Zdravím experty od Gé-es, jdu na vás s dotazem. Řešil někdo z vás snižování stupaček? Upravuji k obrazu svému svého Dakara z roku 2002, aby mi a k mé postavě vyhovoval. Protože mám 194, zvýšil jsem řídítka kvůli jízdě ve stojí a teď bych rád ještě zkusil snížit o cca 3 cm stupačky. Víte o vhodném výrobci kromě TT? Doporučte. Díky.
swmotech mám na 1200gsa a pravda je ze udávají snížení o 1,5cm. Ale pokud nepoužiješ tu gumu co dávají ke stupackam, tak se dostaneš na 2,5cm. Pánové v Brně co prodávají swmotech mi také tvrdili ze max je 1,5cm ale skutečnost je tak jak píšu - teda aspoň u 1200GS
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Hledal jsem snad všude, nakonec jsem zde na fóru dostal kontakt na borce, co vyrábí stupačky. Nakonec mohu doporučit. Nechal jsem si udělat dle mé postavy o 58mm nižší a o 20mm dozadu posunuté. Zatím nejsou na moto ale práce kvalitní a cena poloviční jak od TT.
Vondruch přiložený následující obrázek:
Mám sw montech na 1200 GSA . Dával jsem bez gum ale ještě bych o nějakej cm snesl . Ale když jedu rychleji tak už jsem si párkrát škrtnul stupačkou . Nemá někdo zkušenost o kolik dolu a dozadu aby bylo optimálně vyřešeno .Díky
Chlapi, jak jsem psal výše, snížil jsem stupačky. Včera jsem je namontoval. S řadičkou problém není, jde seřídit dolů. Ale nožní brzda je průser. Napadá někoho nebo zná někdo způsob, jak páku brzdy snížit??? Díky
Nicméně proč by jsi ji neměl dostat níže? Spojka do které je tyčka našroubovaná, jde skrz a je tam nějaký prostor navíc na došroubování. Pokud by ho přece jen mělo být málo, tyčka se dá přece zkrátit.
Tohle je moje. Soudě dle bahna bych očekával, že takhle byla našroubovaná matice. Podle mě, když ji vytočím nahoru (směrem k pumpě), tak mi páka klesne. Nový závit se dá taky dodělat.
Nahdar_Vebb přiložený následující obrázek:
[78.17Kb]
Upravil Nahdar_Vebb dne 09.02.2020 15:50
Tak nejjednodušší způsob snížení páky brzdy, mi přišlo, že jsem jí v polovině délky že spoda do cca 3/4 proříznout flexou, ohnul na požadovaný úhel a zavařil.
Vondruch přiložený následující obrázek:
Nicméně já to zatím nevyzkoušel, ale přemýšlel jsem nad tím mým návrhem a ona to až zas taková hloupost není. Akorát že se nejedná o doslovné snížení, ale oddálení nástupu bzrdění.
Zkrácením tyčky budu moct páku neustále šimrat, aniž bych vlastně brzdil. Když jsem ve stupačkách tak stejně prd cítím a kolikrát na té brzdě lehce stojím.