Už pár dní hledám na netu, co by mi vyhovovalo, až sem narazil na a hned to objednal. Doufám jen, že sem to nepřehnal, protože je to o 40 mm nahoru a 40 mm ke mě. Při delších cestách se musím často rovnat v zádech, protože mě bolí a doufám, že mi tohle pomůže i z toho důvodu, že nebudu tolik nakloněnej na řídítka a nebudu svojí váhu tolik držet na rukách. Jaký máte zkušenosti vy?
Upravil nenca dne 21.08.2009 14:37
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Kolik měříš, že potřebuješ řidítka k sobě? Aby jsi z toho neměl chopper
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Nedavno jsem byl u znameho,dela na GS nastavce riditek na silenblokach coz by melo utlumit vibrace jsem zvedavy co vytvori. zatim co vim to nikdo v doplnkach nema.
no nevím, mám 190 cm a nemám pocit že bych potřeboval řídítka výš, poslouchej, jestli ty z toho nechceš mít hrazdu, aby ses na to mohl pověsit a vykřupat si ty bolavý záda....
Měřím 182 cm a po namontování dám vědět, co mi to přineslo. Myslel sem si, že to někdo z vás bude mít, aby mi řek svoje pocity, no uvidíme.
bluesbery napsal:
Taky o něčem podobném uvažuju,ale zajímalo by mě, zda takové vzdálení od původní polohy říditek zvládnou bowdeny a kabely od vypínačů..
To poznám a pak dám vědět.
bluesbery napsal:
Taky o něčem podobném uvažuju,ale zajímalo by mě, zda takové vzdálení od původní polohy říditek zvládnou bowdeny a kabely od vypínačů..
Na 90 procent nezvládly. Usuzuju tak z toho, že vícepolohové nástavce Wunderlich
bluesbery napsal:
Na 90 procent nezvládly. Usuzuju tak z toho, že vícepolohové nástavce Wunderlich
v nejzazší poloze už vyžadují delší brzdovou hadici a ty Nenčovy nástavce od Horinga sahají ještě dál (30/32 mm vs 40/40 mm).
Co by to pro mě obnášelo, když bych musel vyměnit brzdovou hadici a mám ABS, protože se to bude muset odvzdušnit?
Jsem tu nový a géeso se teprve chystám koupit. Měl bych dotaz- jdou na velhá boGSer GS endura bezhrazdová řidítka typu Renthal/Magura? Ptám se, protože co jsem kde viděl fotky, nikde to nebylo... touratech od shora až dolů, ale řidítka ty hnusný ocelový svařovaný...
- pokud má člověk hodně váhy na rukou, nebolí záda, ale ruce
- záda bolí naopak, když člověk nemá váhu na rukou a třeba se u posedu nějak musí "křivit"
- delší hadice a kabely to jistě bude vyžadovat
- odvzdušnění ABS nejde jinak, než napojit na počítač - alespoň tak to je u Káčka
- na GS jdou jakákoliv řídítka, otázka je, co od toho člověk očekává, jen by měl být shodný průměr v konci řídítek v místě ovůladačů případně vyhřívaných rukojetí a není od věci mít stejný průměr i v brýlích, aby nemusely být jiné úchyty
Tak je hotovo, akorát sem musel odmontovat spojkovou páčku i s nádobkou a přední brzdovou páčku taky komplet a protáhnout mezi vidlema, aby mi vyšly délkou, kabeláž je v pohodě a první dojmy sou hodně pozitivní. Celkově se mi to zdá mnohem lepší než originál, nejel sem s tím ještě žádnou dálku, ale každopádně mám teď lepší posez, tak mi to teď jako líp padne do ruky a sedím víc vzpřímeně. Uvidíme, jaký to bude na nějaký delší cestě.
Perna napsal:
no nevím, mám 190 cm a nemám pocit že bych potřeboval řídítka výš, poslouchej, jestli ty z toho nechceš mít hrazdu, aby ses na to mohl pověsit a vykřupat si ty bolavý záda....
ahojte muj poznatek z gsa je takovej ze pro jizdu ve stupackach by to chtelo riditka trochu vis, pac jinak clovek musi jezdit trochu vic predklonenej nad plexi, a to mam 180 cm... nicmene nevim jestli bych chtel riditka posunovat dozadu, libi se mi ze jsou ve predu, je z toho vic takovy enduro-racing posez.
Na delsi streky to ale muze byt vyhoda...citim ze kdyz sedim vic vzadu tak se preci jenom trochu krcim...no budu se nad tim muset zamyslet.
nenca napsal:
Tak je hotovo, akorát sem musel odmontovat spojkovou páčku i s nádobkou a přední brzdovou páčku taky komplet a protáhnout mezi vidlema, aby mi vyšly délkou, kabeláž je v pohodě a první dojmy sou hodně pozitivní. Celkově se mi to zdá mnohem lepší než originál, nejel sem s tím ještě žádnou dálku, ale každopádně mám teď lepší posez, tak mi to teď jako líp padne do ruky a sedím víc vzpřímeně. Uvidíme, jaký to bude na nějaký delší cestě.
Jen můj poznatek z montáže podobného mezikusu. Mám řidítka o 3cm výš a o 3cm blíže. U mne nastal problém pouze s brzdovou hadicí.
Proto, aby si případně kabely protáhl dovnitř vidlí nemusíš z řidítek nic sundavat. Prostě povolíš matky, co jsou na vrchu vidlí, vidlici posuneš trochu dolů (jde to v pohodě, protože uvnitř vidlice nic není) hadice a kabely prostrčís za vidle a vidlici pak dáš zase zpátky a nandáš matku, toť vše.
Ty matky na vidlích jsou pod těma umělohmotnejma záslepkama.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black