Ahojte. Na advrider som cital chvaly na jazdne vlastnosti 17 palcovych kolies z modelov R, Rt a podobne, takze som si jednu sadu pozhanal z modelu R.
Ale... zadne koleso mi nesedi, je vyosene cca 2cm dolava od stredovej osi motorky.
Povodna motorka z ktorej je koleso je rok 06, ale koleso je podla cisla z roku 10-13. Predpokladam ze to bola skladacka.
A teraz otazka, ked mi nesedi koleso z rocniku 2010-2013 na moju motorku ktora je rok 05, bude mi sediet koleso z podobnych rocnikov z RT, R atd? Kardan by mal byt rozmerovo rovnaky, unasac kolesa pre rocnik 05 pise rovnaky pre rt, gs, r. Vie mi to niekto objasnit? V skratke, chcem vediet ci koleso z RT 2005 bude sediet na GS 2005.
vdaka za akukolvek radu
kalupko přiložený následující obrázek:
Jen drobný dotaz - chceš mít jako dvanáctku supermoto, sedmnáct vepředu i vzadu... tak čistě teoreticky, když nebudeš řešit vzhled, nechat tam původní 17ku?
A čistě teoreticky, slibuješ si od toho lepší vlastnosti na asfaltu, ale přestane ti fungovat správně ABS, protiprokluz /jestli tam tedy je?/ a místo sportovních zážitků se budeš klepat, kdy se poválíš?
pod trvalým dohledem
Nedělej kosočtverce nestojí to za to mám jak Rko tak i Geso je fakt že geso je na Ohlinsech, geso je kočár proti rku.
Kratkej přiložený následující obrázek:
kalupko napsal:
Ved prave ze GS je kociar. Chcem mat alternativu na sviznejsie zvezenie, pri zachovani komfortu a posedu GS. ABS bude fungovat, v tom problem nevidim.
A není lepší si pořídit motorku určenou na svižnější svezení? Tohle mi přijde moc evropský....strašně moc úsilí pro malej užitek.
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Nechcem ziadne XR, chcem boxer, vzduchac, pohodlie, siroky volant, akurat inu sadu kolies. Navyse, moje GS je v A1 stave, taketo uz nekupim, takze ostane v garazi naveky.
Proste som len chcel vediet, ako sa lisia kolesa medzi 04-09 a 10-13. To je vsetko. Wunderlich robil 17 palcovu sadu, ale myslim ze len vypletane.
Bono: moc usili? zadne kolo 5 sroubov, predne kolo 5 sroubov plus vykrutit osku. Co by dali okruhari za takuto jednoduchu vymenu
kalupko napsal:
Nechcem ziadne XR, chcem boxer, vzduchac, pohodlie, siroky volant, akurat inu sadu kolies. Navyse, moje GS je v A1 stave, taketo uz nekupim, takze ostane v garazi naveky.
Proste som len chcel vediet, ako sa lisia kolesa medzi 04-09 a 10-13. To je vsetko. Wunderlich robil 17 palcovu sadu, ale myslim ze len vypletane.
Bono: moc usili? zadne kolo 5 sroubov, predne kolo 5 sroubov plus vykrutit osku. Co by dali okruhari za takuto jednoduchu vymenu
a ABS kroužek použiješ z těch kol, co máš? kde jsi přišel na to, že bude ABS fungovat? Já jsem třeba přezouval EXCčko na motardy a to už je pořádná změna z 21ky na 17ku... a nepřišlo mi to až tak zázračné, samozřejmě to bylo lepší, ale znovu bych do toho nešel, pokud se tak motorka sama o sobě chová dobře potom už to nebude tak propastný rozdíl...
a mimochodem, je to fakt divné... pod trvalým dohledem
Jo, moc úsilí na to, jak malej to přinese užitek. Když dáš na Grand Cherokee kola z Chargeru, taky se nic zásadního nezmění. Na svižnější svezení bude mít větší vliv ten podvozek, jak psal Kuba89
..konečně boxer..
kalupko napsal:
... Chcem mat alternativu na sviznejsie zvezenie, pri zachovani komfortu a posedu GS ...
Znám týpka co na R1200GS LC vypráší kdejakou zmrzlinu z Liběchova do Dubé, s 19" předním kolem :-) takže na svižnou jiízdu menší kola nejsou nutná.
P.S. Obecně nejsem proti přestavbám, sám jednoho křížence mám, na R1150 RS mám podvozek, konzoly stupaček a stupačky z GS, k tomu řidítka ve stylu GS. Kdyby to vyráběli dnes, pojmenují to R1150 XR :-D
Upravil Francis dne 24.09.2020 21:02
Moc usili, moc usili Tak si taky nemontujte hlinikovy kufry s ramama, protoze je to moc usili a da se jezdit jen s batohem na zadech.
Ja to tak proste chci a udelam to. Dam vedet jak to dopadlo. Upravam zdar.
kalupko napsal:
Moc usili, moc usili Tak si taky nemontujte hlinikovy kufry s ramama, protoze je to moc usili a da se jezdit jen s batohem na zadech.
Tohle přirovnání kulhá na obě 17" kola.. S kufrem mam mnohem míň práce, zato výrazně zvedne přepravní hodnotu motorky... a co teprve v kombinaci s tim báglem na zádech
Ale jak to dopadne vědět dej, celkem mě zajímá co na to budeš říkat
Upravil Bono dne 25.09.2020 02:49
..konečně boxer..
Tak jak to dopadlo? Ne, že bych chtěl něco takového zkoušet, ale výsledek by mě zajímal..
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze