TAK JSEM KONEČNĚ ZVÍTĚZIL
možná trochu sám nad sebou ale i nad mou R 1200 GSA
Dlouho jsem zvažoval do čeho jít
po dlouhém čekání se objevily první kusy od SWmotech moc pěkný kufr trochu to i spevnily tužší výko pevnější nýty no trochu pokrok Bohužel ale první kusy měli i první muchy nebyly dobře utěsněné v místách spojů zřejmně nedostatek tmelu na který je to lepeno kufry jsem bez problémů vyreklamoval (vrátil) bylo přislíbeno že do týdne přijdou jiné vylepšené ale bohužel nemohl jsem čekat tak že jsem oželel image a sedl do auta a navštívil novou (mimochodem krásně zařízenou) prodejnu TT
tomáš mi vychválil zegy tak jsem je tedy vzal (krom jiných blbůstek)
Tak že teď mám 2X zega 41l umístěno na rámech vlastní výroby (nerez jak jinak) upevnění přes origo puky
drobnou upravou origo výfuku jsem dosáhl naprosté simetrie
šířka s kuframa je ted cca 102 cm
do kufrů jse udělal ještě projistotu výztuhu zadní stěny vloženou plotnou 1mm almg plechu a na doporučení vše podmazal tmelem .
No tak ted ještě pořádnej deštík at to můžu testnou.
*** mod: opraven nefunkční smajlík ***
Upravil milan dne 10.07.2008 09:31
Bud rad,ze to dopadlo jak to dopadlo.Co se tyka designu,je to dost individualni,me se treba Zega i na 12ADV dost libej,vypada to,rekl bych"drsnejc" osobne bych jim dal prednost i pred orig.ktery jsou sice pekny,ale takovy nejak moc"nacancany"na muj vkus swmotech je jen kopie o tech bych ani neuvazoval
To vyztužení by mě zajímalo - vím že už sem TomTT dával nějaké foto... Kufry se mi klepu JAXVIŇA (mají za sebou dvě větší dovolené a občasné výlety) a tak to budu asi taky muset řešit...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
SPEEDY:
jestli máš Zegy, tak stačí dva oválné kusy 3mm duralu o šířce asi 10-15cm, které propojí horní dva puky zevnitř. Puky přišroubuješ delšími šrouby (o tu tloušťku materiálu delší), takže na koncích je 2x 5 otvorů, v originále jsou mírně oválné protože ne každý má puky úplně na milimetr přesně podle šablony). Zpevnění je opravdu znát a je to určené pro offroad ježdění bez ohledu na náklad, který vezeš. Zrovna tohle zvládne udělat doma skoro každý, kdo umí sehnat materiál a nebo pochopitelně jde koupit orig pálený kit za 350Kč na jeden kufr vč. DPH.
Milan> Tak to byl tedka rozhovor. Co dokazi udelat 2 prehozeny cisla, ktery navic prodavaj kufry, znaj se, jeden chce brat od druhyho, navic se znaji se ctvrtym pres tretiho a vsichni se znaj z bmwgs. Hehe tak snad ses s tim spravnym domluvil, kdyztak se do toho jeste vlozim. Jo a kdyby nekdo chtel fungl novou Givi Maxia 52l o 1800 levneji nez se prodava u nas, tak mam jednu v Praze, jeden borec se na me vyflak.
Peacemaker napsal:
Milan> Tak to byl tedka rozhovor. Co dokazi udelat 2 prehozeny cisla, ktery navic prodavaj kufry, znaj se, jeden chce brat od druhyho, navic se znaji se ctvrtym pres tretiho a vsichni se znaj z bmwgs. Hehe tak snad ses s tim spravnym domluvil, kdyztak se do toho jeste vlozim. Jo a kdyby nekdo chtel fungl novou Givi Maxia 52l o 1800 levneji nez se prodava u nas, tak mam jednu v Praze, jeden borec se na me vyflak.
n o tak sem si čísla poskládal správně a kufr už je na motorce
tak že jsem nakonec alespon prozatím než najdu něco lepčího šel do givi - stará taková ta hranatější maxia dokonce to ani s bočníma zega nevypadá špatně na silnice to bude OK velkej offroad nepláhuju a když tak stejně by to bylo solo a to mě stačí ty boky
ale zaslechl sem zě si přikůpil sadu opravdu velkejch kufříků tak se pochlub kolik litříků si povezeš na dovču
jo jo od sikiho jsem tady pres forum poridil komplet sadu grave. dost jsem premyslel o zegach, pak jeste o huskym, ale porad mi tam neco nesedelo.
no ani nevim, kolik to ma litru - neco jako 2x 45 + 70, nekdo rika 90, kazdopadne ten topcase je fakt mazec. rikaj ze to mam jako mrazak na mrtvy decka. no synovci se tam libilo. jenomze mam problem. ten muj schubert concept se nevejde do bocaku, takze bych musel vozit topcase. ale ten samostatnej je jako pest na oko. takze jsem si prave poridil tu givinku, vypada to perfektne, ale zas musim nejak vyresit uchyceni na tu grave plotnu. no uvidime, treba tam casem fakt pujde, ale tedka nemam cas se s tim hrat. 20. cervna bych mel jet na ukrajinu (odesa, mozna az krym) a kufry beru s sebou. test dopadl dobre, tedka mam jeste novy gumy (e07) tak ty snad po vikendu taky otestuju. tedka vubec nemam cas, v patek mam odevzdat vytistenou diplomku a porad se s tim jeste placam. v TT na me cekaj dorazy, mel jsem se tam stavit uz minulej tyden, ale proste se tedka neurvu.
jo mooc pěkný,a odhadem bych řek že ten vršek má něco kolem těch 70ti litrů,ale dá se to přece spočitat né,no já mam něco podobnýho a má to 77litrů vršek a bočáky 44litrů,je to taky takovej malej stěhovák