Rok se minul s rokem a je tu druhý ročník ultraoffroadové akce ČESKÝ DAKAŘ 2011 v trochu modifikované podobě.
Pravidla jsou po zkušenosti z loňského ročníku (viz http://www.bmwgs....ost_121433) rozšířena tak, že zájemci mohou využít i skupinových offroadových vyjížděk, které budou svojí délkou a možná i trochu náročností v duchu jednotlivých etap letošního Dakaru.
První etapa se touto formou pojede tuto neděli 3.4.2011 v délce cca 195 km. Sraz pro zájemce bude v 8:30 na okraji Prahy. Pro účast je nutné přihlášení na adrese: cesky-dakar@seznam.cz. Další informace obdrží přihlášení mailem.
Pro zvážení účasti bych zdůraznil zejména toto:
- není to závod na čas ale je to individuální zkouška odolnosti jezdce i stroje
- minimální objem motoru motocyklu je 600ccm
- terénní pneu jsou nutností
- navigace je podle průjezdných bodů v GPS, kdo nechce jet individuelně, může jet ve skupině
- doba trvání etapy je cca 8 hodin
- zastávky skupiny jsou pouze pro tankování a na nezbytné případné opravy
- opravdu to bude zřejmě fyzicky i jezdecky dost náročné, a to je první etapa svoji délkou docela ještě snesitelná
- akce není nijak organizována, zájemci se ji dobrovolně účastní na vlastní odpovědnost
ČŮS Pájí!!Gps sice nemám,ale včera nás kluci vod jihu potahali cca 170km takže plus cesta po ose tam i zpět dělala skoro 400.Kua nemožu se ani hnout jak mě bolí všechno špekstvo.
Fanos Rusicka napsal:
ČŮS Pájí!!Gps sice nemám,ale včera nás kluci vod jihu potahali cca 170km takže plus cesta po ose tam i zpět dělala skoro 400.Kua nemožu se ani hnout jak mě bolí všechno špekstvo.
Další etapu asi kvůli tobě nasměruju na Moravu :-)
Délka: 240 km
Čas: 9 hodin včetně dvou asi 30-ti minutových přestávek
Moto: 2xHodna Africa Twins
źádné BMW (komě mé R1100GS, ale to se nepočítá)
Hodnocení: velmi pozitivní, totální fyzická odrovnávka
nedivím si, že si to na BMW nikdo netroufl zajet
Fanos Rusicka napsal:
Fando, já se z toho našeho výletu rovnám ještě dnes a to jsem jel na nedospělé motorce. 174 speciálka + 540 přesun = total 714km.
Škoda Paji, že se tyhle dvě vyjížďky sešly v jeden víkend ...
Fanos Rusicka napsal:
Doktore to se ti ani nedivímjseš normální srdcař(blázen).
Jinak vidím,že se toho ostatní nebojí jen ti na BMW jo.
Reagoval jsem na Tvůj výpad o předposranosti všech majitelů BMW.
Vůbec mě nenapadlo,že bych Tě osočoval ze strachu.Borci na KTM přeci nemaj konkurenci.
Právě,že máme,ale zatím jen jednu a to vede tadyzbytek pomalu a postupně přesedlává tam kam jim rozum velí.Důležitý je jezdit je jedno na čem.Jenže když jsem v sobotu zjistil kolik to stojí tak mně to dost rychle přestává bavit*pissed*.
Tento problém, zda BMW nebo KTM již řešil Šimek s Grossmanem a shodli se na tom, že je lépe chodit bos a pobírat peníze za reklamu od firem vyrábějící mast na kuří oka.
Proto tímto vyhlašuji Franchising na uspořádání dalších etap Českého Dakaře 2011.
Nechť další etapy pořád někdo od BMW a pozve i kolegy s KTM a také některé etapy ať udělá někdo od KTM týmu a pozve i kolegy s BMW.
Podmínky pro Franchising Českého Dakaře:
- etapy musí splňovat minimální délku speciálek Dakaru 2011 (viz tabulka v úvodu tohoto vlákna)
- minimálně 3/4 trasy musí být offroad
- Info pro účastníky na BMW bude na www.bmwgs.cz a pro kolegy na KTM na www.lc8.cz
- zájemce o pořádání etapy pošle info o čísle etapy a termínu uspořádání
Nechce se mi věřit, že by alespoň jednu etapu někdo na BMW nedojel.
Upravil Paji dne 04.04.2011 21:26
Cus Paji, nekdy v cervenci až bude po všech akcích a srazech bych chtel usporadat jednu etapu, mame pripraveno cca 250-350 off trasy. Termin se muze dohodnout aby se hodil vsem co by chteli jet, jsou to trasy tady frydlantsko a českolipsko.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz