Pochopitelně i my máme v nabídce nové audio sady určené pro majitele přileb Schuberth a Shoei. Jen jsme trošku čekali, až si instalaci do obou typů vyzkoušíme prakticky (sady jsou pochopitelně jiné než prototypy představené v březnu na výstavě) a vychytáme případné problémy. Ten je zejména s přilbami Schuberth, kde instalace není úplně taková, jak bych si představoval a vůbec nerozumím konstrukci upevnění mikrofonu, který by při instalaci podle záměru výrobce skončil uprostřed nosu.
Nicméně - při troše sakrování a snažení je výsledek dobrý a první majitelé obou typů, které jsme montovali u nás, již jezdí.
Za sebe - čistě subjektivně - můžu říct, že sluchátka jsou NESROVNATELNĚ kvalitnější než u všech předchozích sad Interphone. Konečně slyším normální basy a ne jen napálené výšky. Pochopitelně kdykoliv rádi předvedeme, jednu sadu máme v C3 a další v testovacích sluchátkových mušlích, kde jde dobře porovnávat zvuk sériové F5XT/MC nebo této speciální sady.
Do shopu to zařadíme po víkendu. Skladem máme dostatečné množství samotných sluchátkových sad na výměnu i celých sad s F5MC.
Interphone - sluchátková sada pro vyklápěčky Schuberth C3 a Shoei
Přidané 22.05.2014 21:54
Sluchátka jsou úplně jiná než u předchozích modelů.
Jsou větší na průměr (asi 43mm), možná maličko tenčí ale především úplně jiné membrány - takové ty "turbíny". Je to trošku vidět na fotce.
Jiný je i mikrofon, údajně umí odečítat hluk větru (nerozebíral jsem ho, takže to nemůžu potvrdit ani vyvrátit) ale je to celkem solidní kousek plastu, nehýbá se to, celkem to nevadí ani při nasazování ani sundávání přilby. Dráty a obecně kabeláž je stejná jako dřív - relativně tenké dráty.
Každopádně zvukově to je naprosto jinde - ale testoval jsem to jen v prodejně, nejezdil jsem s tím, takže předpokládám že za jízdy basy zmizí. Ale takhle to nehraje vůbec špatně a podle mě ztrácí smysl ustříhávání reproduktorů a pájení jiných z jiných sluchátek apod. Fakt to hraje dobře.
Pochopitelně to bereme na TA2014, takže kdo bude mít zájem, může si to tam vyzkoušet dosytosti.
Přidané 22.05.2014 22:15
Dneska jsem s tím dal 800 km... Telefonování a poslech hudby. Fakt je to super, můžu doporučit. Je s tím líp rozumět než s těma origo...
A v TT zvládli montáž rychle a skvěle. Nic nikde nečumí a ani netlačí. A to jsem byl první, komu to montovali.
Jo Tome dneska prvně test hadrů od Klim v 31 stupních a naprostá pecka. Fakt to krásně větrá, když to pootvíráš. Je to přesně co jsem potřeboval. Celoroční hadry do každého počasí bez nutnosti zastavovat a převlékat se. Prostě jen otevřeš nebo zavřeš zipy...
Vyjížděl jsem ve 4 ráno, na Vysočině bylo 10 stupňů. Měl jsem pod tím jen triko a taky pohoda.
Ještě jednou dík za dobrou radu.
Přidané 22.05.2014 22:25
mám XT a muzika parádní - používám to hlavně na hudbu , ale tyto nové sluchátka to je neskutečný ! :-( budu muset dát do dvou helem tak kdyby někdo chtěl XTčkové sady ... :-(
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...
Přidané 22.05.2014 22:49
omar71 napsal:
Jde to namontovat i bez mikrofonu ? Pouzivam jenom sluchatka na muziku netelefonuju s tim ani nemluvim s nikym jinym
Jasně, mikrofon je na konektoru jako u té původní sady. Prostě ho tam nedáš a hotovo.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 22.05.2014 22:58
Reno: ad Klim - jsou věci, které se prostě nedají popsat a musí se vyzkoušet aby to člověk pochopil a uvěřil že to funguje. Denně, fakt denně slyším od lidí že "když tam je nevyndávací goretex tak to je špatný a nejde s tím jezdit v teple". Já jsem byl v Badlands bundě a kalhotách v Maroku, jel jsem v tom ty nejhorší fešový úseky v poušti, kde jsme měli teploty kolem 36C ve stínu, maximálka někde na trase 38C - a jakmile jedeš, tak s tím není problém. Nebo ne větší, než v jakýchkoliv jiných hadrech snad s vyjímkou AFT. Byl jsem na stejných místech v červenci v AFT oblečení (Rukka) a teploty byly nad 40C a bylo to docela OK. Přišlo mi, že v tom víc cítím proudění vzduchu ale subjektivně mi bylo stejný horko jako v Badlands. Letos jsem se těšil že porovnám Companero ale měli jsme trošku nižší teploty a jeli jsme rychleji a s menším počtem zastávek (kdy to je nejhorší protože se člověk nepohybuje a nefouká tam) a naopak v horách mi byla zima (neměl jsem vnější převlek - moje chyba). Ale asi je univerzálnější a určitě pohodlnější. Ale pořád ten převlek.. U Badlands zapneš zipy a může pršet.. I když je fakt, že třeba kapsy mohli udělat jinak a dát tam delší légy nebo 100% vodotěsné zipy a límeček by mohl mít neopren... Uměl bych si vymýšlet. Protiskluzové pásky na zadku třeba. Cargo capsu orientovanou o 45 stupňů dozadu na kalhotách...
