Ahoj všem, jsem tu dnes poprvé a jdu poprosit o radu. Koupil jsem před týdnem R1150RT, vím že je zde GS forum, ale problém je v podstatě identický. Tisícihran na spojkové lamele je omlet do kulata a podobně vypadá i vstupní hřídel převodovky. A můj dotaz zní: Máte nějaký ověřený zdroj, kde tuto hřídel sehnat? U nás, v zahraničí? Zatím jsem dostal nabídku na cca 6500,- což mi přijde dost. Pokud by to jinde nešlo alespoň trochu levněji, budu to pravděpodobně řešit výrobou.
Díky
Zkus sehnat buďto z nějaké bouračky použitou a nebo objednej novou.
Pokud nemáš vlastní "obráběcí centrum" tak tě výroba vyjde na nesmysl...
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Pokud ta nabidka neni z MotoJJ, tak bych ji zvazil. Spoustu dilu ma APO Cerveny z CB, ale ceny nema zrovna nizky...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Kup komplet novou spojku i s hřídelí. Když už to budeš mít rozpůlený rovnou to udělej i s ložiskama a vším co k tomu patří. Stojí to ranec ale máš na další sto tisíc klid.
In pivo veritas!
OK, díky za rady, zase jsem se trochu posunul. Rozhodně to v převodovce vyměním všechno, s tím počítám. Gufera (krom toho za spojkou) stačí koupit běžná v ložiskárně, nebo musí být nutně origo?
Je určitě lepší origo gufera i ložiska. Taky jsem měnil a dlouho jsem se snažil sehnat náhrady až jsem naznal, že to nemá smysl, pokud to je vůbec možné.