Neznáte někdo někoho, kdo by zrenovoval Jawu "Tramvaj"? Je to enduro z oku 1986, mám ho sice úplně kompletní, ale předchozí majitel ho přetřel štětkou nejdřív na žluto a když se mu to nelíbilo, spáchal to samý, akorát že na černo... Už to mám rozebraný na půdě několik let, ale nemám s tim zkušenosti a učit se na poměrně vzácnym kousku se mi fakt nechce:-)
S klidnym svedomim ti muzu doporucit Petu Huba,s renovacema soutezaku ma zkusenosti a je nadsenec.Nejake motorky co renovoval ma na svych strankach http://www.motodi...lu-a-dilu/Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
To vás baví nacpat peníze do renovace,kterou provede někdo cizí? Jakej je z toho potom pocit,když se na tu nalešťenou mašinu podíváte a zjistíte,že ji vlastně neznáte,protože na ni nechal ruce někdo jinej?
Nevím, proč bych si jí neměl nechat zrenovovat od někoho, kdo tomu rozumí a umí to, než abych to udělal já, kterej o tom ví hovno a nejspíš by z toho udělal "bezcenej" rumpl...
Já se právě ptám,jak to máte. Dřív měl veterana ten,kdo se o něho uměl postarat,kdežto dneska kdejakej trouba,co na to má love,protože je to in. To že na tom pak nikam nejede je jasná věc,protože by si cestou nedokázal poradit s sebemenší závadou,která je u starejch věcí na denním pořádku. Ale na chlubení je to cajk...
Ale takhle je to dneska se fším,každej dělá fšechno,věnuje se milionum koníčků,ale do hloubky neovládá nic. Zvrácená doba:-)
A teď do mě,snesu to:-)
Souhlasím se Zetorem.... nechci nikoho urazit, ale né všichni vědí a umí.. každý dělá to co umí a zná to... a pokud si prostě na to netroufá, tak to dá raději zkušenému a znalému A pokud se bude informovat a třeba o víkendu si najde 2-3 hodinky aby se zajel podívat popřípadě přiučit, tak je to to nejlepší.. no ni?
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Motorku jsem koupil cca před 18ti lety na normální ježdění na chatě apod. normálně přes inzerát v tehdejší tištěný Anonnci. Naprosto jsem netušil, že je to nějakej vcelku unikát a prodejce to netušil taky!! Co mám vlastně doma jsem zjistil, až když jsem se byl zeptat na nějakej díl v Jawě... A jelikož bydlim v normálnim činžáku v Praze, tak to nemám kde dělat a jak jsem už psal, nejsem žádnej odborník na tyhle věci, tak to radši zadám někomu, kdo to umí. Takže jsem to nekoupil kvůli tomu, že jsem vatař a je to in...
Ale prodávat to nehodlám:-)
Zrenovovat Jawu? Monty v Tisnove/Kurimi (Ales Matejka) - http://www.montyjawa.cz/ ... zname se spolu nejaky patek.... ..ale pokud to uz mas poresene, tak to nech tak. Kdyby ne, dam Ti kontakt.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
A proč by si to nemohl dát renovovat?Tohle rozhodně neni motka vhodna na první renovaci! Spousta lidí si taky renovovanou motku jen vystaví a nejezdí na ní. Za mě můžu doporučit pána z Modřan, myslim, že se jmenuje Procházka., poptej se na veteranforu. Dělá jen soutěžáky-několik motorek od něj jsem viděl a super!
zetor napsal:
Nevím, proč bych si jí neměl nechat zrenovovat od někoho, kdo tomu rozumí a umí to, než abych to udělal já, kterej o tom ví hovno a nejspíš by z toho udělal "bezcenej" rumpl...
Přesně tak Zetore... když si tím co umím můžu vydělat víc, než bude stát hodina práce člověka, kterej zase umí renovovat, tak proč to nedat profesionálně dokupy někým jiným. Kor když nemáš prostory, nástroje, čas nebo chuť se někde se vším doprošovat.
