Zdravím všetkých. Dnes sov vypustil z koncového prevodu olej, resp. emulziu. (viz. foto). Má niekto podobnú skúsenosť ? Všetky guferá sú suché, olej nikde nepresakuje. Mohlo by to byť cez horný odvetrávak ? V lete som jazdil asi 3-4 x v megaprietrži pár stoviek km.
Filo přiložený následující obrázek:
Po tejto nemilej skusenosti s vodou v oleji koncáku som odvetravak premiestnil pod nadrž, kde bude v suchu. Použita silokonova hadička za 0€. Nemal som chuť dat v Toratechu za blbú hadičku 55 €. Možno inšpirácia pre odtatných ???
Filo přiložený následující obrázek:
Filo napsal:
Po tejto nemilej skusenosti s vodou v oleji koncáku som odvetravak premiestnil pod nadrž, kde bude v suchu. Použita silokonova hadička za 0€. Nemal som chuť dat v Toratechu za blbú hadičku 55 €. Možno inšpirácia pre odtatných ???
Filo napsal:
Filo napsal:
Tonda napsal:
Může to být jak přes odvětrání, tak si to může "cucnout" přes gufero na vstupní hřídeli (pod manžetou).
Čistě teoreticky - pokud nebude zanesené odvětrávání, tak to přisátí přes gufero by se nikdy stát nemělo, nevytvoří se podtlak. Pokud tedy je samozřejmě gufero v pořádku.
Předpokládám, že u LCčka je to řešeno stejně, nebo ne?
Upravil Ruda dne 26.10.2020 20:17
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Pohral si sa s tým pekne, no je to fakt potrebné? Voda v koncáku je tak častá záležitosť a spôsobená zlou konštrukciou odvzdušňováku aby mu bolo treba vyrobiť šnorchel? Alebo je možnosť, že tej vode dovnútra mohla pomôcť vapka?
Ako sú na tom koncáky ludí čo často často brodia?
O bmw kardane neviem nič, no poškulujem po ertéčku, tak som zvedavý, či by som s ním v daždi mohol jazdiť
Tryskac napsal:
Pohral si sa s tým pekne, no je to fakt potrebné? Voda v koncáku je tak častá záležitosť a spôsobená zlou konštrukciou odvzdušňováku aby mu bolo treba vyrobiť šnorchel? Alebo je možnosť, že tej vode dovnútra mohla pomôcť vapka?
Ako sú na tom koncáky ludí čo často často brodia?
O bmw kardane neviem nič, no poškulujem po ertéčku, tak som zvedavý, či by som s ním v daždi mohol jazdiť
Pozri, máš pravdu, jasnéééé. Voda sa tam mohla dostať aj umývaním wapkou - umývam len wapkou . No a že som sa pohral - ok, nemám čo doma robiť, plná garáž rôzneho bordelu z rozobratých starých áut, fľaša vína k tomu, tak prečo nie ?? A tí, čo brodia tam dávajú tiež premiestňovaciu hadičku odvertraváku, robí ju Touratech za smiešnych tuším 54.- euro.
Mnohí robia úpravy na motorkách, len aby tá ich vyzerala inak, ked im to spôsobuje radosť je to OK. Ak nejaká úprava má aj praktický osoh, tak je to "very OK" . Takže to neber ako kritiku, len som fakt zvedavý, či tá voda tam preniká aj pri bežnom používaní.
Tryskac napsal:
Mnohí robia úpravy na motorkách, len aby tá ich vyzerala inak, ked im to spôsobuje radosť je to OK. Ak nejaká úprava má aj praktický osoh, tak je to "very OK" . Takže to neber ako kritiku, len som fakt zvedavý, či tá voda tam preniká aj pri bežnom používaní.
Pri bežnom použivani nie. Nikdy predtym sa mi to nestalo. Až teraz. 3x som išiel fakt v mega burkach + wap. Preto tá úprava. Zo skrašľovania som už vyrastol (56 r.).
V roku 2020 som mal vodu v koncáku ..... dnes som menil olej kamarátovi na R1200 R, 2012, Dohc, ten istý koncák, ako moj s odvetrávaním a co sa nestalo, vypustil som bielu emulziu - zase voda. Je toto normálne? Pýtam sa sám seba a aj ostatných. Mal už niekto tento problém ?