Poněvadž se mi stala taková nemilá věc, a to že na slovensku uprostřed dovolené mi klekla baterka v motorce...značky VArTA a nová baterka m stále neuvěřitelných 70 euro a dva dny motorky v servise...
Otázka zní, jakou spolehlivou baterku máte a kolik km Vám vydrží.. varta vydržela 5500 km.. a to jsme ji co 1000 km kontroloval... možná i pečlivěji
Zeptej se Zetora, prodává gelovky EXIDE. Jednu mám a funguje to bez problémů...
http://www.bmwgs....admore=645R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
mám tuhle http://www.starte...batt-mb12u koupeno koncem března nebo začátkem dubna, dojde nabitá, takže jen dáš a jezdíš, najel jsem s ní něco kolem 7tis ani jednou jsem na ní nemusel šáhnout, někdy mám zaplý vyhřívání kolem 5-6 hodin v kuse za den, jen zastávky na jídlo
Poměrně kvalitní a levné jsou klasické Yuasa , dělají se v přesném rozměru do malého GS. vydrží stejně jak AGM nebo gelovka a je podstatně levnější. Předpokládám že s GS em nemlátíš o zem jako s kroskou .
Tak jako tak je podivný že klekla po 5500Km . Měřil jsi kolik ti motorka dobíjí. Muže bejt KO reguátor a proto ti odešla.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mám Vartu od Zlocha (taková ta jak se do ní musí nalít elektrolyt) Kupoval jsem ji někdy koncem května. Od té doby nalítáno cca 15.000km a bez jediného problému. Točí motorem pořád jako nová, chytá na první drc. Tipoval bych na problém co napsal nademnou Servisák.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Dobíjení je ok... Někdo mi povídal že to se prostě muže stát, je pravda že jsme měl hodně často den předtím puštný vyhřev rukou.
Ráno jsme nastartoval ok (stála venku). Pak jsme ujel cca kilometr do obchodu tam jsme nakoupil a jel cca 2 km na benzinku tma natankoval... a jel cca 10 km... zastavil jsme udělal 10 fotek a pak už ani ranu... a to cele bez vyhřevu... tak kdo ví.
Prý se to hold někdy stává že klekne.. jenom mě štve ta cena nové baterky... tuto Vartu pujdu reklamovat a bude. Byl jsme s motorkou v BOSCH servisu.. a vše bylo jak ma být ale baterka byla KO.. tak kdo ví.
Nejhorší na tom všem je to... že baterka má na konektorech napětí 12.56 - 12,78 V
Když ji zatížím.. připojením žárovky.. tak padne na 8,5-9,2 V a znovu odpojím tak napětí se vrátí na těch 12,6-12,8 V... přitom když měla nastartovat... a vydat proud tak nebyla schopná. Ještě zkusím jakmile najdu kabely.. nastartovat motorku pomoci kabelů z Té VARTY... a pokud se ani neotočí jdu ji reklamovat.
V životě jsem tohle neviděl... Diagnostika ukázala že je špatná. Nerozumím tomu.
Takovou sem kupoval v dubnu letos. zatim bez chyby, snad ne jakk ta tvoje
aktuálně po výletu 4100km dolito z origo lahvičky, prý až si to sedne.. a uvidíme co se bude dít
jinak najeto cca 6000km..
..byla za slušnou cenu v ´´kamenným´´ čerstvě aktivovaná
Mám přesně tu stejnou podle krabice a konec konců i čísla... jak říkám 5500 a konec.. a dolejt nepotřebovala.. roztoku je dost. Kontroloval jsme jí co 1000 možná 900 km.. s olejem a vodou.. tu kontroluji snad co 600 km (chladící systém)
VojtechPolicky napsal:
Nejhorší na tom všem je to... že baterka má na konektorech napětí 12.56 - 12,78 V
Když ji zatížím.. připojením žárovky.. tak padne na 8,5-9,2 V a znovu odpojím tak napětí se vrátí na těch 12,6-12,8 V... přitom když měla nastartovat... a vydat proud tak nebyla schopná. Ještě zkusím jakmile najdu kabely.. nastartovat motorku pomoci kabelů z Té VARTY... a pokud se ani neotočí jdu ji reklamovat.
V životě jsem tohle neviděl... Diagnostika ukázala že je špatná. Nerozumím tomu.
Pokud Ti takto klekne napětí při zapojení žárovky tak je baterka určitě vadná .
Já mám taky Vartu, normal na dolívání vloni v dubnu jsem ji namontoval přes zimu 3x dobil a pořád maká bez jedinýho problému.Vyhřívání a podobný věci normál používam.
rummen1150 napsal:
Já mám taky Vartu, normal na dolívání vloni v dubnu jsem ji namontoval přes zimu 3x dobil a pořád maká bez jedinýho problému.Vyhřívání a podobný věci normál používam.
CO to je vyhřívání já používám jedině to vnitřní a to domácí SLIVOVIČKU
Upravil michal krtek dne 24.09.2012 10:20