Nemyslím, že pocit zachráněného, krásného stroje bude méně intenzivní.
---
Jinak 500Rotax Jawa se fáká jednomu maníkovi v kůlně.Kdysi mi jí ukazoval a říkal, že na to je už starej a nemá řemen na rozvody, tak to tam zahálelo. Kdo ví, zda jí ještě má...pěkných veteránů jsou stále plné stodoly, jen mít chuť a peníze s tím něco dělat...
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Nějak mi to nebere. Pokud se chci s něčím pochlubit, tak na tom musí být kus mojí práce. pokud na tom chci vydělat, nemůžu chtít aby to renovovala firma.
Jen Ja znam ve svem okoli dva lidi co jsou fakt obrovsky fandove do veteranu,ale nejsou manualne zrucni, zato jsou velmi uspesni v tom co umi a maji velke sbirky veterenu.
Kdyz je slysite o tom mluvit je jasny,ze jsou do toho absolutne zapaleny a i tak tomu hodne obetovali, takze nechapu co je na tom spatnyho nechat si renovovat u firmy kdyz to sam neumim,ale pritom proto ziju...
Samozrejme je spousta lidi co maji penize a ceterany maji jako investici nebo ma chlubeni se,ale odsuzovat to..to nechapu.
PS:mimochodem treba u renovaci auto-veteranu si stejne musis hodne veci nechat udelat u jinych lidi "firem"
Myslim, že většina lidí co renovuje si nechává většinu věcí dělat, takže na ně je ,,jen" rozložení, shánění dílů a skládání. Já třeba dělám péráka (už dost dlouho), chromy si těžko udělám, nádrž nevyklepu, neopískuju plechy, neudělám klempířinu, nenalakuju. Sám si třeba natahám elektriku, zrepasuju zapalko, spínačku, udělám očistu, leštění karterů a GO motoru. Takže asi těžko si někdo sám udělá kompletní renovaci úplně sám! Před několika lety jsem byl ve Strakonicích u maníků co se tím živí a řekli mi, že 90% motorek co dělají, rovnou zakonzervují a majitel si to jen vystaví. Docela tomu věřim, protože když vidim mýho péráka v novym laku, tak je mi skoro líto na tom jezdit, když mám ještě 2 kývačky 250 a jednu 175. Tyhle motorky jsem si dal do perfektního technickýho stavu i když vypadaji jako strašný vykopávky, ale baví mě na nich jezdit a nemusim řešit každý škrábnutí.
Upravil MALI dne 28.12.2014 08:09
MALI napsal:
Myslim, že většina lidí co renovuje si nechává většinu věcí dělat, takže na ně je ,,jen" rozložení, shánění dílů a skládání. Já třeba dělám péráka (už dost dlouho), chromy si těžko udělám, nádrž nevyklepu, neopískuju plechy, neudělám klempířinu, nenalakuju. Sám si třeba natahám elektriku, zrepasuju zapalko, spínačku, udělám očistu, leštění karterů a GO motoru. Takže asi těžko si někdo sám udělá kompletní renovaci úplně sám! Před několika lety jsem byl ve Strakonicích u maníků co se tím živí a řekli mi, že 90% motorek co dělají, rovnou zakonzervují a majitel si to jen vystaví. Docela tomu věřim, protože když vidim mýho péráka v novym laku, tak je mi skoro líto na tom jezdit, když mám ještě 2 kývačky 250 a jednu 175. Tyhle motorky jsem si dal do perfektního technickýho stavu i když vypadaji jako strašný vykopávky, ale baví mě na nich jezdit a nemusim řešit každý škrábnutí.
Však takhle sem to myslel,to je normální přístup a když si to aspoň sám rozděláš,něco zvládneš svépomoci,něco zadáš jinejm a pak to zkompletuješ a víš co máš. Nelíbí se mě renovace na klíč.