Robi to asi na kazdej, otazka je kolko mas km a aka je intenzita klepotu.
Moze to byt lozisko na vstupnej hriadeli prevodovky, opotrebene drazkovanie vstupnej hriadeli (to by ale robilo ako za studen tak za tepla). Mne to napriklad robi uz vyse 20 000 km a klepe to stale rovnako. Ak to nie je prilis hlucne, jazdi a neries
Tak dneska jsem zpozoroval stejnou situaci, klepot někde od převodovky/spojky..
Ohřátý motor, zmáčkl jsem spojku a klepot, pustím spojku, ticho.. žádné drama, ale všiml jsem si toho a teď my to nedá spát.. Prošel jsem všechna témata a všichni řeší opačný problém, klepot je slyšet - zmačkne se spojka a klepot ustane - já to mám přesně obráceně.
To co tady vypsal varan je právě v těchto tématech uváděno jako příčina, ale co když jsou ty symptomy úplně obráceně? Klepání se ozve se zmáčklou spojkou. Spojkové ložisko Tonda popisuje jako kvílení a nikoliv klepot... Co na to zkušenější?
Mireczech napsal:
Tak dneska jsem zpozoroval stejnou situaci, klepot někde od převodovky/spojky..
Ohřátý motor, zmáčkl jsem spojku a klepot, pustím spojku, ticho.. žádné drama, ale všiml jsem si toho a teď my to nedá spát.. Prošel jsem všechna témata a všichni řeší opačný problém, klepot je slyšet - zmačkne se spojka a klepot ustane - já to mám přesně obráceně.
To co tady vypsal varan je právě v těchto tématech uváděno jako příčina, ale co když jsou ty symptomy úplně obráceně? Klepání se ozve se zmáčklou spojkou. Spojkové ložisko Tonda popisuje jako kvílení a nikoliv klepot... Co na to zkušenější?
O víkendu vezu motorku do servisu a když to půjde začátkem týdne budu vědět kde je problém tak ti napíšu.zatím to předběžně vypadá na ložiska v převodovce.
Nejhorší smrt je z vyděšení
Já si myslím, že kdyby to bylo od převodovky, projeví se to úplně obráceně - tj. po zmáčknutí spojky klepot ustane. Dej vědět, na co jste přišli.
Upravil Mireczech dne 11.06.2015 22:09
Vymenil som lamelu par dni dozadu (total znicene drazkovanie, SACHS, lamela mala necelych 50 000km) a rachot prestal. Zhod starter, hod rychlost, toc kolesom a sleduj volu v drazkovani medzi lamelou a hriadelou. Vola by mala byt uplne minimalna, takmer ziadna
Napíšu to i zde, aby tu byly kompletní informace. Taky se u mě projevuje klepaní zahřátého motoru na volnoběh když mám vymáčklou spojku. Tento problém se může týkat i 1200. viz vlákno a video: https://www.bawor...d_id=36540
YouTube Video
YouTube Video
Na mé 1150 jsme naměřili axiální 0,12 - 0,15mm a podle servisního manuálu je to v krásně v toleranci, takže já to zatím řešit nehodlám a budu poslouchat, jestli se to bude zhoršovat, či nikoliv.
Spitfire přiložený následující obrázek:
[71.06Kb]
Upravil Spitfire dne 03.11.2019 08:55
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90