čau ve spolek
Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli je možné nějak nenásilně (bez vrtání) rozdělat ty čepy na zadní brzdiči, po kterých má brzda normálně klouzat.
Teď jsem začal zjišťovat, proč se mi sjela jen jedna destička a to skoro celá za pár měsíců, ta brzda se prostě vůbec nehne. Nakonec jsem i roztrhnul tu krycí gumičku, abych mrknul dovnitř a vypadá to, že je ten čep zarezlý nebo nevim, co jinýho s tím může být.
Na jednom čepu je závit a šetihran, takže jde vymontovat, na tom druhým jsem nic nenašel.
Je tedy možný to nějak sundat a pročistit? Nerad bych kupoval ještě zadní brzdu..
Na obr je označen červeně.
dík za rady
Brko přiložený následující obrázek:
Ale ukazujes cep ktery pouze drzi desky.. tenhle cep vytuknes ven . Ty cepy co drzi brzdic na te plotne jeden vysroubujes tim 6ti hranem a na druhem je imbus uvnitr.. jak ti chodi brzdic na tech cepech to je rozhodujici?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
No ten právě nechodí a proto se brousí jen jedna deska, na kterou tlačí ten váleček, takže mi to skoro ani nebrzdí. Mrkni na ten obrázek pořádně, ten čep s destičkama je nahoře, červené kolečko je sice vedle něj, ale podle těch kót jde jinam.
Mluvím právě o tom druhém, takže jestli je tam někde imbus, tak ho zkusím vyšroubovat, jdu se na to mrknout. Ale pak bych potřeboval novou tu krycí gumičku, dá se sehnat zvlášť? To asi nejde nějak po částech ne?
Do it my way...
Už to vidí prvně jsem kuoukal v telefonu ale jak jsem psal.povol ten čep s 6ti hranem a rozděláš to. nechá se koupit opravna sada těch gumiček a potřebuješ to jen promazat a maš klid . V tom tvem zřejmě nikdy nikdo nebyl
Já bych to rád rozdělal, přední jsem kdysi rozdělanou měl do posledního dílku, ale tahle nejde. A ten imbus jsem tam nenašel, jedině na šroubku k hadičce..
Ten druhej čep prostě nevím jak sundat. Pokud si dobře pamatuju, tak na přední se to rozjelo a dobrý, ani nebylo potřeba něco povolovat, tady je ten jeden šestihran, ale ten druhej prostě nejde. Mě už to fakt nebaví..
Navíc když jsem povoloval ten šestihran, to bylo to první, co jsem tam dělal, tak se akorát zarážel do prachovky, tak jsem ho zase vrátil. ale na téhle straně má ta brzda aspoň tendenci se hýbat. Do it my way...
ale ta brzda se přeci hejbe i když je ten šestihran na motorce utažený.
Když chceš povolit destičky od sebe, tak zatlačíš na brzdič, abys zatlačil váleček a destičky povolil že? Jenže mě se ta brzda nehne ani o píď. Ani ruskym šroubovákem... Tím pádem mi na kotouč tlačí jen jedna destička ze strany válečku a ta je teď komplet sjetá po asi 1K km.
Jo a btw pošli mi to číslo účtu.. Ne že by mi to zatím vadilo, ale přecijen víš, kde bydlím
Do it my way...
dobrá tak ještě jednou.. Co ti nechodí? pístek co tlačí na destičku nebo ceej brzdič na te desce po těch dvou čepech?
Tak oprava, ruský šroubovák pomohl
Vnitřek toho čepu je vyrezlej, skoro jak to ložisko, cos mi dělal stačilo pár větších ran..
Mohl bys mi teda prosím napovědět, kde se dá sehnat ta sada gumiček a prachovek na brzdiče? To snad pujde v jakýkoliv prodejně auto/moto ne?
A ještě jednu radu, jde nějak dobře vyčistit to pouzdro, do kterého zajíždí ten čep? Mam to vzít vrtákem?
Díky za rychlé reakce.. poslední dobou nevim, co bych bez tebe dělal máš u mě pár piv, až se někde sejdem.
Do it my way...
sadu ti objednám v práci a vrtákem nee netrefíš se a mužeš brzdič zahodit.. prostě na šroubovák namotat smirek a opatrně vyčistit a čep taky lehce odřít.. až to namažeš tak se to rozhejbe
Jo já si myslim, že by to bylo na houno.. no zkusím to tim smirkem, snad to pujde, nějakej jemnej tu máme.
Tak tedy o tu sadu bych tě poprosil, pokud nemáš někde hozenou jen tu jednu, co je na cestě na kótách mezi červenou šipkou a kolečkem viz obrázek.
Tak až to příde, tak mi prosím cinkni a dohodneme se na dopravě a pošlu ti ty peníze najednou jo?
Do it my way...
tak to opravdu netuším, jestli je to stejný.
Ale i tak, jestli to jsou jen ty gumičky a prachovky, tak ty tam jsou tři takže to snad nebude tak zlý. No počítám s tím, že mi to objednáš. Teď jsem, to dal dohromady, je to promazaný, tak to snad ty dva dny vydrží, nakonec to šlo docela dobře. Rovnou jsem zkontroloval i ten přední, práce když to jde na pět minut.. No nic, další zkušenosti.
Takže ještě jednou díky moc a ozvi se, až to bude prosím na telefon. Kdyby to zas chvíli trvalo, tak ve středu jedu na vodu a tam sebou pc mít nebudu
Do it my way...