mjaklovsky napsal:
Ahoj, dneska nějaký svině ukradla mému bratránkovi BMW R 1200 GS.
****ové jedni
Trošku mne to vyděsilo a začal jsem přemýšlet, jak lépe zabezpečit svojí motorku.
Máte nějaká osvědčená řešení?
Předem děkuji za info.
To je ta ukradená, tak kdyby někdo náhodou na ní narazil
ten skejt na variu omg.. no spis reknes jak byla/nebyla zabezpecena?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
prý přivázaná takovým mohutným řetězem k lampě. Na osvětleném místě, před panelákem, kde bratránek bydlí. Speciální řetěz odolný proti přeštípnutí. Ráno našel jenom ten přeštípnutej řetěz
mjaklovsky napsal:
prý přivázaná takovým mohutným řetězem k lampě. Na osvětleném místě, před panelákem, kde bratránek bydlí. Speciální řetěz odolný proti přeštípnutí. Ráno našel jenom ten přeštípnutej řetěz
to parkuje dlouhodobe tam, nebo udelal vyjimecne blbost?
17 cm
Podle mě nejde žádná motorka zabezpečit DOKONALE. Jde to jen těm zlodějům udělat komplikovanější a nejlépe tak komplikované, aby se jim vyplatilo se na to vykašlat. Je otázka, kolik to pak stojí a když to je motorka za statisíce nebo dokonce nějaká stavba za miliony, tak není co řešit, s tím prostě člověk musí počítat. Takže k běžnému zabezpečení GSM+GPS dát další nezávislou zabezpečovačku třeba s rádiovým vyhledáváním (Sherlock tuším tvrdí že našli vždycky všechno co bylo ukradené a nebyl to pojistný podvod) a třeba ještě další skrytý čip, zabezpečit co nejlíp garáž, třeba i taky dva nezávislé systémy a ideálně mít hlídače (PCO s výjezdem) za rohem a kolem domu nechat běhat pár psů atd atd...
Zloději mají rušičky všeho možného ale ty systémy napojené na PCO ohlásí chybu když dojde k výpadku spojení s pultem, takže jakmile je spojení přerušené a nemělo by být, je to poplach. Ale 100% zabezpečit nejde asi nic.
Ono zalezi na pripadu. Ja potreboval zabezpecit motorku v garazi, tak krome alarmu v motorce jsem pridal jeste GSM alarm do garaze.
V techto pripadech by nebylo podle me nic lepsiho nez GSM alarm v motorce (coz vyresi nejlevnejsi mobil s androidem). Protoze dokud si nepomuzes sam, nepomuze nikdo.
Dave81 napsal:
no ono to je dvojsečný - pokud se dočte, že máš vysokou úroveň zabezpečení, je dost pravděpodobný, že si to rozmyslí a půjde krást jinam. Ovšem pokud bude chtít zrovna tvoji motorku, tak aspoň ví na co se připravit. (třeba že potřebuje GSM rušičku).....
hosi je NORMALNI zabezpeceni probrat na srazu a ne tady verejne.
ZHORSUJE to bezpecnost vic, nez ji pridava.
17 cm
Já jsem to psal obecně, taky bych nenapsal co mám v té které motorce za zabezpovačky atd...
Ale jsem pro, aby to admin smazal celé tohle vlákno
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mazat? Proč? Tyhle témata jsou všude. Třeba: http://www.suzuki...hp?id=5761 Já na zabezpečení prdím. Mám bmw vořecha od roku 1995 do současnosti. Co kus dílu, to originál. K ukradení akorát na díly
Když nic nemáš, nemáš se o co bát. Když něco máš, počítej s tím, že to můžeš ztratit. Pokud na to nemáš nervy, kup si křečka.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nejlepší je parkovat v policejní garáži Tam ti ji nečornou určitě, ale to tady z fora může jen pár lidí
Kdo chce motorku ukrást ji stejně nakonec ukradne, nepomůže ani řetěz, ani zámek na kotouč ani alarm s gps lokátorem a gsm signalizací.
Nejezdím na moto tam, kde ji nemám 100% na očích když zaparkuju, popřípadě (třeba když vyrazím někam na zámek, hrad, apod.) zabezpěčím druhou osobou co bude moto hlídat (hlídač na parkále, bezdomovec(za kilo vám u ní bude stát půl dne)).
Hlavně když ji budete prodávat, tak si ji nefoťte před vlastní garáží ani na ulici, popojeďte někam za město, i ty fotky v přírodě budou hezčí než před vratama garáže s jejím číslem.
Nejhorší je parkování v novobytovkách, kde jsou podzemní společné garáže. Tam se to krade nejlíp. A když máte to štěstí a máte v takových garážích ty kóje s vraty, hodte před vrata auto nebo tím autem v garáži motorku zablokujte. Někde jsem viděl v podzemní garáži takovou klec ve které byla motorka, to mi přijde taky ještě dobrý, ale je potřeba tam dát ještě nějaké doplňkové zabezpečení.
Hlídané parkoviště vyjde na litr měsíčně, což není zas tak hrozný, kór když se na ten flek vejdou 2 motorky který múžete sepnout pro jistotu k sobě a přikurtovat k betonu.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Nejlepší je parkovat v policejní garáži Tam ti ji nečornou určitě, ale to tady z fora může jen pár lidí
.
Tak to jsi mě pobavil. Bengům čorneš i nos mezi očima Taky to žádná jistota není, leda v uzavřeném a střeženém objektu, což mnoho fízláren a hlavně jejich parkovišť zase tam úplně nesplňuje.
Takže opravdu nemáš jistotu nikde žádnou, vyjma jediné - smrti.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz