Cus, v garazi mi ted pekne smrdi benzin, Čichcem jsem zjistil, ze to jde jakoby od cerpadla z 12GSA. Normalni mi to neprijde,je to az dost kdyz nevetram. Neni tam nejaka zrada nebo klasicka zavada??
Aktualne 1250 GSA HP
pokud okolo čerpadla muže byt poškozene těsnění po montáži čerpadla muže byt prasklá příruba na to je T.A. nebo muže byt poškozen okroužek na rychlospojce. pokud to ale někde není vidět bude to bojovka.Nemuže ti to smrdět přepadama
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mi takhle smrdi 12ka uz od roku2010 a nikdy s tim zadny jiny problem nebyl. Ani nikde zadny usazeny prach kolem cerpadla nebo jinde kolem hadicek. Ja to vidim ze u me blbe tesni vicko nadrze. Jistotu ale nemam.
Uz to davno neresim.
Pája
Ja myslim, ze mi loni takhle nesmrdela a predtim ji mel jeste jinej majitel. Kazdopadne zjistuju, ze asi nebyla na svolavacce ani na cerpadlo ani na unasec
Aktualne 1250 GSA HP
Ahojte ja som tiez zacal citit smrad benzinu do teraz nebolo citit nic.
Moto bola na zvolavacke kde mi pridali vystuzne kruzky pod spojky dal som aj pasik rovno vymenit a od vtedy smrdi benzinom.
Pozeral som vsade a nic netecie vyumyval som vsetko a stale smrad. este aj demontovanu nadrz ked som otocil tak nic. (samozrejme ze jedine prepad tecie)
Tak neviem s kase to ide :/ BMW R1200 GS ADVENTURE 2007
paja1 napsal:
Mi takhle smrdi 12ka uz od roku2010 a nikdy s tim zadny jiny problem nebyl...
Tak to jsme na tom stejně
Na svolávačce jsem byl cca před 2 - 3 rokama. Byla vyměněná příruba, která byla mírně naprasklá, ale do tý doby nebyl problém a dál není... voní to v garáži fest ale já to mám rád
Dřív se mi občas stalo, že když jsem lehnul kolama hore, tak něco vyteklo přes víčko, ale možná to bylo jen špatně usazený nebo dotažený, protože od tý doby, co jsem to sundával kvůli laku, tak už ten jev nepozoruju...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Stalo se mi to po svolávačce taky. Po výměně čerpadla to začalo smrdět a dokonce později byl benzín v tom prostoru uvnitř příruby. Letmým pohledem nebylo nic na o-kroužku rychlospojky vidět, ale pak bylo vidět trhlinu, kterou to teklo (je to taky pod tlakem, že)- vzniklo to nešetrným nasazením v servisu-sami to uznali. Dostal jsem originál kroužek (chtěl jsem pro jistotu, kvůli výdrži v benzínu), a od té doby NIC. Doporučuju lehce namáznout před montáží silikonovým olejem a vždy opatrně spojovat. Vytahoval jsem už spojku x-krát a pořád OK. A přitom taková blbost...
Dawid přiložený následující obrázek:
[101.29Kb]
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
Kluci vite nekdo rozmer toho o-krouzku? Taky mam podezdreni ze to bude tim okrouzkem a mame tu supr prodejnu /vyrobnu prumysloveho tesneni...takze by ho meli mit i skladem...samozrejme ze material FPM nebo NBR ...at nemusim dva krouky objednavat a nachat si posilat z BMW kdyz kazdy den jezdim okolo teto prodejny....diky
..prave v tedle.prodejne jsme brali vzdy ruzne okrouzky a vzdy meli nebo druhy den meli skladem..jen kfyz se podivam do katalogu rubenny tak maji okroukky v FPM 100 strankovy katalog po 0.2 mm velokostech..a samozrejme vime ze 2 desetiny na stacionarnim tesneni okrouzkem nehraje zadnou roli...delal jsem 18 let cerpadla a mechanicke ucpavky takze si troufnu tvrdit ze mam pravdu...proto jsem chtel jestli nekdo nema ten rozmer....ale asi vytahnu ten svuj a polerim tu rychlospojku a ten okrouzek a uvidim.....
Před lety jsem zkoušel všechny možné prodejny s tímto sortimentem v Brně a okolí a nikdo stejný rozměr neměl (měl jsem jako vzorek originální o-kroužek). Když se vzal nejbližší menší rozměr, tak to netěsnilo a když se vzal nejbližší větší rozměr, tak nešla spojit rychlospojka (nešel zastrčit "samec" do "samice" ). Beru originální o-kroužky a neřeším to. Stojí to pár korun a při správné údržbě (při spojování očistit a namazat silikonovou vazelínou) slouží léta.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jasna packa..nemam problem to koupit v BMW....jen tady jedno co prodava jen auta a je to za trest tam jit a chtit neco na motorku...asi se budu muset premoct a zajit tam....snad mi nevyleti tlak moc vysoko....diky za rady
Kluci..nemate nekdo original bmw cislo toho o-krouzku? Kdyz otevru ten realcom tak i dle vin mi to ukazuje nejakou jinou nadrz( jen s vickem uprostred a jednim tvorem s cerpadlem vlevo). Ale ja mam ty otvory tri..uprostred vicko a dva jakokyz na cerpadlo na krajich...takze jsem z toho ted volaakysi zmeteny kefalin.....dekuji za info
Pohledej někde to téma tu je, já tam nouzově nacpal něco nevím cca 10x2 protože jsem vyjel někde do Alp a na benzině mi to v sobotu odpoledne vychrstlo benál na lauf. Ale Je to takový ,,jejich rozměr" stojí to prd a máš co máš mít, takže jsem koupil pár do zásoby origo v BMW.