Ahoj, mám dotaz pro zkušenější.
Cestou ze Španělska se mi začalo stávat, že při podřazování se řadička jako by kousne v půlce chodu. Musím pustit spojku a pokus opakovat. Občas se to stane i při řazení nahoru ale to jen málokdy.
Čím by to mohlo být? Může třeba špatně vypínat spojka? Nebo něco ochozeného v převodovce? Při vyplém motoru a stojící moto tam rukou nacvakám všechny kvalty v pohodě.
jde o 1150 GS rv2000
Pokud je vse venku v poradku . Bude problem uvnitr prevodovky v mechanizmu razeni . Stava se ze praskne zajistovaci kolicek v mechanizmu nebo pruzina vraceni paky. Druha varianta se neobejde bez rozebrani prevodovky.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
filipMotors napsal:
Ahoj, mám dotaz pro zkušenější.
Cestou ze Španělska se mi začalo stávat, že při podřazování se řadička jako by kousne v půlce chodu. Musím pustit spojku a pokus opakovat. Občas se to stane i při řazení nahoru ale to jen málokdy.
Čím by to mohlo být? Může třeba špatně vypínat spojka? Nebo něco ochozeného v převodovce? Při vyplém motoru a stojící moto tam rukou nacvakám všechny kvalty v pohodě.
jde o 1150 GS rv2000
Díky za rady Filip
Mě se něco podobného stávalo taky až do té doby než se protočila spojková lamela
na drážkování vstupní hřídele převodovky.Před tím se mi taky řadilo hůř dolů a to hlavně
2-1.
Takže jestli ji máš doma, sundej převodovku a koukni na Lamelu spojky a drážkování vstupní hřídele převodovky popřípadě obojí vyměnit.
1150 na tu "závadu trpí"zvláště ty které jsou nebo byly týrané v terénu.
Upravil lucags dne 01.08.2017 22:16
Je to jak píšeš prvne to bylo z 2-1 postupně to přecházelo na všechny podřazováni. Spojku a věci kolem mám v plánu v zimě. Tak snad to bude tím. Když se ve dvou lidech rozjíždím a zrovna to nevychytám, zahrká to tam pěkně.
filipMotors napsal:
Je to jak píšeš prvne to bylo z 2-1 postupně to přecházelo na všechny podřazováni. Spojku a věci kolem mám v plánu v zimě. Tak snad to bude tím. Když se ve dvou lidech rozjíždím a zrovna to nevychytám, zahrká to tam pěkně.
Být tebou tak to zkontroluju(rozdělám) radši hned jinak můžes bez varování zůstat někde stát ale je to čistě tvoje věc.
filipMotors napsal:
A protocilo se ti drazkovani v lamele nebo na hrideli? Da se ta vstupní hridel nekde koupit? Nová a samostatně?
Strhlo se drážkování hřídele ale i lamela se musí vyměnit a gufera převodovky taky
Prostě ty díly se dávají nové,plus důkladná kontrola okolí.
Upravil lucags dne 02.08.2017 16:27
Ahoj, dávám si dokupy díly na objednání. Nová lamela bude Sachs (už je doma), gufera na kliku budou origo z BMW ale co šrouby na přítlačák a setrvák? Jsou nějak speciální a mám je koupit v BMW za nemalé peníze? Nebo se dají nahradit šrouby běžně dostupnými (třeba i s pevností 10.9). Převodovku bych chtěl dát někomu kdo to umí, nemusí to být firma.
jj jsou drahy ale mají se dat vždy nové a babych to kuli ušetřene dělal znovu a někde v nejhorší možne situaci nevím no.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Máte někdo ověřenou metodu nasazováni gufer na kliku? Normální dufera jsem nasazoval vždy prez naolejovanou potravinovou folii - fungovalo to a nikdy žádné neteklo. Tady tyhle jsou ale celkem speciální.
Tak. Zkusil jsem to bez pripravku a nepochodil jsem. Je tu někdo jo by byl ochotný ho půjčit? Nezůstal by škodný. Nasel jsem v manuálu čísla ale nemůžu to nikde mají ze bych to koupil.