Ale ne, je to jedno z nejlepších adventure oblečení na světě. Prostě v té kategorii není nic lepšího.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 22.05.2014 23:01
omar71 napsal:
Ok diky sice sem chtel implantovat sluchatka z koss porta pro ale asi to vyzkousim
Myslím že srovnání s Koss nejde, to je jiná liga ale za poslech to určitě stojí, protože třeba to není úplně na té úrovni ale možná by na motorku stačilo aby to hrálo ze 75% jako Kossy a to třeba i hraje. Rozhodně za normální rychlosti na motorce to je celkem jedno. Ale v nízké rychlosti určitě bude slyšet pozitivní změna.
Navíc ty porty stojí taky asi litr, takže by to nebyla úprava zadarmo. Pokud je nemáš nevyužité v šuplíku.
Přidané 22.05.2014 23:05
TomasTT napsal:
Reno: ad Klim - jsou věci, které se prostě nedají popsat a musí se vyzkoušet aby to člověk pochopil a uvěřil že to funguje. Denně, fakt denně slyším od lidí že "když tam je nevyndávací goretex tak to je špatný a nejde s tím jezdit v teple". Já jsem byl v Badlands bundě a kalhotách v Maroku, jel jsem v tom ty nejhorší fešový úseky v poušti, kde jsme měli teploty kolem 36C ve stínu, maximálka někde na trase 38C - a jakmile jedeš, tak s tím není problém. Nebo ne větší, než v jakýchkoliv jiných hadrech snad s vyjímkou AFT. Byl jsem na stejných místech v červenci v AFT oblečení (Rukka) a teploty byly nad 40C a bylo to docela OK. Přišlo mi, že v tom víc cítím proudění vzduchu ale subjektivně mi bylo stejný horko jako v Badlands. Letos jsem se těšil že porovnám Companero ale měli jsme trošku nižší teploty a jeli jsme rychleji a s menším počtem zastávek (kdy to je nejhorší protože se člověk nepohybuje a nefouká tam) a naopak v horách mi byla zima (neměl jsem vnější převlek - moje chyba). Ale asi je univerzálnější a určitě pohodlnější. Ale pořád ten převlek.. U Badlands zapneš zipy a může pršet.. I když je fakt, že třeba kapsy mohli udělat jinak a dát tam delší légy nebo 100% vodotěsné zipy a límeček by mohl mít neopren... Uměl bych si vymýšlet. Protiskluzové pásky na zadku třeba. Cargo capsu orientovanou o 45 stupňů dozadu na kalhotách...
Ale ne, je to jedno z nejlepších adventure oblečení na světě. Prostě v té kategorii není nic lepšího.
muzu potvrdit . Mam v tom najeto asi 20000 km teploty od 0 do 40 stupnu a parada. Bral jsem s sebou loni chranicovou vestu kdyz bude fakt horko ze ji vezmu misto bundy a nakonec sem ji vubec nepouzil
Přidané 23.05.2014 09:34
TomasTT napsal:
Denně, fakt denně slyším od lidí že "když tam je nevyndávací goretex tak to je špatný a nejde s tím jezdit v teple".
Tuhle větu jste ale sami říkali, proto se přeci dělají hadry s vyndavací vložkou nebo Companěro. Jak má KLIM jinak vyřešené větrací zipy, než jakékoli jiné oblečení, které i přes otevřené zipy nefunguje tak dobře, jako třeba DANE Strandby a to i přesto, že je vyndaná vložka?
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Přidané 23.05.2014 10:36
stepan napsal:
TomasTT napsal:
Denně, fakt denně slyším od lidí že "když tam je nevyndávací goretex tak to je špatný a nejde s tím jezdit v teple".
Tuhle větu jste ale sami říkali, proto se přeci dělají hadry s vyndavací vložkou nebo Companěro. Jak má KLIM jinak vyřešené větrací zipy, než jakékoli jiné oblečení, které i přes otevřené zipy nefunguje tak dobře, jako třeba DANE Strandby a to i přesto, že je vyndaná vložka?
To je pravda a pořád to platí ale my jsme taky říkali, pokud tam není žádné větrání!
A Klim to větrání má skvělé ale stejně tomu lidi nevěří že to funguje.
Nejezdil jsem Dane ale Rallye2PRO, což je konstrukčně téměř to samý a rozdíl vidím v několika věcech - větrací otvory pod rukávy jsou obrovský a fungují líp než větrák na rukávu+hrudníku u R2P. Nepamatuju si, jestli R2P mělo vzadu výdechy ale nejsem si jistý. Dane je má. Nicméně Klim má taky 2+2 větráky na rukávech plus ty obří díry pod rukávem a fakt tam fučí šíleně. Kalhoty jsou nesrovnatelný. Podívej se na délku větracího otvoru u Badlands (a vzadu jsou výdechy), od kolen nahoru to profoukne perfektně - jen se stačí postavit do stupaček. Od kolen dolů se to neřeší, tam jsou chrániče a boty, to odvětrat nejde. A docela pomáhá i to, že vpředu mají centimetrovou mřížku (chránič z materiálu D. Corning) na hrudníku - takže ta látka není tlakem větru připlácnutá k tělu ale je tam mezera. Je to docela výrazně znát.
Budeme mít na TA2014 bundu 2XL a kalhoty 36 na zkoušení, takže když to někdo bude chtít projet, stačí se přihlásit.
Upravil TomasTT dne 23.05.2014 10:37