Zdravím.. koupil jsem si nový přírůstek a to bouranou R1150. Motorka měla totálně zlomený vidle i kluzáky.... Co je ovšem něuvěřitelné, na motorce jsem nenašel naprosto žádné jiné poškození.. Nejsou poškozené blatníky, kolo, kotouče, prostě nic..
Jedině, ta osa (šrou na které je skrz motor uchycený telelever byla o dvě desetiny na celé délce prohnutá.. V Teleleveru jsem vyměnil ložiska, bylo cítit jakoby krokovala, ale jestli je to nárazem, nebo nájezdem - těžko říct..
Jak horní brýle, silentbloky, ložisko - vše bez poškození, pouze spodní čep teleleveru je sice bez vůle, ale přijde mi že není dokonale pevný.. Hýbe se relativně zlehka, takže preventivně vyměním..
Jinak vidle jsem vyměnil a motorka už je sestavená, už jenom čekám na počasí..
Je šance, že by byl třeba hnutý telelever?? Mám pro jistotu s tím zajet na jaře někam na stolici, nebo spoléhat že je vše OK??
Upravil macman dne 19.04.2021 12:37
Tak ono si na to odpovídáš asi sám a to co Tě hlodá Tě k tomu stejně donutí. Ty otázky už sis určitě kladl když jsi to kupoval . Takže když Ti to někdo změří ařekne Ti je to rovný tak budeš vědět na 100% že je vše ok . Já bych to teda určitě udělal. Jinak je to hezký
Zdá se mi to nebo je světlo a vše kolem hnutý směrem doleva? Možná ta fotka zkresluje. Měl bych trochu obavy o rám, jestli tím nárazem nebude do vrtule.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Zdá se mi to nebo je světlo a vše kolem hnutý směrem doleva? Možná ta fotka zkresluje. Měl bych trochu obavy o rám, jestli tím nárazem nebude do vrtule.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Už se asi ozývám pozdě, ale stalo se mi to u mojí motorky R1150R. V malé rychlosti okolo 20 km/h jsem se při první jarní vyjížďce kochal a vjel do písečku u krajnice a položil motorku pod svodidlo. Vidle úplně stejně zlomené, ale ještě navíc odřené víko ventilů, světlo, maličko svody a plexi. Ale věřim, že se motorka dá položit i tak, že si to odnesou jen vidle. To zlomení vidlí může při malé rychlosti (to zdůrazňuji) pohltit vešekerou energii nárazu a díky tuhosti celého podvozku nemusí dojít k žádnému dalšímu poškození a deformaci. Já osobně jsem vyměnil vidle za jiné použité, zkontroloval telever a tlumič, vůli v brýlích a krku a vše bylo OK. Samozřejmě výměna světla, stříknutí ventilového víka. Stalo se to minulé jaro a v pohodě jezdím, žádné neplynulé otáčení řídítek, tuhost, a vůle. Ale jak jsem psal, záleží na rychlosti a také na úhlu nárazu na překážku, já to nevzal na kolmo.