chtěl jsem se s vámi podělit o skvělé číslo, které mě ještě víc přesvědčilo jak skvělá je R1200GSA motorka.
dělal jsem sumárum knihy jízd kvůli účetnictví, protože motorku používám jako služební dopravní prostředek a vyšlo mi krásné číslo
5,08 l/100 km spotřeba benzínu
neni to nádhera?
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
A kde s tímjezdíš? (zacpané město/okresky/dálnice) A jaké pneu máš obuté?
Fakt je, že mě ještě nikdo nedonutil udělat knihu jízd a i kdyby, tak by asi reálné číslo nevzniklo, ale typnul bych si, že na 800GS asi ani takovou spetřebu nemám (kombinace lehkého terénu, nejvíc okresky, částečně město). Ale fakt je, že když jsem vyměnil standardní Battle Wings za TKC, stoupla spotřeba.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Do terénu jsem si s ní netroufnul, to až s někym zkušeným, kdo mi dá nějaký rady jak na to.
Tak třetina najetých kilometrů byla po dálnici (cesta do Anglie, pak ještě jednou přes anglii a zpátky do Londýna) zbytek byl po státovkách, ale je pravda že tady v Anglii ty státovky nemaj tolik zatáček.
PS: pneu standard Battle wing
Upravil falcons dne 09.02.2009 09:05
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
jacob napsal:
A kde s tímjezdíš? (zacpané město/okresky/dálnice) A jaké pneu máš obuté?
Fakt je, že mě ještě nikdo nedonutil udělat knihu jízd a i kdyby, tak by asi reálné číslo nevzniklo, ale typnul bych si, že na 800GS asi ani takovou spetřebu nemám (kombinace lehkého terénu, nejvíc okresky, částečně město). Ale fakt je, že když jsem vyměnil standardní Battle Wings za TKC, stoupla spotřeba.
Já mám na 800gs dlouhodobě spotřebu 4,4, ale hodně z toho najezdím po kopcovitém městě. Jinak není problém jet za 4 litry nebo i 3,8.. Obutí mám Battle Wings.
Upravil bluesbery dne 09.02.2009 10:17
Copak zatáčky, ale obutí máš silniční, jestli za to navíc moc netaháš.....no, každopádně, když to srovnám s Hondou TransAlp, kterou má kolega, ta si bere standardně okolo 6-7 podle stylu jízdy....
Fakt je, že mě se podařil průměr 4,3L/100km na cestě z Zell am See do Prahy po okreskách, ale nebyl jsem naloženej a měl jsem taky pneu, jako ty....
jacob napsal:
každopádně, když to srovnám s Hondou TransAlp, kterou má kolega, ta si bere standardně okolo 6-7 podle stylu jízdy....
Super Tenerka mi brala taky mezi 6 a 7 l/100 km ale u ní se to dalo čekat, přecejen je to výroba 1990
No, jinak opačnej rekord mám právě s půjčenou Hondou TA a to po dálnici (jel jsem okolo 130-140km/h) ve 2 a naloženej a moto papala 10-11L/100km. (ne, skutečně jsem nedržel brzdu)
falcons napsal:
chtěl jsem se s vámi podělit o skvělé číslo, které mě ještě víc přesvědčilo jak skvělá je R1200GSA motorka.
dělal jsem sumárum knihy jízd kvůli účetnictví, protože motorku používám jako služební dopravní prostředek a vyšlo mi krásné číslo
neni to nádhera?
je to nadhera, nebo hrich, mit na dvanactce takovouhle spotrebu?
At nedopadnes jako Bluesberry kterymu osmikilo zere snad o pulku mene, nez mne...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já mám na GSA 08 spotřebu okolo 6až 6,5l a to jezdím trošku svižněji. Obutí origoš od koupě - silniční.Ale ujel jsem také jednou na nádrž 640km, ale to se jelo langsam, tak do 120-ti. Na moravu a zpět. Faktem je, že jsem jel až asi na výpary, poněvadž na pumpě po dojetí jsem natankoval 35 litrů... :-) Což činí cca 5,4l ale jak říkám když se jede do 120-ti.
Upravil machradek dne 09.02.2009 12:05
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Hicks napsal:
je to nadhera, nebo hrich, mit na dvanactce takovouhle spotrebu?
At nedopadnes jako Bluesberry kterymu osmikilo zere snad o pulku mene, nez mne...
Já myslim že je to nádhera i hřích zíroveň, minulý rok jsem se s ní opravdu spíš mazlil, letos se asi trochu víc otrkám
A teď by mě zajímalo, kdo měl na GS největší spotřebu a za jakých okolností, to by mohlo být celkem zajímací
falcons napsal:
neni to nádhera?
ročník 2007 - 5,4 ve 2 plně naloženej a cca 1400km dálnice a rychlostní přesuny a cca 2000 km nejvyšší alpské cestičky A , IT, CH, FR. max dosažené vrcholy francie 2800 Bonette , 2600 u Val d Isere a 2803 Solden tak že celkem záhul po dálnicich tak 120 -140
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
jacob napsal:
A teď by mě zajímalo, kdo měl na GS největší spotřebu a za jakých okolností, to by mohlo být celkem zajímací
to je otazka jen na nas osmistovkare... nebot jako jedini mame OKAMZITOU spotrebu
Kdyz to osolim po dalnici na plnej, tak to zere cca 12-14.. co si pamatuju.
17 cm
falcons napsal:
Já myslim že je to nádhera i hřích zíroveň, minulý rok jsem se s ní opravdu spíš mazlil, letos se asi trochu víc otrkám
souhlas, je to zvrhle nadherne
17 cm
Některý čísla mi tu připadají hodně přitažený za vlasy. Já mám Dakara u kterýho píšou 3,5/100 ale ještě jsem nešel pod 5,5/100 (mám najeto 14000km)
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Novej napsal:
Některý čísla mi tu připadají hodně přitažený za vlasy. Já mám Dakara u kterýho píšou 3,5/100 ale ještě jsem nešel pod 5,5/100 (mám najeto 14000km)
Pokud se sejdeme někde na srazu, můžu ti výše uvedenou spotřebu demonstrovat v reálu.. osmistovka má nádrž psanou na 16l, mám vyzkoušeno, že tam naleju až 17,2l, s tím se dá podle stylu jízdy ujet 400-450 km (samo že po silnici)
Při ustálené devadesátce ukazuje okamžitou spotřebu 3,8 l, stejně jako je to uvedeno v techničáku.
Upravil bluesbery dne 14.02.2009 07:55
1150,2004,nejmenší 4,5,jezdím růůůůůzně za 5,5,dlouhotrvající jízda v terénu asi víc ale tam sem to nikdy neměřil.
jednou sem měl větší spotřebu,odešla mi faja ve válci,tak to trochu cucalo víc
spotřebu si počítám po dotankování při cigárku
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz