Ahoj, no zkušenost asi těžko, mě dorazily dneska na krám, takže těžko v nich někdo jezdil, i kdyz jeden zakazník co si ji dnes koupil, přijel na moto a tak v ni určitě už jel.
Ale me pocity, samozřejmě jsem si ji zkoušel a zkoumal. Myslím že celkem dobrý počin od LS2, male velikosti maji uvedenou vahu 1250g největší 3XL ma 1400 a myslím že to sedi.
Pocitově je ta přilba lehka, má i par detailů co se mi líbí, třeba to že ovladáni sluneční clony je dole na přilbě a nemusíš hledat někde nahoře.
Jak je tichá a další vlastnosti nevím, ale je to přilba za necelý 4000 a myslím že to je velice rozumná koupě, rozhodně to nejlepší v této cenové hladině.
Pardal napsal:
Ahoj, no zkušenost asi těžko, mě dorazily dneska na krám, takže těžko v nich někdo jezdil, i kdyz jeden zakazník co si ji dnes koupil, přijel na moto a tak v ni určitě už jel.
Ale me pocity, samozřejmě jsem si ji zkoušel a zkoumal. Myslím že celkem dobrý počin od LS2, male velikosti maji uvedenou vahu 1250g největší 3XL ma 1400 a myslím že to sedi.
Pocitově je ta přilba lehka, má i par detailů co se mi líbí, třeba to že ovladáni sluneční clony je dole na přilbě a nemusíš hledat někde nahoře.
Jak je tichá a další vlastnosti nevím, ale je to přilba za necelý 4000 a myslím že to je velice rozumná koupě, rozhodně to nejlepší v této cenové hladině.
Ahoj,
dík za info..asi jí koupim..
Doma už mám LS2 motokrosovou a je v poho..
Tak přidám zkušenosti s touhle přilbou - mám ji zatím jen chvíli, najeto v ní cca 600 km, takže zatím jen stručně pár postřehů:
Helma je pocitově opravdu lehká, jak v ruce tak na hlavě, nevážil jsem ji ale uvedené hodnoty asi odpovídají.
Po nasazení na hlavu příjemná, pěkně sedí, mám velikost M, helmy mívám M-L, tady Mko vyhovovalo.
Vnitřek není až tak moc polstrovaný, řekl bych skoro tak jako krosová helma, polstrování vyndavací a pratelné, materiál příjemný. Jediné co bych vytkl je, že švy na polstru na spáncích nejsou ušité skrytě, ale je tam na švu taková lemovka, sice nijak výrazně netlačí, ale po sundání helmy mám ještě další půlhodinu na xichtě obtisklý dva šlice, z jiných helem to nemám.
Sluneční clona funguje dobře, ovládání jednoduchým posuvným jezdcem na spodní levé hraně, jak otevřít, tak zavřít, nemá žádný mechanismus s perkem který by clonu automaticky zavřel.
Krosové brýle se do helmy vejdou, ale přes polstrování mi nedosednou ideálně na obličej, takže by mi do nich asi prášilo (zkoušeno s brýlemi SCOTT, třeba jiné sednou líp), ale kvůli tomu jsem ji nekupoval, mám i krosovou.
Na webu LS2 píšou, že je přilba je z nějakého nového superultraprapolymeru, proto je asi tak lehká, každopádně materiál je při zmáčknutí helmy z bokůna tvářích slabší, trochu víc pruží, jinak pevnost asi standartní, jako jiné, atest má, tak budu věřit, některé karbonové helmy taky hodně pruží.
Hlučnost - hlučná celkem je,hlavně cca od 80 výš, ale to je asi velice relativní na co je kdo zvyklý, neřekl bych,že je to víc než jiné helmy tohoto typu a cenové relace, jak už bylo jinde psáno, dost se to zlepší při zakrytí větracích škvír na uších. Hodně taky dělá jak skloněnou mám hlavu za jízdy.
Jinak odvětraná je fakt dobře, člověk se v tom nepotí a když si v malý rychlosti zafuní na plexi, rychle se odmlží, v dešti a mraze jsem s ní zatím nejel.
Příjemně mě za jízdy překvapilo, že i ve vyší rychlosti když člověk trochu zvedne hlavu tak netahá vítr tolik za kšilt, jako jiné helmy. Odmontovat kšilt a jezdit jen s plexi nejde, kšilt je součástí aretačního mechanismu plexi.
