chcem sa spytat, ci ste sa stretli s podobnym problemom:
1150 GS
Pri prudkej akceleracii z miesta prespojkovanim po uplnom pusteni spojky citim, ze este nie je uplne zopnuta, akoby smykla, ale len tak na pol sekundy, potom ju zopne a zvysok rozbehu je v poriadku. Inak povedane, akoby spojka reagovala oneskorene na páčku. Robí to iba pri rýchlejšom rozbehu z miesta, nijaky iny problem so spojkou nemám, na žiadnej rýchlosti počas pustenej spojky nešmýka, ani pri prudkej akcelerácii po preradení.
Motorka má 92 000 km a celá spojka bola menená pri cca 60 000 km
Rozjezdy ve stylu jak popisuješ jsou pro spojku pěkný záhul. Máš asi 2 možnosti, 1) rozjíždět se "normálně" tj. zbytečně nespojčit, a naložit tomu po rozjetí po úplném sepnutí spojky, a těšit se z toho, že spojka bude dlouho fungovat
2) nebo sledovat jak se stav zhoršuje a dát si časem výměnu.
Samozřejmě je možnost, že spojka odchází z jiného důvodu, sáknoucí gufero, nebo nebyla vyměněná kompletní s přítlačáky a novou pružinou. Pak by byla chyba v šetření na nesprávném místě.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Melizou: nerobim to casto a motor nedrzim moc v otackach, mam tak 4 000, co mi vobec nepride ako zahul, ked to nerobim denne. Len som chcel vediet, ci to robi aj ostatnym a ak s tym maju skusenost, chcel som vediet, ci spojku caka smrt.
Vikec: diky, tak som kludny, ked to robi aj pri novej spojke.
PS: motorku velmi nesetrim, mam ju predsa na zabavu, ale nemam pocit, ze by som jej ublizoval, len si chcem byt isty, ze vsetko je tak, ako ma byt.