnou jinou sem jeste za 3 roky nemenil! takze i moje zkusenost je takova ze potkavaci vydrzi malo. dalkove svetlo stale originalni
dobijeni me dava 14,2V coz je dobre a v norme
co se tyce pristupu je fakt blby, ale hlavne u me 12ky jde kazda zarovka H7 do paraboly hodne spatne a mam vzdy strach, ze na tom plastu v parabole neco ulomim!!!
nedovedu si predstavit podle neci predchozi rady zarovky jeste necim podlepit
Já taky měnil 3 až 4 žárovky do roka. Vloni jsem musel zakoupit v Itálii nejdražší žárovku v životě - 13E, ale mám jí pořád. Takže zase tak drahá nebyla..
Na GS zatím v pohode, ale najeto mam malo. Zato na Fabii to bylo sileny (taky ma H7): jak zacalo sviceni ve dne, tak kazdy mesic zarovka - vzdycky na stridacku leva/prava.
Nakonec mi tady: http://www.autola... poradili jakousi Philipsku LONGLIFE a ejhle, sviti obe uz rok !
Taky se přidám do statistiky, minulý týden jsem ji zrovna měnil...po 18 000km a přesně jednom roce provozu takže doufám, že zase za rok
GS 1200 R Adventure