Takže prozatím pro mne - za ty peníze co stojí, celkem slušná helma, není to sice super top,ale zatím nelituju koupě, uvidíme až jí trošku víc pojezdím.
... tak koukám, to je román...
Upravil koudak dne 29.05.2016 22:09
Zatím jsem jí otestoval jen jednou jízdou, ale po první jízdě spokojenost. Vytkl bych snad jen, že sluneční clona by mohla být větší.. (pokud jí sklopím, přijde mi, že hranici clony mám pořád před očima a nekryje mi na 100 procent oči proti létajícímu smetí).
Asi do ni pujdu. Ma nekdo ze soucasnych majitelu nejaky zasadni vyhrady? Co plexi, nemlzi se na podzim moc? Predpokladam, ze Pinlock pro ni neni...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Jirik> a hned prvni uzivatel si stezuje, ze mu prisla poskozena. Navic nemaji moji velikost a s dopravou jsem na ty samy cene jako u nas. Da se koupit uz za trojku, ikdyz jen v jedny barve.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Takze nakonec jsem ji koupil, v cerveno-bile kombinaci. Je nova, z bazose - zrejme nejakej dovoz z UK za 2.730Kc vcetne postovnyho. Skutecna hmotnost 1.410g (ve velikosti M). Sedi mi na hlave perfektne. Licnice se daji domackat, takze pak je i v oblicejovy casti nafest. Dobre se nandava a sundava.
K zaporum - zrejme do ni slusne potahne, slunecni clona je daleko od nosu - zrejme se predpoklada pohyb pri jizde v terenu, takze je tam neprijemna mezera, ktera taha za oci, cehoz jsem si pri zkouseni nevsiml. Plexi se bude mlzit - jako kazda helma, co nema pin-lock... A budu si muset zvyknout na presku.
Slavek-xxx přiložený následující obrázek:
Mám tu samou od Richa X-Road (má sluneční clonu, pinlock a normální zacvakávací zámek) Zkušenosti jakmile vyjedu dám vědět :-)
EDIT: Oprava, Richa je trochu jiný model (novější LS2 atd) - nemá ten fukar na uši (nefouká do ní tolik a nehlučí) + má kšilt kotvený 4-bodově - brání kroucení
Upravil HonzaGS-SV dne 29.03.2017 15:14
- clona se da lehce sklopit a schovat jednou rukou
- dobre se zapina
- je z ni perfektne videt
- neni az tak hlucna a i ve 150ti ve stoje mi netahala hlavu
- soucasti sady jsou i zvlast dodany reflexni polepy vyzadovany ve Francii
- cena, sedej dovoz novy helmy - z bazose za 2730Kc vcetne posty
Minusy
- v plexi se mi odrazi oci, takze jsem zezacatku myslel, ze je spinavy
- clona ma velky vykrojeni u nosu, a pak to trochu taha za oci. Treba si zvyknu
- dost do ni zespoda fouka
- kdyz jedu pres 120, tak mi velkej stitek na motorce dela maly turbulence, ktery mi vibrujou do helmy. Ty musim resit but tim, ze se prikrcim, nebo ze se trochu predklonim.
- pri maly rychlosti jsem ji ve 12ti stupnich zafunel lehce plexi, ale jel jsem se zavrenym bradovym pruduchem
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ahoj, já mám tu Richa X-Road - interkom jsem do ní dostal, ale na moje "plachťáky" jsem musel trošku brousit vnitřní polystyren - což ale musím u každé helmy...
Jinak na jiném vlákně jsem o ní psal + přidal fotky: http://bmwgs.cz/f...ost_529031
Jelikoz jsem interkom do LS2 montoval o vikendu, tak uz muzu odpovedet. MX436 nema pripravu na sluchatka, takze jsem musel vykuchat trochu polystyrenu. Navic ma hodne profilovany boky helmy a v miste pripadnyho uchyceni zakladny pod skorepinou je zrovna ovladani clony. Takze mam interkom asi 3cm od kraje helmy na jedinym relativne plochym pristupnym miste. Akorat kdybych nedejboze spadl, tak ho skoro urcite rozbiju.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999