Zdravím, včera se mi stalo něco co jsem nečekal, motorka mi během vyjížďky začla vypínat, jak kdybych neměl kontakt na baterii. Stalo se to asi pětkrát, otočil jsem klíčkem a nic a za půl hodiny šla už nastartovat.
Nakonec jsem zůstal stát a nešlo to vůbec. Když jsem proměřil baterku, tak nedáváala vůbec nic. Je možný, aby baterka takhle odešla? Nepřijde mi to normální.
Po namonotvání nový (pujčený) baterie, kterou mi kamarád sháněl všude možně to jelo OK.
A jakou novou baterku doporučujete do GS 1200 2008?? Po týhle zkušenosti nechci šetřit.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Aku na motorce je konstrukčně stejná, jako v autě. Pokud Ti odejde překlemování mezi jednotlivými články, odejde ihned. Pokud je problém v sulfataci článků, odchází pomalu...
Udělat Ti to může jakákoli baterka. Možná u "renomovaného" výrobce je pravděpodobnost o chlup menší, ale....
Mám aku od Zetora. Tu silnější, stála cca 1.700,- Kč
Je nachystaná doma a jakmile pojedu dál, naplním ji a vyrazím s ní. Zatím ale jezdím na originálce, která tam je od nova - mám 2008 rok.
Jestli chceš, zastav se u mě doma, baterku si vezmeš a až Ti přijde nová, dáš mi ji. Já se teď v dohledné době (bohužel) nikam nechystám.
Napiš na radosek@ seznam.cz jestli ji budeš potřebovat. Až do pátku jsem doma...