mám asi zřejmě problém s tou mojí holkou. Včera se mi stalo, když jsem jel do táhleho kopce za autem a to jsem pak předjížděl, že když jsem ji nložil na ten samej kvlat, začalo v motoru klepat, že jsem musel ubrat. Mělo to snad podobný zvuk jako když zaklepou ventily v malých otáčkách. Sem si říkal že by to mohly dělat ventily tak jsem překontroloval vůle a dnes to udělalo zase. Dělá jen při uplně zahřátým motoru. Zajímavé je, že to dělá jen když jí povolím a pak doložím v urřitém pásmu otáček. Přitom na volnoběh když přidám nedělá to nic a motor se jeví celkem klidně. Mám docela strach abych ten motor nevylágroval úplně nebo aby v rychlosti třeba s ním něco nestalo. To by mohl být celkem malér.. Nevěděl by prosím někdo co s tím nebo kde by mohl být zakopanej pes? Je to mrcha, jsem z ní už na prášky...
Předem moc děkuji...
mám asi zřejmě problém s tou mojí holkou. Včera se mi stalo, když jsem jel do táhleho kopce za autem a to jsem pak předjížděl, že když jsem ji nložil na ten samej kvlat, začalo v motoru klepat, že jsem musel ubrat. Mělo to snad podobný zvuk jako když zaklepou ventily v malých otáčkách. Sem si říkal že by to mohly dělat ventily tak jsem překontroloval vůle a dnes to udělalo zase. Dělá jen při uplně zahřátým motoru. Zajímavé je, že to dělá jen když jí povolím a pak doložím v urřitém pásmu otáček. Přitom na volnoběh když přidám nedělá to nic a motor se jeví celkem klidně. Mám docela strach abych ten motor nevylágroval úplně nebo aby v rychlosti třeba s ním něco nestalo. To by mohl být celkem malér.. Nevěděl by prosím někdo co s tím nebo kde by mohl být zakopanej pes? Je to mrcha, jsem z ní už na prášky...
Předem moc děkuji...
Mně to dělá taky, ale jen, když natankuju nekvalitní benzín...
Zvláštní je, že ve Slovinsku, Rakousku a Německu se mi to nikdy nestalo...u nás skoro vždy...krom Agipu...s tím mám vcelku dobrý zkušenosti...
Upravil zetor dne 28.07.2013 19:25
Taky mi to dělá, je to fakt hrůza ikdyž je to normální, jak tady spousta lidí píše, podržet plyn při tom cvrlikání chce odvahu, aspoň u mě to tak je, rozum říká "zvolni, nebo se to potká." Fakt není jiný řešení než 90 oktanovej benzín?
tady u nás není moc k sehnání.
Tak já se taky přidám. V podstatě příznaky stejné jako u ostatních (prudké přidání plynu v nižších otáčkách, jen při zátěži, hlavně když je teplo, občas to dělá - občas ne). Já to uslyšel poprvé letos v Bosně. Vždycky jsem tankoval N95 a řekl bych, že to bude záviset hlavně na jeho kvalitě. Abych řekl, taky se mi to dvakrát nelíbí, ale neřeším to.
Už se to tu řešilo, ty zvuky jsou opravdu hnusné, když se mi to kdysi stalo poprvé u zánovní motorky, ještě se o tom nepsalo a pěkně jsem se vyděsil, tehdy jsem to nazval "omezovač zrychlení". Dodnes nikdo nevysvětlil, co je to prvotní příčinou, 1100GS to pokud vím nedělaly, já se s tím aspoň nesetkal. Osobně to přikládám stále zhoršující se kvalitě paliva, protože dlouhodobě jednoznačně pomůže:
- kvalitní palivo (a nemusí to být vždy jen 98-100)
- motorku trochu víc honit, myslím otáčky - když mi to začala dělat i druhá, současná 1150 GSA, vzpomněl jsem si, jak mi tehdy poradil kamarád Cyril, ať motor občas proženu, tehdy jsem to udělal a pomohlo to. Teď jsem trochu změnil zajeté návyky, např. pětku a šestku řadím při otáčkách o 500 vyšších než dřív, při předjíždění občas podřadím i když by to motorka zvládla na stejný rych.stupeň atd. - a je klid!
Krátkodobě když se zvuk ozve, pomůže:
- ubrat a zrychlovat pomaleji
- podřadit o jeden, někdy i dva rychlostní stupně
- přidat plný plyn to je to, z čeho mají lidi strach, nedivím se, ale pomůže to, dělal jsem to ale jen na začátku klepání (když už jsem věděl o co jde) a ve vyšších otáčkách, např. před předjížděním jsem měl šestku a 4000 ot., což není podtočený motor, začnu předjíždět, začne to cvakat, na podřazení není čas, tak dám prostě plný plyn, ono to zmizí, přežene se to přes kritické pásmo a zase můžu ubrat. Určitě bych to nedělal na šestku z 2500 otáček, tam je třeba podřadit.
Co vím, nemá to s palivovým filtrem nic společného, kamarád ho měl kdysi ucpanej, prostě to nejelo, dusilo se ale bez těch strašných zvuků ale nevylučuju i podobné projevy, nevím všechno. V každém případě je dobré mít palivový i vzduchový filtr, svíčky atd. v pořádku.
Já tu píšu romány a Morabo to vystihl stručně a přesně - rozjezdit to:-):-)!