Zadní guma je na ráfku, ale jak ji dostat na kraje a nafouknout
Přidané 23.09.2008 10:22
Bombickou....koupíš asi v kazdým motoshopu stojí asi 100 kč,nebo to jde i benzínem někde je tu o tom vlákno. Nalít panáka do gumy a zapálit,ale pokaždy se to nepovede.
Přidané 24.09.2008 08:48
Moderátor Příspěvků: 2766 Registrace: 04.02.07
Ovšem někde uprostřed ničeho budeš těžko shánět silnej kompresor. Jde o to, si to vyzkoušet nanečisto.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Přidané 24.09.2008 10:34
Bombičky jsou na cestách jediná smysluplná možnost.. Nevyjde to nikdy napoprvé, takže jich to chce vozit radši víc. Lepidla, bombičky a ty ucpávky můžou vyplnit kdejaké volné místo a na cestách kde se jezdí offroad po kamení, to člověk fakt užije. Spoléhat na velký kompresor nemá smysl. Někdy člověk nemůže dojet někam k pumpě, protože už jede po ráfku a musí přezout hned a nebo jsme třeba hledali fungující benzínku s kompresorem (nebo pneuservis případně normální servis) v neděli v nějakém městě blízko Malagy a bez šance. Plácat bombičky na nafoukání gumy je škoda, na to stačí malý cestovní kompresorek ale na nahození na ráfek je to zásadní věc.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 24.09.2008 10:39
Kdyz jste u tech bombicek,vcera jsem narazil v PENNYMKETU na baleni 5ks bombicek 16g CO2,maji to na plneni snad piva....ale cena za to baleni 5ks je 189 Kc.- normalne kupuju bombicku jednu za 125Kc,melo by to bejt asi stejny ne?? Ja to nekoupil,jen jsem na to koukal,bombicky vypadali uplne stejne...tak ted o tom premyslim
Přidané 24.09.2008 11:01
To je to co je problem tu bezdusovku nahodit na rafek , proto jsem na pocatku psal ze to asi nedopadne. Ale mam jednu odposlouchanou ale nevyzkousenou radu. Udajne pomaha pritahnout pneu v prostredku / po obvode / takovým tim stahovacim popruhem s racnou.Tim se pneu rozvali a natlaci na rafek. Nezkousel jsem to tak nevim.
Standa
Moby
Přidané 24.09.2008 12:23
TomasTT napsal:
Bombičky jsou na cestách jediná smysluplná možnost.. Nevyjde to nikdy napoprvé, takže jich to chce vozit radši víc. Lepidla, bombičky a ty ucpávky můžou vyplnit kdejaké volné místo a na cestách kde se jezdí offroad po kamení, to člověk fakt užije. Spoléhat na velký kompresor nemá smysl. Někdy člověk nemůže dojet někam k pumpě, protože už jede po ráfku a musí přezout hned a nebo jsme třeba hledali fungující benzínku s kompresorem (nebo pneuservis případně normální servis) v neděli v nějakém městě blízko Malagy a bez šance. Plácat bombičky na nafoukání gumy je škoda, na to stačí malý cestovní kompresorek ale na nahození na ráfek je to zásadní věc.
s tím benzínem - připadá mi to jako úplná nouzovka - zkusím a jak jsem slíbil zdokumentuju. Když jsem to tu čet mám chuť zkusit obojí ) ale nevím jestli v realitě - budu mít chuť tu gumu zase odrazit a zkusit jiný postup - trochu mi to připadá jako masochismus můžu vyzkoušet svojí motivaci
Přidané 24.09.2008 13:53
VIDĚL JSEM V POLSKU JAK TO DĚLAL JEDEN POLÁK ZA POMOCÍ LANKA ,KDE MĚL NA KONCI KARABINKU .A HLAVNĚ MNĚ ZARAZILO TO ,ŽE STŘÍKAL DO KOLA PĚNU NA HOLENÍ ,,,,,,,,,,,,,,NIC PODOBNÉHO JSEM UŽ NEVIDĚL ?????????????
HOKUS POKUS ???
Přidané 24.09.2008 14:42
Pomůže cokoli, co je mastný (ne finančně i když...) sádlo, máslo,olej z motoru, převodovky, bůček atd... Potřít ráfek i pneu a jde to lehčeji.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Přidané 24.09.2008 15:17
Cycli napsal:
Pomůže cokoli, co je mastný (ne finančně i když...) sádlo, máslo,olej z motoru, převodovky, bůček atd... Potřít ráfek i pneu a jde to lehčeji.
Proč zrovna bůček?Toho by snad bylo škoda ne?
Upravil L dne 24.09.2008 15:17
Přidané 24.09.2008 15:17
Nedávej tam litr. Stačí potřít. Mě se nikdy nic s ní nestalo a párkrát jsem to dělal. Nebo místo oleje to potři třeba přípravkem na mytí rukou nebo nádobí. Prostě cokoli co aspoň trochu maža. A pak je ještě dobrý postavit ráfek ventilkem dolů a zvrchu si na něj sednout a pohupovat. To taky pak naskakuje líp. Samozřejmě za neustálého foukání kompresorem a to i tím malým z hypersupermárketu.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Přidané 24.09.2008 17:57
Fabio napsal:
A nesezere mi ten mototrovej olej tu gumu?
Samozřejmě,že olej a ropný produkty pneu škodí a nepatří tam. Jenže někdy je člověk zoufalej a použije co se dá. Navíc když to namažeš něčím co nevyschne a zůstává to pořád jako mazadlo (olej,silikon,vazelína atd.),tak se ti může stát,že se ti guma protočí na ráfku a v případě dušového kola je možnost,že ti to utrhne ventil.
Dobrej fígl je taky stáhnut pneu po obvodu (přes běhoun tam kde se normáně jezdí) kurtou a tím se roztáhnou patky od sebe. Tím pádem je menší mezera mezi ráfkem a patkou.
Upravil BIGR dne 24.09.2008 18:01
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS