Ahoj všem,
zničeho nic mi za jízdy zhasnul motor a již nešel nastartovat ( startér točil ale nenaskočil motor- po konzultaci s Tondou - moc děkuji, se určila závada na Hallův snímač. Druhý den jsem moto nastartoval v pohodě a dojel do ČR 650 Km.
Je možno nějak určit zda snímač je OK ( třeba změřením), nebo ho mám radši vyměnit.
Ještě kde a za kolik se dá sehnat.
Dík.
Upravil dup dne 15.09.2013 17:25
V tom pdf je popsane co a jak a hlavne jak zjiatit zda je chyba 've vedeni', nebo v tech snimacich. Ale bohuzel jen v anglictine.
V cestine tlacitko 'hledej', uz se to tady resilo.
Na 99% to bude Hall, tak jak jsme spolu mluvili. Dovede docela dobře potrápit. Klidně ti za jízdy motorka "zkape" a druhý den zase pojede. Řešil jsem to několikrát. Když teď motorka jede, tak nic neobvyklého nenaměříš - prostě se bude jevit OK. Problém bývá někdy přímo ve snímačích a někdy ve zpuchřelé kabeláži. Má na to dost vliv vlhko (třeba jízda v dešti). Když do druhého dne (nebo za pár dní) vše vyschne, tak klidně zase nastartuješ.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
na kolik přijde ten halluv snímac? premyslim o preventivní výměně, prý odchází kolem 100 000 km, ja mám bezmála 95 000 km a byl bych nerad kdyby me to někde nechalo.
Mě se tato porucha projevovala tak, že studený motor naskočil bez problémů, a po zahřátí to chcíplo za jízdy, jako by mi někdo zavřel kohouty na palivovém potrubí.
Po zchládnutí to zase naskočilo a tak dokola.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Saturnin: myslím že je to jen fáma, protože vím o několika lidech, kterým odešel při polovičním stavu tachometru. Já si ho letos kupuju do foroty taky, už si myslím, že motorka stará 10 let má nárok, aby to odešlo a nechci, abych kvůli tomu zůstal někde viset.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mě odešel asi ve 120 tkm a dělalo to přesně to samý. Najednou to chcíplo a musel jsem vždycky počkat hodinku až tři než to zase naskočilo. Když to běželo, tak diagnostika vůbec nic nezjistila. Novej origo Hall mě stál u ježka kolem 5tk
Pokud by to někoho zajímalo na Octavii je použit stejní Hallův snímač jako na našich BMW. Stačí odvrtat, nanýtovat na původní destičku a správně propájet kablíky. Jen varuju před Čínou, nevydržela mi ani rok.
Ksadis napsal:
Pokud by to někoho zajímalo na Octavii je použit stejní Hallův snímač jako na našich BMW. Stačí odvrtat, nanýtovat na původní destičku a správně propájet kablíky. Jen varuju před Čínou, nevydržela mi ani rok.
Ak máš záujem.. mám dva Hally v zálohe... nový stojí 100€ dám ti ho za 50€ ... snímač bol v motorke namontovaný štyri mesiace.... Pošli sms.. +421911255069 Po Afrike prišlo na poctivé železo...a po železe mladší lahší stroj
Ksadis napsal:
prosím upřesnit na jakém motoru dik
Je to na 1.6 a 2.0 a takhle to vypadá
Ksadis přiložený následující obrázek:
cauko, mna ta hallovka tak isto potrapila, v RO mi za jazdy vypol motor a uz nenaskocil, kedze ani na druhy den motorka nebola schopna ist musel som riesit odtah domov.
If u want to be happy for a day, drink.
If u want to be happy for a year, marry.
But if u want to be happy for a lifetine, ride BMW !
bobycrow napsal:
Ak máš záujem.. mám dva Hally v zálohe... nový stojí 100€ dám ti ho za 50€ ... snímač bol v motorke namontovaný štyri mesiace.... Pošli sms.. +421911255069
Docela levnej. Na jaký typ motorky že ho máš?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik: mal som ho v R1100 GS plochý konektor...
Upravil bobycrow dne 18.09.2013 00:52
Po Afrike prišlo na poctivé železo...a po železe mladší lahší stroj