Pánové rád bych Vás požádal o názory,rady a zkušenosti.Před rokem a půl jsem pořídil R1100GS na "delší cesty" a po jeden a půl sezóně mám dojem že na delší cesty by se mi spíš hodilo R1100RT,protože pokud jedu někam kde je předpoklad,že so pojede trochu off tak nstejně jedu na R100GSPD a dělám asi dobře páč při jediném výletu s R1100GS mimo asfalt mi upadl pravý úchyt podsedlovky na převodovceTo přispělo k tomu že budu tuto motorku používat výhradně on road.Ale zároveň mne tedy napadlo jestli by už nebylo pro toto použití lepší pořídit místo R1100GS raději R1100RT.Co si o tom myslíte?
Upravil 3axap dne 18.01.2013 10:12
Pořiď rovnou LTčko. Ježek má zkušenosti a Bohouš má taky něco doma
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Vlasťo - podle toho, co jsem občas na R1100RT najezdil (a 1100GS jsem měl dost dlouho, abyh mohl porovnat s RT) za mě asi takhle: na cestování po pěkných silnicích určitě větší komfort a pohodlí, a při nepřízni počasí lepší ochrana. O trochu větší výkon motoru oproti GS. Převodovka sice stejná jako u GS, ale díky "rychlejšímu" převodu zadním kolem 18" jsou rychlejší silniční nebo dálniční přesuny pohodlnější - při větší rychlosti není tak vytočenej motor jako u 1100GS. Ovladatelnost příkladná - prostě BMW. Osobně bych už ale raději šel do R1150RT - líbivější design a obě kola 17".
Obě (1100 RT i GS) jsou skvělé motorky. RT samosebou víc jednostranně zaměřená. GS zase univerzál (proto ji mám raději )
Upravil Tonda dne 18.01.2013 17:55
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Já porovnávat nemůžu, jel jsem vždy jen GS. Ale kamarád, který měl voňavou 1150GS, pak že koupí novou dvanáctku a nakonec právě kvůli tomu že žádný off nejezdil (maximálně po trávě v kempu ) pořídil R1200RT a je absolutně spokojenej - jak psal Tonda, je to čistě asfaltová motorka s boxerovým motorem. Na druhou stranu mě spousta lidí řeklo názory než na asfalt RTčko tak je lepší LT nebo GT, ale věřím, že mi boxermilové si budem stejně mlýt svou...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Mám 6 let R1100GS. Takže něco jsem s tím najel. Kromě špatného Hallova snímače (naštěstí se pos*ral doma) mě ta motorka nikdy nezklamala. Jezdí se mi na ní dobře a jezdím na ní rád.
Měl jsem pujčenou 1150 RT, najel jsem na tom asi 200 km a s radostí jsem ji vrátil. Vadil mi posez, úzká řidítka, blbě se mi to skládalo do zatáčky, na 6-ku to při stejné rychlosti mělo o něco málo vyšší otáčky, než 1100 GS na pětku, sedíš v tom v jedné pozici (mám 182 cm) díky profilovanému sedlu se nemůžeš posunout do zadu, díky prolisům na kolena se nemůžeš posunout dopředu......z mého pohledu RT nebrat.
Možná na ježdění po dálnici a menší postavy. Dálnice mne nebaví a menší postava taky nejsu.
Pujč si to, najeď 500 km a budeš vědět hned, jestli to chceš
Upravil LiborJ dne 18.01.2013 16:29
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Nepisu ze tam nejsou, ale "nebudou", tedy spekuluji. On totiz Kim informace o stavu silnic zatlouka. Ja bych tam s RT neriskoval. Zalezi na tom, kdy tam byl Vlast I Mil naposledy, tedy, jak stare ma informace.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
servisak napsal:
Hele vždyť R 1100 LT se nedělalo..
To vím takyale Medik mi to doporučoval
Medik ti nedoporučovat žádný R 1100 LT, psal, ať si koupíš LTčko.
To je možnéjenže já se neptal jestli si mám koupit LTéčko,já se ptal na rozdíly mezi 1100GS a 1100RT
To není možné, ale jisté, můžeš si přečíst jeho příspěvek
Vypadá to že to nečteš TyUž podruhé tady píšu:já se neptal jestli si mám koupit nějaké LTéčko,ale jaké jsou rozdíly mezi GS a RT.
Já psal, že je jisté, že ti Medik nepsal, ať si koupíš R 1100 LT, ale pouze psal o LT.
A to nemá nic společného s tím, že ty jsi o tuto informaci nežádal.
spea - ToM napsal:
Nepisu ze tam nejsou, ale "nebudou", tedy spekuluji. On totiz Kim informace o stavu silnic zatlouka. Ja bych tam s RT neriskoval. Zalezi na tom, kdy tam byl Vlast I Mil naposledy, tedy, jak stare ma informace.
To je síla - Vlast I Mil
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."