Ahoj, objevila se mi takova novinka, jakmile jedu pod plynem vsechno je ok, ale jakmile zavru a motor brzdi zacne se z prave strany nekde spise od motoru ozyvat jakysi divny smajdavy drhnouci zvuk. Nejake tipy co by to mohlo být? Že by olej? Děkuji (dakar 2001)
jj vim o cem mluviš... ted jsme zhrovna jel, a lsyšel jsme tkaove divne cinkani.. rikam si ****.. co to je? při ubrnai plynu to přestalo.. tak jsme užvidel v hlavě, jak se mi sype motor.. a ona to byla ta pokličkana zadnim nosiči :-D špatně sedla do držáku a tma to vybrovalo
Tak ne ze bych te chtel desit, ale kdysi davno u myho Biga se pri brzdeni motorem objevil znicehonic cvrlikavej zvuk. Po cca 10ti tisicich jsem nechal rozebrat streva a zjistilo se, ze je v haji lozisko na hlavni hrideli v prevodovce. A jak to slo sejdrem, tak s sebou hlavni hridel vzala i 2 kolecka. Takze jsem v tom byl za hridel, 2 kola, loziska a praci sakum prdum...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tak zdá se, že to skutečně bude něco kolem řetězu a spol. Dnes jsem zrovna přezouval na drapáky, při té příležitosti lehce dopnul řetěz a ten zvuk prakticky vymizel.
Rolna má dost vyjeté drážky ale jinak je vpoho. Nevim vůbec v jakym stavu by měla proběhnout výměna.
Dakarka ma asi 41700km, ale ja ji mam jen tech poslednich 1700.
MartinC napsal:
Rolna má dost vyjeté drážky ale jinak je vpoho. Nevim vůbec v jakym stavu by měla proběhnout výměna.
Dakarka ma asi 41700km, ale ja ji mam jen tech poslednich 1700.
Už se to tu řešilo v nějakém vlákně. Ceny za neorigo rolny byly tuším cca 250Kč takže to klidně můžeš vyměnit hned