...konečne sa mi po miernych komplikáciách podarilo zhromaždiť všetko potrebné na prestavbu predku na 21", čiže už je doma stred z 1150ky, celé koleso z 80PD, medzikusy pod mostík s adaptérom na rozdvojku brzdových hadíc, našiel som človeka, ktorý mi to prešpicuje a vycentruje (po tom, čo ma predošlých 20 ludí poslalo do prdele keď počulo zaklínadlo GS ) a aj cestu ako to legálne zapísať do TP.
Začínam teda riešiť hlavne kvôli zápisu rozmerov pneu do TP a aj samozrejme nákupu vhodného obutia na ďalšiu sezónu. Takže otázka znie:
1. aké rozmery zapísať?
2. čo máte overené, popr aj v kombinácii s akým 17" zadkom.
Zatiaľ som jazdil Karoo, ktoré sa už nedá zohnať a TKC80, ktoré je ale v blate nanič a tiež na mokrej tráve žiadna sláva. Zatiaľ mi vychádza dozadu E09 ale nedakar kvôli mäkšej zmesi. Moje požiadavky sú:
- dobrá v teréne, aspoň na mokrej tráve, popr blato aspoň priemerne
- možnosť jazdy s kuframi solo po dialnici 130 km/h aby som nemusel využívať oba jazdné pruhy
- nájazd moc neriešim, plánujem tento rok okrem okolokomínového motania 2x RO a 1x GR cez off MNE a ALB, tak kľudne vydržím aj dve sady, minimálne ale aby po dialničnom 400km prejazde nudného HU ešte mali vzor na slušné sa správanie v teréne
Inak ak niekto s podobným úmyslom narazíte na http://www.ebay.d...SwlaxWN65p , bacha, je to podvodník, navyše bez paypalu, takže akurát prídete o prachy
Já zatím snad všechny 21", co jsem viděl, tak byly 90/90.. A jenom přidám, že Dakarské verze pneu od Mitas nemají tvrdší směs, ale mají zesílené bočnice a vrstvu plátna na víc, takže mají pevnější konstrukci, ne směs..
Ja jezdim Mitas XT644 Army, po lonskem vyhlaseni konce vyroby teto pneu se zvedl obrovsky zajem a zakaznici vykoupily sklady posleenixh kusu tak Mitas uznal ze pneu necha dal ve vyrobe, pneumatika ma ale rozmer 100/90/21 a tim jak mame na F800GS sirsi rafek 2,15" sedne tam uplne luxusne. Guma je certifikovana i na silnici jedina nevyhoda je psana jen do 130km/h ale nevim zda ta nova nebude mit vic. Osobne neni problem jezdit i vic. Jinak pneu jezdil i Ruda guma, ma celkem vysokou figuru a ze zacatku plave ale po cca 100km si to sedne a pak drzi. Jinak ta cena je luxusni, kdyby si mel zajem ja osobne mam doma jeste 5 kusu a nejakou bych i pustil
Jinak k tomu jezdim E09 uz si nepamatuju kdy sem mel na motorce neco jineho.
Upravil schrek dne 04.03.2016 06:50
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
yuri: a nemá tými tvrdšími bočnicami menšiu prispôsobivosť povrchu, resp.hrozí preseknutie nedakarovej 09 pri podhudteni v off na ťažkom GS?
schrek: mám ráfik z PD, čiže 21"x1,85, tá 100vka hrúbka už nebude moc?
Inak robí sa niečo použitelné aj v rozmere 80x?
Zeptej se rovnou Rudy. A hodně toho najdeš ve vlákně pneu Mitas
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Práveže Ruda mi tu nedakarku odobril, idem ešte raz prestudovať vlákno. Nejaké iné značky, popr ako sa chová klasika TKC80 vpredu v 21" s E09 vzadu?
Upravil patol dne 04.03.2016 07:49
klasika TKC80 vpredu v 21" s E09 vzadu - tuhel variantu pouziva tak spousty lidi, TKC80 ma akorat oprotiMITAS ARMY nizssi a vic hustou figuru samozrejme rychlostni index je take vyssi , ja jsem preferova vic OFF gumu, jinak na podzim bude hotova Michelin Anakee Wild ve verzi 90/90/21. Samozrejme cena TKC je dvakrat takova jako Mitas a predpokladam, ze u Michelin to bude stejne.
Na Anakee Wild som zvedavý, vyzerá dosť podobne ako Karoo 3, uvidíme ako to bude s povestným hlukom. Keď píšeš, že 21" až na jeseň, zatiaľ ostáva mimo výber. Co hovoríte na Metzeler Unicross?
Upravil patol dne 04.03.2016 12:23
patol napsal:
Na Anakee Wild som zvedavý, vyzerá dosť podobne ako Karoo 3, uvidíme ako to bude s povestným hlukom. Keď píšeš, že 21" až na jeseň, zatiaľ ostáva mimo výber. Co hovoríte na Metzeler Unicross?
Chlape rozhodne nevypada jak Karoo3 mozn to tak prijde ale ve zkutecnosti je to spis bliz TKC a E09.
Vyber mas jasnej TKC80, Mitas Army, Mitas E13 (ted nevim zda je to zpravne zas to precislovali podle me )
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já jezdím na předku Michelin Desert a vzadu Karočko. Až dojedu Karočko, tak Mefo stonemaster, nicméně mám dvoje kola, takže na silnici si špunty hoblovat zbytečně nehodlám
Tak, tak, do RO po vlastnej osi po diaľnici 420km a tam potom týždeň off po horách. Inak nad Dezertom som uvažoval, ako sa chová pri 130 km/h?
Upravil patol dne 04.03.2016 17:03
Jako "uni" pneu doporučuju Sava Rockrider,nebo výbornou MOTOZ Desert Tractionator-ta se ale bohužel špatně shání...Obojí vyzkoušeno na LC8 a Africa Twin,ve všech možných režimech.Obě jsou nesrovnatelně lepší než TKC.Na asfaltu v podstatě bez omezení.Na rozdíl od tolik chválené ARMY nekvedlají řídítkama ani při rychlé jízdě...