Zdravím dúfam, že mi poradíte.
Po zime som sa až teraz dostal k moto, že sa aspon kratko preveziem. Naposledy cca pred mesiacom som ju preštartoval bez problemov.
Baterku som dal dobiť nemal som ju v moto ale v teple v izbe.
Nahodil som baterku ale moto pri štartovaní iba cvaka a neštartuje.
Baterka je ok, skušal som to aj s inou bateriou a to iste.
Motorka iba stala nejazdilo sa na nej. Daval som dole len kryty valcov kt. som dal nastriekať ale nič som nenastavoval.
Neviete niekto poradiť čo by som mal skontrolovať, alebo čo by to mohlo byť.
Upravil CERBERUS dne 19.04.2012 23:26
Jestli jen cvaká, nezaskočí ti pastorek startéru, čili baterka nedává. Nemáš zaoxidovaný kontakty na kabelových okách na baterce? Nepohasíná ti přitom přístrojovka? A je ta baterka ( i ta druhá) opravdu OK? Pokud je EWS chyba, startér ani necvakne.....
Zdravím tak mi to nedalo išiel som to ešte rano vyskúšať pred tým ako som išiel dom prace.
r. v 2005
Diagnostika chybu neukazuje
Pristrojovka nepohasina,
Bateria je gelova, dnes ráno po nabití - dnes ju ešte premeriam
kontakty čisté, suché, nezaoxidované
To cvakanie je dosť silný ostrý zvuk
Upravil CERBERUS dne 20.04.2012 08:13
Dnes po praci to vyskúšam,
Je to Gelova bateria Varta ma za sebou 1 sezonu, dosť ma to prekvapuje že by bolo po nej. Ale budem sa tym plne riadiť a vyskúšam ju nahradiť.
Skusil som tie baterky teda paralelne zapojit a naštartoval som.. teraz si pripadam ako blb. Ale, nečakal som že po jednej sezone mi odide gelova bateria ked som sa o nu staral ako sa ma. Aku by ste mi odporučili kupiť?
Ahoj. Baterku ale musíš změřit taky pod zátěží, jsou na to spec měřáky. Nejsem ůplně elektrikář ale jde o to jestli je schopna dávat požadováný proud. A opravdu to máš gelovku, to je nepravděpodobné. My měli baterku taky novou origo, po roce KO. Hold zmetek, výměna. A doporučuji nedržet baterku v teple, to pro ni není nejlepsí. Někde do sklepa, je lepší.
to Waltr - Po naštartovani som sa previezol cca 40km - ked som odstavil doma pred garažou a vypol tak už nenaštartovala. Baterka je proste v čudu.
Neteší ma to ale asi lepšie ako ina zavada na kt. by som asi potreboval pomoc servisu - kupim druhu bateriu udržovaciu nabijačku nech to mam poistene.
to servisak - ak nezoženiem tu za dobru cenu tak kupim možno aj od Zetora všimol som si, že ho tu viac ludi chvalilo.
pozeral som si tuto
http://baterie-motocykel.heureka.sk/yuasa-ytx14-bs/recenze/
51€ sa mi zda byť aj malo, lebo väčšinou píšu, že je tato bateria super aj ked vyrobena v číne ale čo sa tam už dnes nevyrába.
Upravil CERBERUS dne 22.04.2012 15:23
2 tyzdne som mal odstavenu moto s tym ze v zapalovani bol zalozeny kluc (samozrejme vypnuty) a v docku som mal navigaciu zumo 550 (takisto vypnutu). po 2 tyzdnoch sa mi ani kontrolky nerozsvietili..... dobil som ju a teraz zatial slape. ale v com bol problem? ak viete poradte. vdaka.