Zdarec, před týdnem jsem koupil r1100gs a řeším pár problémů/rozhodnutí, snažil sem si to co mě zajímá vyhledat ve fóru ale je toho tady tolik že už mě z toho jde hlava kolem takže:
1.bohužel sem si špatně zkouknul podsedlák (stříbrný,hliníkový kus pod sedlem ) dodatečně sem na něm našel 2 prasklinky.
- zná někdo někoho kdo to umí svařit v okolí Domašova (u brna), brna.
- jakou máte zkušenost se sadou od givi https://www.kmbikers.cz/Horni-plotna-GIVI-SR-694-BMW-R-1100-GS-94-99-pro-MONOKEY-d1498.htm
- je vymyšlený nějaký jiný způsob uchycení aby se co nejvíce obešel tem hliník vůbec tomu nevěřím což potvrzují ty praskliny
2.po přečtení pár příspěvků sem došel k názoru že se mě nechce jezdit bez výstuhy převodovky
-pokud vím TT už objednat nejdou?
-našel jsem tady polský https://boxer-parts.eu/wzmocnienie-skrzyni-biegow-r1100gs-r1100r-r850gs-r850r
objednával je už někdo jaká je s níma zkušenost?
-Tohle už mám asi vyřešený ale zajímá mě každý názor
(už sem tohle téma vkládal nějak se mě ztratilo tak kdyby bylo duplicitní tak se moc omlouvám už to příště neudělám
Ahoj k tomu nosiču. Tak za prvé vôbec to nevyzerá ako na obrázku z tvojho linku. Pozri priložený obrázok. No a skúsenosť moja je taká že som jazdil šotoliny aj do dier nabehol aj na doraz šiel so zadným tlmičom a naloženým kufrom no a hliniková podsedlovka je ok. Akurát na tom zvarenci držiaku givi mi prackol jeden zvar takže som to dal prevariť po celej dlžke.
K výstuhe prevodovky áno už sa u TT objednať nedajú. Z toho polskeho obchodu som to chel kedysi kúpiť ale s poštou to bolo tuším takmer 120€ na slovensko. Písal som vtedy aj email a opísali mi že majú posledný kus v červenej (asi rok dozadu). Momentálne som si objednal jeden kus tu na fóre od člena Kenny.
Upravil bubak1100 dne 28.04.2019 16:31
Zdarec, taky řeším ten samý problém... začalo to tím, ze praskla platná od ALU milanek( dvakrát v jiném místě). Pak podsedadlovy rám za sedackou řidiče( poté mi rám vystuzil známy trojúhelníky mezi trubkami). A nakonec praskl ten stříbrný( hlinikovy) nosič, který ještě vyřešeny nemám a jsem z toho celkem nešťastný.....
vozil jsem ALU top, který jsem se snažil nezatezovat.... celou tu dobu jsem měl namontovanou vyztuhu ( tuším od yuriho)
Pravdu by mě taky zajímalo, jak to někdo vyřešil
Upravil wladzimier dne 28.04.2019 16:41
bubak1100 napsal:
Ahoj k tomu nosiču. Tak za prvé vôbec to nevyzerá ako na obrázku z tvojho linku. Pozri priložený obrázok. No a skúsenosť moja je taká že som jazdil šotoliny aj do dier nabehol aj na doraz šiel so zadným tlmičom a naloženým kufrom no a hliniková podsedlovka je ok. Akurát na tom zvarenci držiaku givi mi prackol jeden zvar takže som to dal prevariť po celej dlžke.
K výstuhe prevodovky áno už sa u TT objednať nedajú. Z toho polskeho obchodu som to chel kedysi kúpiť ale s poštou to bolo tuším takmer 120€ na slovensko. Písal som vtedy aj email a opísali mi že majú posledný kus v červenej (asi rok dozadu). Momentálne som si objednal jeden kus tu na fóre od člena Kenny.
Tak ta prasklina mě nepotěšila ale jak si psal tak to bylo v terénu, takže tam je to opotstatněné. Jinak jsi mě potěšil vypadá co celkem pěkně asi to objednám .Vzal bych od Yuriho ale potřebuju aji plotnu givi tak to vemu celý originál.
Já to mám prasklý v rozích těch obdelníkových výřezů pro uchycení, Řeším zavaření ale taky bych chtěl něco udělat pro prevenci
Výstuhu taky řeším s kennym
wladzimier napsal:
Soudruzi udělali chybu, když ukončili podsedadlovy rám moc brzy
ÁÁÁha takže novej nic , a nevíte o někom koho by napadlo místo toho odlitku udělat třeba kapánek hnušnější ale funkčnější svařenec??
(pochopil jsem to tak že ukončily výrobu)
Upravil Petr r1100gs dne 28.04.2019 17:48
Ja mam tohle, odjel jsem s tim Bosnu i Albanii - s topcase a vakem misto sedla spolujezdce. http://www.motoku...Position=7ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
1.bohužel sem si špatně zkouknul podsedlák (stříbrný,hliníkový kus pod sedlem ) dodatečně sem na něm našel 2 prasklinky.
Já sem to měl prasklý taky a zavařil mě to v Bosonohách v dílně za modrým plechovým mostem, ale nepamatuju si méno. A materiál je hliník, ne suřík, jak sem byl upozorněný.
Výztuhu převodovky sem si objednal u kennyho, zatím je na cestě.
Malí lidé vědí, že jsou malí.
Tlustí lidé vědí, že jsou tlustí.
Enom blbí nemají o sobě ani tušení. [i]Vnitřní klid začíná třemi slovy, "Seru na to."[/i]
rahadek napsal:
Já sem to měl prasklý taky a zavařil mě to v Bosonohách v dílně za modrým plechovým mostem, ale nepamatuju si méno. A materiál je hliník, ne suřík, jak sem byl upozorněný.
Výztuhu převodovky sem si objednal u kennyho, zatím je na cestě.
Díky za tip asi vím kde to je zítra tam zkusím zavolat.
výstuhu mám stejně jako ty
Tak podsedlák zavařený v Bosonohách , pokud by tam někdo chtěl taky něco vařit, tak bych doporučil,celý díl kromě prasklého místa do něčeho zabalit nebo olepit, já sem použil oranžovou fasádnickou pásku.Před vařením se to pískuje tak aby se nepoškodil lak nebo povrchová úprava