Nazdar potřeboval bych poradit v červenci se chystám s dakarem do zahraničí a potřeboval bych boční kufry.
Potřeboval bych nějaké větší, povezu ještě batůžek a musí se nám tam dostat víc věcí, protože topcase mam malej origo bmw.
Do originál kufrů se mi jít nechce, na mě sou až příliš drahé tak mi někdo poraďte prosím jké kufry a držáky by byli nejvhodnější.
Mám origo vario kufry + origo topcase a až tak "na nic" mi nepřipadají. Nemám zkušenost s jinými kufry, věřím, že hliníkáče jsou prostornější a možná odolnější, ale do mých kufrů se s klidem sbalim na týdenní výlet se ženou...
to Bubak: hlavně pokud budeš šetřit a půjdeš do levných BigHusky, tak si nekupuj od něj nosič...kamarádi měli na Capanorda a 1150 a oba stály za h**** a musely se řezat a upravovat...takže BigHusky
Raději dej na ověřenou kvalitu a pořiď komplet od Bystři, chybu neuděláš...nepředpokládám, že by jsi chtěl to nej, co představuje Touratech...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ja bych vzal klidne klasicky Zegy od TT,jsou sice mekci a maji starsi design,ale zas jdou pri padu dorbre vyklepat,jsou lehky....a myslim,ze ted nejsou uz ani nejak kor drahy. Cena bude asi podobna jako u Bystri...? Begr osobne neznam,ale budou kvalitni a veril bych jim,jen nevim jestli by ti je dodal do cervenece. Me osobne na nich vadi to horni zuzeni(rantl) .
Spousta lidi jezdi i s BihHusky a nejaky problemy jsem nejak necetl,spis naopak. Jsou nejlevnejsi,maji lehce horsi zpracovani.....jen bych si osobne nechal dat misto pantu 2x zamek. Je to o penezich
Nejlepsi jsou stejne Zegy PRO a to mi nikdo nevymluvi.
Problém je v tom, že pokud jede letos, tak mu Bystřa moc nepomůže.
Kup si raději nějaké textilní tašky, nebo vaky. Ty kufry tě přijdou na ranec odevšad. (když už teda nechceš investovat moc a máš to spíš jen na jednorázovky)
Sám uvažuju, že když pojedu někam ven, tak ten topcase sundám a koupím vak. Není to sice kdovíjak krásný a estetický řešení, ale věřím, že nadmíru praktický. Což člověk ocení až když mu něco chybí.
Loss napsal:
Problém je v tom, že pokud jede letos, tak mu Bystřa moc nepomůže.
Kup si raději nějaké textilní tašky, nebo vaky. Ty kufry tě přijdou na ranec odevšad. (když už teda nechceš investovat moc a máš to spíš jen na jednorázovky)
tak jsem to řešil taky ,byť mám origo varia,kvůli snižování hmotnosti (ty origo jsou relativně těžký) jsem pro cesty ve dvou koupil textilní Givi 25-32l obj, zbodoval z 5ky hlazenky lešení kvůli oddálení od výfuků (práce na jedno odpoledne -sotva) a už je to vyzkoušeno 1000kilometry po šumavě. Co se týká hliníkáčů-sice praktické to je určitě, -(vím že tady je to kacířský názor) ale motorku prostě hyzdí je to jako když jede zmrzlinář nebo inseminátor Ale to je čistě můj názor
Upravil kim dne 16.06.2011 15:26
Woodman napsal:
Mám origo vario kufry + origo topcase a až tak "na nic" mi nepřipadají. Nemám zkušenost s jinými kufry, věřím, že hliníkáče jsou prostornější a možná odolnější, ale do mých kufrů se s klidem sbalim na týdenní výlet se ženou...
No záleží na tom, co jsi s nima už prožil... Já je kupoval s motorkou a taky jsem si říkal, jak je to super mít na motorce doplněk od BMW a jak jsou hezky roztahovací a já nevím co ještě... To všechno v pohodě... Místo tady poměrně dobrý... Ale co mi začalo vadit, že když ho otevřeš, tak se na tebe všechno vyvalí, hlavně když máš moto na bočáku a otevířáš kufr na straně stojanu... Jasný, jde to řešit vnitřní taškou, ale tak či tak se to prostě sype... Pak mi vadilo, že se mi jeden kufr opíral o výfuk a plast to zdeformovalo, ale budiž... No a poslední kapka, po které jely z domu bylo to, když mi motorka padla na místě... Kufr letěl jak papír od sekaný... Plastový úchytky to nevydržely a rovněž horní zacvakávací zámek praskl... Nechal jsem kufry opravit, nafotil a prodal... Teď mám Big Husky... Top case EVO3 už jsem měl delší dobu a teď jsem k tomu odkupoval EVO1 bočáky... Starší kufry se šrámama, samolepkama z cest, ale dle mého tohle k těmto motorkám patří a vůbec mi to nevadí... Ba naopak se mi to i líbí... Přes zimu je chci zrenovovat, tzn. sundat plastové růžky a dát hliníkové, zpřesnit chod zámečků a nechat je opískovat... Těsnění je dobré, neteče do nich... Drží jako ****, těžké nejsou a vejde se tam toho, no jééééjej... Upřednostňoval jsem hlavně cenu, ale kdybych kupoval nové, určitě bych chtěl naživo vidět i Begry... Minimálně pro srovnání...
Neber to jako že BMW kufry jsou něco blééé, jen z mojí zkušenosti, která vůbec není založená na off-roadových zkušenostech, ale na silničních a nešikovnosti při parkování.