Zdravim Vas panove, dokazal by mi nekdo fundovany poradit jak postupovat při odhaleni problemu se spojkou na mé k 1200 rs?
Ve Švýcarsku jsem po 5 dnech okolo kaprunu a Glockneru najednou z ničeho nic přestal řadit. Spojková páčka byla uplně měká. Tak jsem otevřel nadobku s kapalinou a ten hnus co tam byl odsal, dolil novou kapalinu a odvzdušňovaci hadičkou od spojkoveho válečku jsem proleval novou kapalinu do hadiček. Odvzdušněno, a vše v pořádku. Během dalších 4 dní ve švýcarsku a italii nebyl problem. Klasicke prujezdy všech možných pass atp. Často v horách.
Při návratu zpět domů, po dálnici, po 150 km ve 30°C jsem znovu nedokazal řadit, a musel sjet z dalnice na nejbližší benzinku a znovu se opakovalo to stejne, odvzdušnit, a trošku dolet kapalinu. Bublinky v tomto případě se neobjevovaly. Čekalo mě ještě dalších 400 km. Čas od času jsem po dalnici zaspojčil a tak udržoval spojku natlakovanou.
Ptám se, je zvlaštni, že po delší jízdě mi uplně uvadne spojková páčka. Kde je problem? Může se kapalina přehřívat? Protože na hadičky působí nadměrne teplo okolo svodu výfuku, převodovky? Nebo propouští nějaké gufero na spojkovém válečku?
K 1200 rs najeto 65 000. ( nedokažu říci, zda jsou km poctivé)
Pozn. Na hlavnim stojanu se mi před dovolenou zadni kolo samovolne točilo při zařazenem neutralu, po problemu ve švycarsku, se už netočí...spojka zatím nikterak neklouže.
určitě tam není brzdová kapalina, ale hydraulický olej, tak že jestli si doléval brzdovku tak průser
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Jesi ti ta kapalina mizi tak nekde tece, pokud neni videt kde tak ti to tece kolem spojkove tycky do spojky.uz bych nedolival a vyndal spojkovy valecek.jinak ti to bude scat na spojku a ceka te rozborka a vymena lamely...
Kupredu spatki ni krok...
Nevsiml jsem si ze by kapalina nejak mizela. V popisu jsem psal, ze jsem dolil kapalinu, bylo to mysleno, ze jsem nalil do nadobky, pri vyměně za kapalinu novou...
Ale je mozny, ze nejake male uniky tam mohou byt, a zatim se to neprojevuje nijal dramaticky..
brzdová kapalina je tam správně.. Jen zrovna na odvzdušnění spojky u LT/Rs je docela přesný postup a je to trochu věda.. Takže pokud jsi to udělal systémem "škoda 120" tak to asi nebude úplně fungovat.. kdybys měl v profilu vyplněný mail tak ti pošlu postup v PDF.. takhle nemůžu sloužit..
Ta vymena kapaliny a odvzdusneni byla v "cestovnich podminkach" takze jsem byl rad ze jsem nemusel volat brachovi, aby pro me jel 800km.
Muj mail: zboril.ma@gmail.com
Pokud bys mi poslal navod jak tu spojku pekne odvzdusnit, budu ti vděčen. Spojka ale po mem postupu fungovala nadherne, tvrda, ale az na te dalnici nazpet zase delala problemy, kdyz ji clovel hodinu a pul nepouzije....
Je slozite se na ten spojkovy valecek podivat v domacich podminkach? Letos jsem si delal ventilove vule na moto, kontrolu eletriky atp..zvladl bych to, jen jsem u prevodovky jeste nebyl...