Obracím se na kohokoliv o pomoc. V podstatě nepoužívám centrální stojan, protože to skoro nejde. Abych dostal motorku na tento stojan, tak je nutno vydat nesmírné úsilí a vždy spíš hrozí, že se motorka svalí. Stojan je originál (Tonda ji měl v rukách) ale nechápu, proč to nejde. Setkal se s tím někdo nebo někdo poradí? Díky.
BMW R1200GS (2004)
já jsem měl taky problém s centrálem na své 1150,,, nešlo to zvednout a když, tak velice ztuha. no oprava byla směšná, zjistil jsem že byl povolený šroubek na centrálu a o něj to dřelo
mě se jeden šroub uklepal, a na stojan šla motorka ztuha a když stála, byla celá nakřivo. U Ježka jsem si koupil nový šroub a bylo po problému.
Tak je možné, že jsou šrouby povolené, nebo odřené - jsou tam dva, na každé straně jeden
Možná to je ve cviku. Kolega z práce má ruce jak já stehna, ale nebyl schopen dát na hlavní stojan ani 650 GS. Míň by se nadřel kdyby ji snad měl odnést, ale na stojan to nešlo. Přitom já, s mojí komáří postavou (76 kg), postavím RT na hlavní stojan bez špetky námahy.
Upravil berka dne 20.03.2014 23:44
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Už si to Honzo nějak nevybavuji, ale nemáš tam náhodou stojan z Adventure nebo snížený zadní tlumič? Zkus to oměřit na jiném GS stejného typu.
Upravil Tonda dne 21.03.2014 06:59
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Já s tím měl taky problém a vždycky jsem se hrozně nadřel. Problém byl, ale na mé straně. Přšel jsem na ten grif a dneska to hodím na stojan bez sebemenšího problému.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Zkus si hodit na stojan nějakou jinou 12tku abys věděl, zda je problém v motorce, nebo v Tobě. Mě jde na stojan krásně - šlápnu na něj a motorka se krásně přehoupne.
Tonda napsal:
Už si to Honzo nějak nevybavuji, ale nemáš tam náhodou stojan z Adventure nebo snížený zadní tlumič? Zkus to oměřit na jiném GS stejného typu.
Tondo...zanedlouho pojedu k tobě na lékařskou prohlídku, tak to opět vyzkoušíš a eventuelně poradíš.
BMW R1200GS (2004)
Dave81 napsal:
Zkus si hodit na stojan nějakou jinou 12tku abys věděl, zda je problém v motorce, nebo v Tobě. Mě jde na stojan krásně - šlápnu na něj a motorka se krásně přehoupne.
Bohužel..jich tady zas tolik nemám kolem sebe. Tady je pole neorané.
BMW R1200GS (2004)
Já měl nějakou dobu na Advikovi tlumič z normální GS a je to fakt docela boj to dostat na stojan.
Řekl bych, že to bude tak nějak, jak píše Tonda. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Díky za rady... tlumič je origo a jestli je jaký stojan, nemám dle čeho porovnat. Tak snad až u Tondu na servise. Ještě se mrknu na ty šroubky.
BMW R1200GS (2004)