Co hovorite na automaticku spojku ?
REKLUSE Z-START ponuka to aj TOURATECH za 21.660czk
Vyzera to zauimavo a moze to zjednodusit jazdu v meste, ale aj v terene (nie ze by mi vadilo klasicke vymackavanie spojky, ale mohol by som si napriklad viac vychutnat jazdu alebo rozbehy z krizovatky bez spojky.
Rad by som to vyskusal, ale dat za to tolko penazi je asi riziko v pripade nie prilis ocakavaneho uspechu.
Co hovorite na automaticku spojku ?
REKLUSE Z-START ponuka to aj TOURATECH za 21.660czk
Vyzera to zauimavo a moze to zjednodusit jazdu v meste, ale aj v terene (nie ze by mi vadilo klasicke vymackavanie spojky, ale mohol by som si napriklad viac vychutnat jazdu alebo rozbehy z krizovatky bez spojky.
Rad by som to vyskusal, ale dat za to tolko penazi je asi riziko v pripade nie prilis ocakavaneho uspechu.
Nema o tom niekto viac info?
Vdaka za kazdy nazor.
mam najeto s automatickou spojkou cca 30-40 000km na yamaze (tovarni) a uprimne receno... znamena to urcitou ztratu kontroly nad strojem.
To uz se mi vic libi variator... ale.. je to subjektivni.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mam najeto s automatickou spojkou cca 30-40 000km na yamaze (tovarni) a uprimne receno... znamena to urcitou ztratu kontroly nad strojem.
To uz se mi vic libi variator... ale.. je to subjektivni.
Taky jsem si to prohlížel v katalogu a přemýšlel jak to asi funguje...
i když si s řazením užiješ, tak třeba do Prahy mám teď fichtla 250ku a na rozjezdy dávám úplně všechny! Variátor fakt nemá chybu. A odjet dovolenou třeba na Burgmanovi 650 taky má svý, větší soustředění, prostě pohoda...
no já bych řekl, že pokud potřebuješ něco jen na ježdění do města, tak je pro tebe super nějaký skůtr
Pravá jízda na motorce je se řazením a jak řadit nebudeš, jen ti to(dle mého) ubere několik pohodových pocitů, co k motce patří. Nehledě na to, že ti to trochu omezí možnosti "blbnutí a práce s motkou"
hele nepletete tu dohromady jabka s hruškama? já mám Jawu a automatickou (nikoliv poloautomatem) spojkou ale ta za mě rozhodně neřadí Ona málokdy spojka řadí teda
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
hele nepletete tu dohromady jabka s hruškama? já mám Jawu a automatickou (nikoliv poloautomatem) spojkou ale ta za mě rozhodně neřadí Ona málokdy spojka řadí teda
jj... variator = fullauto, ne?
Autospojka = musis radit, rozpojeni automaticky... alespon na Yamaze jsi musel citlive synchronizovat otazky s rychlosti.
Samozrejme, da se jezdit.. ale rucni spojka je tezka pohoda proti autospojce.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2