Ahoj všem,
zpozoroval jsem, že mi nesvítí přední dálkové světlo, myslel jsem, že to bude pouze žárovkou nebo pojistkou, ale všechno je v pořádku, pak jsem zkusil vypínač, taky dobrej. Když otočím klíčkem, rozsvítí se normální světlo, ale po přepnutí na dálku zhasne a dálkové se nerozsvítí, i když kontrolka na palubce svítí modře. Prosím poraďte mi někdo, kde mám zkoušet a hledat, mám ji odstrojenou a nemůžu na nic přijít. Přece to nebudu dávat do Autecu..
Jedná se o F 650 GS r.v.2003
člověk si řekne blbost, ale v noci na okreskách to nejde...
Jsou dvě možnosti. Buď půjdeš od zdroje,nebo od spotřebiče (žárovky).
Jednoduší bude asi od zdroje (vypínače). Musíš vzít zkoušečku a jít po drátech kam jde proud a kam už ne. Tam bude chyba. Nejspíš to bude nějaká svorkovnice,nebo relé. Ale 650 nemám,tak ti to neřeknu přesně. Jedině bych to musel vidět a vyzkoušet. Kde to máš zaparkovaný?
Upravil BIGR dne 15.08.2008 21:13
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
žárovkou to neni, zkoušel jsem čtyři různý, zkoušečkou jsem to měřil, spínač rozebranej je v pořádku, tedka jsem zkusil dvě relátka, taky v pohodě, kouknul jsem do el. schema, a nejspis budu muset jit kousek po kousku po drate...fakt uz nevim...
stejne v tom bude naka blbost....
nejhorší je, že ta elektrika je celá těsně u řídítek, špatně přístupná....uvidim zitra, mam na to cleej den...
Upravil metjuu dne 16.08.2008 00:16
Žena měla to samý a byl to přetrženej kabel asi 10cm od objímky žárovky.
Jsou tam ty káble hrozně našponovaný.Musel jsem to proklemovat.Mrkni.Podle mě je to ono.Má taky 650GS
souhlasim se sadilkem..mam dakara na smichove kdybys potreboval kouknout jak je to vedene..ale draty tam jsou moc naple a pokud zamykas casto rizeni asi to bude tim..autech nech na nakup filtru
WILL RACE FOR FOOD
kousek od objímky byl opravdu přerušený kablík, bylo to celé schované, ale stačilo jen spájet a je to. Zřejmě k tomu došlo, když otočím řídítka, tak drhne spojkový bovden právě přes gumovou ochranu objímky...
škoda , že tam ted pořád prší...
metjuu napsal:
zdarvim všechny, problém byl vyřešen.
kousek od objímky byl opravdu přerušený kablík, bylo to celé schované, ale stačilo jen spájet a je to. Zřejmě k tomu došlo, když otočím řídítka, tak drhne spojkový bovden právě přes gumovou ochranu objímky...
škoda , že tam ted pořád prší...
děkuju všem za rady!!
SLÁVA mám to bez práce. Byl jsi rychlejší... Tak příště kdyby něco,tak dej vědět. A kouknem na to.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS