Ahoj,
poraďte mi prosím, jak nejlépe připojit napájení navigace na R1100GS.
Prošel jsem vlákna a všude píšete rovnou přes pojistku na baterku. Ale už jsem nikde nevyštrachal kam to konkrétně píchnout - jestli někde v pojistkové skříni, nebo fakt cvaknout nějaký kabel po cestě, rozebrat nějaký konektor a tak.
ja som tak robil zastrcku ktoru som dotiahol na predok. normalne male ocko priamo na baterku a na kabel 10A poistka. kostra na motor alebo ram. ten cerveny kabel co ide od baterky- nasiel som foto
Upravil xNOKIAx dne 23.03.2012 00:28
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Taky to mam primo na +. Ocko i pojistku melo zumo tusim od prirody... Ikdyz... Ba ne, ocko jsem asi kutil, ale pojiska tam byla stopro.
Maiali nel Fango!
Ještě bych zvážil zapojení přes klíček.Při zapomenutí vytažení navigace z držáku hrozí vybytí baterie,zrovna u 1150 je zvlášť spínač světel tak za ním je vhodné místo.
Já to táhnul přímo na baterku, zumo mělo na sobě na kablíku cca 15cm před koncem (k baterce) vodotěsné pouzdro s pojistkou, tak se o nic nestaráš, jen jsem napájel na kablíky očka a přišrouboval na baterku..., vše stáhnul stahovacíma páskama na kabely, původní odřezal, a vypadá to jak kdyby to tak bylo z výroby
Měj jsem to ze světel na klíček, jenže mne štvalo, že jsem nemohl nabíjet když motorka někde stála. Tak jsem to nakonec stejně dal přímo na baterku s pojistkou.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Souhlas - pojistka a na baterku. Na noc to vypnout nezapomeneš protože to svítí před očima, já Zumo z držáku skoro nevyndávám a mám rituál chcípnu, vytáhnu klíček, vypnu Zumo. Když zastavíš na oběd, ať svítí, to baterku nevybije a navigace je připravena, navíc na zastávkách upravuju trasu atd.
Já to mám jako většina. Napájel jsem očka, na plusovém káblu je pojistka ve vodotěsném pouzdru, tak jsem to dal přímo na baterku. Mám ZUMO 660. Pár kabelových sponek a vypadá to, jako by to tam bylo vždycky....
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
já sem narychlo zumo píchnul přes dodávaný kabel s pojistkou na origo zásuvku. Jenom sem jí pod plastem vypojil a napíchnul do tý svorky co tam k ní vede (o víkendu jí hodim přímo na baterku, ale nechtěla se mi narychlo sundavat plná nádrž) Místo tý origo tam šoupnu asi rovnou klasickou
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali