Používám tento. Jak říká jeden můj známý, profi fotograf, odolný zápisníček http://www.pentax...optio.html W90
Měl jsem už předchozí model a absolutní spokojenost. Baterie vydrží dost dlouho, odolnost vyzkoušena. Když je od prachu, bláta, písku tak stačí vymáchat ve vodě. Ale není to na žádnou uměleckou fotografii.
Upravil Vita dne 03.01.2012 22:59
Já koupil před koncem roku Nikon Coolpix AW100, kamarád ho měl v Maroku a dobrý. Vodotěsný do 10 metrů, nemá zavírací clonu před objektivem, která nemá ráda prach a písek, točí ve Full HD a fotí líp než můj dosavadní Canon iXUS. A jako třešnička na dortu (asi použiju jen občas) je GPS, které zaznamená prošlou trasu a souřadnice snímků, možno prý zobrazit v Google Earthu. A příjemný je např. i HDMI výstup, kdy po připojení k TV lze prohlížení fotek ovládat dálkovým ovládáním televize. A cena šla od listopadu o dost dolů... Já mám oranžový abych ho našel v blátě a sněhu, ale dělají i černý a maskáčový.
Ivan přiložený následující obrázek:
mirekcinan napsal:
Tak.. telefon už mám koupenej, následuje další "dilema" :-)
předesílám, že fotit opravdu neumim (clona? čas? cože?.. ) a tak potřebuju aby foťák odřel většinu práce za mě
Několik let jsem sebou tahal Nikon D40 což je sice malá zrcadlovka, ale pořád na to musí být samostatný zavazadlo.
Takže shánim kompakta, který budu vozit v tankvaku nebo jinde po ruce, vytáhnu, cvaknu a frčim
Cena kolem 5 tis.
Favorit
NIKON Coolpix P300
kdyby byl odolnější a dalo se s nim máchat ve vodě tak bych nebyl proti
např. Casio EX-G1
co si o tom myslíte?
Navrhněte prosím alternativy
Nikon Coolpix P300 je i můj favorit. Perfektní na focení za nízkých světelných podmínek, široký, dobrá cena. Chtělo by to na cestování GPS jako má Canon PowerShot S100.
Alda - věřím že foťákům rozumíš a Panasonic je super. Ale už jsem jeden foťák na motoakci utopil a druhý přestal fungovat kvůli prachu a otřesům, tak jsem dal přednost odolnosti při velmi dobrých (pro mé laické oko) fotografických výsledcích. Má akumulátor, ale dobrou výdrž a pro jistotu jsem koupil ještě rezervní.
GPS baterky žere a pokud je zapnuté, pracuje i při vypnutém foťáku. Ale zapnutí a náběh je otázkou pár sekund.
Alda napsal:
Je to sice cenove vejs, ale nikdy jsem nevidel lepsi kompakt nez je Panasonic DMC-TZxx. Prodavam fotaky 12 let, nazor mi nikdo nevymluvi.
Jake je přesné označení toho panasonicu?A cena?
dmc-tz20
Jj TZ20.
Ja tim chtel hlavne rict, ze byly skvely vsechny uz od prvniho TZ1.
Mozna tam nastala nejaka zmena, ale v dobe kdy jsme kupoval Ixus me prislo, ze Panasonic mel vsechny barvy hodne pritazeny az umely.U Canonu me prisly prirozenejsi. Jakej ma tento Panasonic vykresleni?Budu muset neco poridit, ale byl jsem velkym zastancem Canonu co do prirozenosti fotek k realu
Upravil milanosor dne 24.01.2012 11:48
I pád na hubu je pohyb kupředu
Už je tu pár dnů klid, ale k poslednímu příspěvku - máš pravdu, IXUS má barvy jakoby mdlejší, kontrast se zdá přirozenější než Coolpix AW100. Ale když jsem v přírodě nebo doma fotil stejnou scenérii oběma foťáky, fotky jsem zobrazil na displeje a koukal na skutečnost, překvapivě byl blíž skutečnosti Panasonic. Navíc se to dá nastavit...
Trosku jsem se ted financne vyzdimal, takze to asi budu resit v prubehu roku. Fotam mam funkcni,dela pekne fotky,ale stve me ze fotak moc nechce komunikovat s nabijecima baterkama, takze pujdu zpet do akumulatoru.Tak jestli rikate, ze Panasonic TZ je slusny,zamerim se na nej a neco si poctu.Musim doresit i moji starou GPS a alarm,takze se mi to nejak nakupilo
I pád na hubu je pohyb kupředu
Už mám ten Panasonic GX1 a je to dost masakr..
Každopádně video z něj je neuvěřitelný, kontinuální ostření ve videu jak u videokamery a když to zkouším se setovým 24-45 z X řady, tak není vůbec slyšet power zoom. Je to hodně dobrý. Hodně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
milanosor napsal:
Trosku jsem se ted financne vyzdimal, takze to asi budu resit v prubehu roku. Fotam mam funkcni,dela pekne fotky,ale stve me ze fotak moc nechce komunikovat s nabijecima baterkama, takze pujdu zpet do akumulatoru.Tak jestli rikate, ze Panasonic TZ je slusny,zamerim se na nej a neco si poctu.Musim doresit i moji starou GPS a alarm,takze se mi to nejak nakupilo