Ahoj, mám problém - nejsem zrovna velkého vzrůstu 169cm a tak by mě zajímalo, jestli je pravda že s GSem mám prostě smůlu. Je tu někdo s podobnou výškou a zkušenostma? Zatím jsem se dočetl, že se dá sedlo snížit na 850mm, ale to je pořád ještě o 12 centaku vic nez muj dosavadni stroj. Díky Jirka
No, hele, já mám 173 a výšku sedla na 800GS 850mm a celkem to jde. Kolega měří tak 169-170 a celkem se s tím GS pere statečně. je to jen o tom, že prostě když zastavuješ, musíš trochu ke straně. No a snížené sedlo samozřejmě.
Asi bych se toho nebál, poprat se s tím rozhodně dá. Během pár jídz si to vychytáš.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
) diky to jsem chtel slyset )) Kdyz jsem si kdysi kupoval Horneta tak mel nejake nizkoprofilove pneumatiky a kdyz jsem tam dal ty spravene tak se to zvedlo o centak a vim jak mi to pripadalo jako hrozny rozdil ale je pravda ze po par kilometrech jsem o tom uz ani nevedel.
vůbec se toho neboj, měřím 171 cm a se sníženým sedlem jsem vloni odjel 2x Rumusko i lehkým terénem a bylo to v pohodě. A to podotýkám, že jsem si GS pořídil vloni na jaře, takže před tím žádné zkušenosti na motorce. Celkem jsem ujel cca 15.000 km a na GS se cítím zcela vpohodě.
BMW R 1200 GS, doplnky TOURATECH
Maruna napsal:
Ahoj, mám problém - nejsem zrovna velkého vzrůstu 169cm a tak by mě zajímalo, jestli je pravda že s GSem mám prostě smůlu. Je tu někdo s podobnou výškou a zkušenostma? Zatím jsem se dočetl, že se dá sedlo snížit na 850mm, ale to je pořád ještě o 12 centaku vic nez muj dosavadni stroj. Díky Jirka
zdarec,
to snizene sedlo to asi bude chtit, do terenu byt i mirneho, by ti to mohlo byt osudne, kdyby jsi chtel zastavit nad nejakou dirou, to se mimo alfalt stava casto ... nicmene bych se toho nebal...
ja mam sice 187cm, mam sedlo na nizsi poloze, na asfaltu mam rezervy v terenku jsem si taky jisty...
az motorku treba nalozis, tak taky spadne v tlumicich dole, ale zase budes muset zapasit s vetsi vahou, cili jsi tam kde jsi
Upravil rafo dne 29.01.2009 19:55
trochu odbočím od tématu, vidím že tu jsou chlapy kousek od Uh. Hradiště (Zlín, Bojkovice) co tak se někde potkat až bude pačasí na motorku?
BMW R 1200 GS, doplnky TOURATECH
...1100, 1150 i 1200 mají v základu výšku sedla 84, nebo 86cm - podle toho jak si ji sám nastavíš ...a dokud si pořídíš snížené sedlo, dostaneš se ještě o fous níže
No, mam sice 1150, ale taky cca 173/60kg, sedlo v nizsi poloze a da se s tim vceku dobre fungovat.
kdyz si za tebe sedne nekdo tak je to uz potom uplne v klidu
nejhorsi je jen manevrovani na miste kdyz si v sedle, odrazis se jen spickama
ale jak vidis, malych cloveku takto jezdi docela dost
honzaus napsal:
trochu odbočím od tématu, vidím že tu jsou chlapy kousek od Uh. Hradiště (Zlín, Bojkovice) co tak se někde potkat až bude pačasí na motorku?
ja sam za sebe nevidim v nicem problem, jen se domluvit, jsem jedine pro, pres leto jezdim obcas i do UH do prace na gs nicmene vyjizdka k trampovi do buchlaku uz neni co to byvalo asi uz taky starnu
T-Diesel napsal:
No, mam sice 1150, ale taky cca 173/60kg, sedlo v nizsi poloze a da se s tim vceku dobre fungovat.
kdyz si za tebe sedne nekdo tak je to uz potom uplne v klidu
nejhorsi je jen manevrovani na miste kdyz si v sedle, odrazis se jen spickama
ale jak vidis, malych cloveku takto jezdi docela dost
sraz UH-UB, hlasim sa taky
co to je za lokalitu vychodni morava?? zapadni morava me pripada jeste humornejsi
morava jsem vzdy slysel jen severni a jizni
Upravil rafo dne 29.01.2009 21:59
Hlasim se do klubu malych hradistaku!!! Vyska 175cm a odrene spicky od bod!!! Az na manevrovani na miste v sedle tak si nestezuju a jizdu si jaksepatri uzivam!!!!
A na sraz jižní moravy se hlásím taky!!
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven