Čau, obracím se s prosbou o názor na zdejší ostřílené fachmany a znalce techniky GS, kteří (na rozdíl ode mě) nejsou s vercajkem v ruce pro svoji motorku nebezpeční
Motorka je GSA 1200 2018.
Nějak mi změkla páčka brzdy, jde skoro až k řídítku. Asi se to stalo postupně, nejsem si jistý. Začal jsem si toho všímat v Alpách předminulý týden, protože jezdím ostře a do vraceček brzdím hodně z (relativně) vysokých rychlostí. Neřekl bych, že brzdný účinek je slabý (možná jsem se na něj ale jen postupně zkalibroval), jen ten pocit na páčcce je prostě divnej.
Brzdovka se měnila v zimě v Inveltu, masa je na obložení dost, zjevný únik nikde není. Dal jsem to na ovzdušnění místnímu chlapíkovi, co opravuje motorky, protože ho mám za rohem. Nějak to odvzdušnil (dal mi i výpis z nějaké diagnostiky), vyčistil brzdiče, ale páčku si furt domáčknu až k prstům.
Průvodní jev, který s tím může a nemusí souviset – přední brzdy jsou občas hlučné, ale jen někdy, a při slabším přibrzdění v třmenu něco jakoby cvakne nebo přeskočí. Dělalo to předtím i teď po rozebrání a vyčištění.
Samozřejmě v pondělí ráno zavolám do Inveltu, ale hádám, že hned tenhle týden mít volno nebudou a já bych hned ten další týden potřeboval vyrazit na další cestu. Tentokrát s plnou zátěží.
Někdo nějaké konkrétní tipy na a) možné příčiny potenciál přerůst ve vážnější problém a případně c) možnosti svépomocné nápravy? Díky moc.
Mmch já jsem na LCčku asi 8.5 roku skoro nejezdil.. letos jsem trochu obnovil aktivitu a normalne mi zacala po par set km VIC brzdit predni Asi se sjel nejakej bordel...
mmch ZADNI jsem musel odvzdusnit.. jako kazdy rok. Servisakovi dik za radu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vymenil bych kapalinu a dal bych jinou s vyšším bodem varu.
Ale pokud máš odvzdusneno a páčka ti jde pořád az k riditku, tak bych hledal chybu ve špatný brzdový pumpě.
Upravil Kubrt dne 18.07.2023 19:41
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.