Ahoj, nemohu si pomoci, ale od té doby co mám GS 11 ku (cca 3 roky) řeším, že mě bolí při delší jízdě kolena. Což dávám za vinu asi tomu že mám nízké - černé sedlo a že mám kolena za jízdy výš než zadek - což vím že mě bolí i když sedím v kanclu a asi je to běžná věc - že z takovéhle pozice bolí kolena. Nicméně bych rád zkusil ho s někým vyměnit za vyšší vínové (co jsem slyšel tak vínové je vyšší) , ale chtěl bych si to předtím zkusit, jestli to je tím a jestli z vínového dosáhnu na zem - cca 182 cm, 90 kg). Tudíž shání někdo z Prahy a okolí nízké sídlo místo vysokého?
Vím že se dá sedlo přešít nebo koupit TT, ale raději bych to řešil ze začátku origem a beznákladově
jen taková připomínka, a máš to sedlo zacvaklé ve vyšší poloze? Dělá to rozdíl asi 2 možná 3 cm a znát to je... Jinak já si myslím, že na barvě sedla nezáleží, velikostně jsou všechny originální sedla stejná.
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
davidc napsal:
Ahoj, nemohu si pomoci, ale od té doby co mám GS 11 ku (cca 3 roky) řeším, že mě bolí při delší jízdě kolena. Což dávám za vinu asi tomu že mám nízké - černé sedlo a že mám kolena za jízdy výš než zadek - což vím že mě bolí i když sedím v kanclu a asi je to běžná věc - že z takovéhle pozice bolí kolena. Nicméně bych rád zkusil ho s někým vyměnit za vyšší vínové (co jsem slyšel tak vínové je vyšší) , ale chtěl bych si to předtím zkusit, jestli to je tím a jestli z vínového dosáhnu na zem - cca 182 cm, 90 kg). Tudíž shání někdo z Prahy a okolí nízké sídlo místo vysokého?
Vím že se dá sedlo přešít nebo koupit TT, ale raději bych to řešil ze začátku origem a beznákladově
Originál se podle mě dělal i ve snížené verzi, ale určitě to nebylo rozlišeno barvou.
ve snížené verzi se dělali sedla pro 1150adventure, pro 11x0 obyčejný gs určitě ne, jen přešívali čalouníci (možná nějaký prodejce na přání zákazníka zadal přešití při koupi nového stroje). Pro změnu výšky na nižší tam právě je ten 2 cm rozdíl v uchycení (84 nebo 86cm tuším)... Já sám jsem koupil mou 11gs s předělávaným sníženým sedlem a při mé výšce jsem se ho hodně rychle snažil prodat, teď mám naopak ještě o 2,5cm vyšší než originál a plně mi to vyhovuje...
Každopádně já mám 1150 GS myslím že se standardním sedlem a o tři cm více než ty a uvítal bych také klidně vyšší sedlo.
Upravil Pitbull dne 13.05.2014 22:16
Mám zvýšené (přešité DD tuning) a nevyhovovalo. Kdybys měl zájem, prodám. Zadní je na prodej také.
Upravil hobr dne 13.05.2014 22:17
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Pitbull napsal:
Tak já tedy nevím, ale dle RealOEM.com je i snížené sedlo viz odkaz... http://www.realoe...&fg=53
Každopádně já mám 1150 GS myslím že se standardním sedlem a o tři cm více než ty a uvítal bych také klidně vyšší sedlo.
no tak to čumím jak vrána - tož se omluvuju, ale dělalo se tedy jen černé jak čtu, v jiných barvách není...
Hmm díky za plodné příspěvky.. které vůbec neřeší můj problém, ačkoliv jsem ho jasně definoval
Jen si hledejte na internetu, co se dělalo a nedělalo, ale odkaz na oemka to jasně dokazuje že se dělalo nízké černé, což mám od místního člena Basty aniž bych to hledal, navíc říkal že když ho tu nabídnu tak mi urvete ruce Basto má na 11 ce vínové a je očividně vyšší, když má asi 2,1 m a nohy ho nebolí
Jinak ano za tři roky jsme sundaval sedlo min 10x a vím že má dvě polohy..
Koukám, že to vyznělo možná trochu zle, ale díky pitbull (na ty oem tedy koukám běžně, ale u sedel mě to nenapadlo) ale je očividné že tam je ještě nějaké NB13, což je i u toho nízkého, třeba to znamená tvrdé tudíž černých bylo 3 typy..
OT: zajímalo by mě jestli Němcům nabízeli na vyzkoušení všechny typy a měřili jim nohy sedlo je přeci základ.. nemá to i 12 ka? Divil bych se kdyby ne, jen to asi není v podvědomí v ČR protože všechno co sem pošlou na trh asi vědí že se potom zapráší aniž by to někdo řešil.. Což taky o lecčem vypovídá
Upravil davidc dne 13.05.2014 23:40