Zdar. Potřeboval bych poradit. Dnes jsem se byl projet a jak jsem přijel domů, postavil jsem motorku na boční stojan abych si šel otevřít vrata. Zjistil jsem, že mi na pravé straně kape benzin. Zatlačil jsem ji za vrata a postavil na stojan hlavní a kapání ustalo. Udělalo mi to už minulou jízdu ale jelikož jsem před tím tankoval a trochu přelil, měl jsem za to, že to je ještě nějaký zbloudilý zbytek. Může mě někdo z vás navést na co bych se měl podívat... co může být příčinou???
Díky.
BMW R1200GS (2004)
kape to z pravé strany pod motorkou, nebo teče na pravé straně zpod plastů? na pravé straně u 04, je pod šedým platem příruba+odvzdušnění, odvzdušnění by mělo jít před airboxem (nad modulátorem abs, jestli máš) na levou stranu kolem krytu startéru dolu pod motorku, máš hotovou svolávací akci? a dobře zatlačené hadice odvzdušnění na nádrž, popřípadě nepropálené nebo nesteřelé?
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
No, nebyl bych to ani já abych nepopletl strany. Kape to na levé straně. Ovšem..nový poznatek!! Zjistil jsem že mám postříkanou levou nohavici benzinem. Jelikož mám poruchu čichu, upozornila mě na to až manželka, proto dodatek.
BMW R1200GS (2004)
D-A-G-R napsal:
kape to z pravé strany pod motorkou, nebo teče na pravé straně zpod plastů? na pravé straně u 04, je pod šedým platem příruba+odvzdušnění, odvzdušnění by mělo jít před airboxem (nad modulátorem abs, jestli máš) na levou stranu kolem krytu startéru dolu pod motorku, máš hotovou svolávací akci? a dobře zatlačené hadice odvzdušnění na nádrž, popřípadě nepropálené nebo nesteřelé?
Jak jsem dodal, je to levá strana zpod plastů. Svolávací akci - nevím o co GO a je možné, že bude hadička teda steřelá. Zkusím se podívat jak bude čas.
BMW R1200GS (2004)
na levo je v přední části nahoře nádrže čerpadlo, u tvého ročníku by mělo být přikryto černým deklem, když sundáš levý plast na rychlospojky (možná 1 šroubek 30torx ze strany vidlic) tak by jsi měl být schopen sundat dekl a podívat se jestli není prasklá třeba rychlospojka na čerpadle, a když tam budeš jukni na to jestli má čerpadlo kroužek či nikoli, pokud nemá, můžeš se informovat a rovnou objednat na svolávací akce do nejbližšího BMW
DAGR přiložený následující obrázek:
[68.22Kb]
D-A-G-R napsal:
na levo je v přední části nahoře nádrže čerpadlo, u tvého ročníku by mělo být přikryto černým deklem, když sundáš levý plast na rychlospojky (možná 1 šroubek 30torx ze strany vidlic) tak by jsi měl být schopen sundat dekl a podívat se jestli není prasklá třeba rychlospojka na čerpadle, a když tam budeš jukni na to jestli má čerpadlo kroužek či nikoli, pokud nemá, můžeš se informovat a rovnou objednat na svolávací akce do nejbližšího BMW
Wauu... velmi názorné. Díky moc. A není možné ještě steřelá hadička? Když nastartuji, tak by se měl únik projevit, né?
BMW R1200GS (2004)
to odvzdušnění jsem tipoval podle přelití nádrže, benzín by měl odvzdušněním vytéct pod motorku a když je hadička zteřelá, tak vyteče jinde, ale jestli ti to teče z levé strany mohlo by to být něco v místě čerpadla a tam je ona rychlospojka, když j motorka nastartovaná, tak se v systému vytvoří tlak a stačí malá prasklinka nebo netěsnost a benzín teče. takže oddělat boční plast a zkontrolovat jestli není někde prasklinka a když zmáčkneš plíšek na rychlospojce a rychlospojku vysuneš (hlavně nepáčit) tak zkontroluj O-kroužek a jestli není prasklina na samci rychlospojky v místě zúžení
DAGR přiložený následující obrázek:
[20.79Kb]
Upravil DAGR dne 01.05.2016 21:14
D-A-G-R napsal:
to odvzdušnění jsem tipoval podle přelití nádrže, benzín by měl odvzdušněním vytéct pod motorku a když je hadička zteřelá, tak vyteče jinde, ale jestli ti to teče z levé strany mohlo by to být něco v místě čerpadla a tam je ona rychlospojka, když j motorka nastartovaná, tak se v systému vytvoří tlak a stačí malá prasklinka nebo netěsnost a benzín teče. takže oddělat boční plast a zkontrolovat jestli není někde prasklinka a když zmáčkneš plíšek na rychlospojce a rychlospojku vysuneš (hlavně nepáčit) tak zkontroluj O-kroužek a jestli není prasklina na samci rychlospojky v místě zúžení
Velmi moc děkuji za podrobnou navigaci. Budu mít čas až v pátek, tak se potom svěřím.
BMW R1200GS (2004)
D-A-G-R napsal:
Velmi moc děkuji za podrobnou navigaci. Budu mít čas až v pátek, tak se potom svěřím.
Jak jsem slíbil, tak činím. V pátek jsem to odkapotoval a přesně podle instrukcí jsem objevil prasklou rychlospojku. Už je vše u Renocaru vyřešeno a brzy bude doma. Ještě jednou DÍKY
BMW R1200GS (2004)
jinak ty jsi byl s motorkou v Renocaru? Bohužel teď jsem na neschopence, tak nemám takový přehled, ale žluté GSko jsem tam neviděl
D-A-G-R napsal:
jinak ty jsi byl s motorkou v Renocaru? Bohužel teď jsem na neschopence, tak nemám takový přehled, ale žluté GSko jsem tam neviděl
Kdepak, s motorkou!!! Vždyť jsem měl odpojené čerpadlo. Vyzvedl mi to tam synátor cestou kolem....... Dnes už je nová rychlospojka na svém místě.
BMW R1200GS (2004)
D-A-G-R napsal:
Ahoj přátelé, tak benzín mi bohužel teče taky. A to sice pod rychlospojkou ( myslím)
Myslíte, že to spraví ten kroužek jako je na téhle fotce? Díky za rady a gelende zdar
PepaLopezu přiložený následující obrázek: