zdarec, poradí mi někdo co to prosakuje-že by převodový olej?Jestli ano tak jak zjistím kolik ho tam ještě je?Moto R 1100 GS. Dík
Mardock přiložený následující obrázek:
Může to být jak z převodovky, tak i z motoru.
Tady to máš vcelku podrobně: http://www.bmwgs....rowstart=0
Kdyby jsi potřeboval poradit, tak se klidně ozvi.
Mám stejný problém zdá se.
V Zagrebu (bmw tomič) mi měnili hřídel z převodovky a komplet spojku.
Na dálnici Karlovac-Zagreb se mi protočila hřídel(tisícihran v lamele).
Průser-112-hotel-servis-nervy-kupa peněz v prdeli-3 dny!
V pátek večer vyjíždím a v Maďarsku mě vyděsí smrad a prosakující olej,
z těch míst jako u Mardocka.
Teď mi už prokluzuje i spojka.*pissed*kua.
Na výše uvedený servis se mi vztahuje záruka ale zpátky do Zagrebu se mi fakt nechce
Poraďte prosím.
ja to zatím teda nemám potřebu řešit, protože narozdíl od lucasegs mi to nečoudí-prostě nic.Jestli je to jenom tím že né úlně těsní gufero u spojky a ten prosak co je na fotce je asi po 600 ti km tak to zatím kašlu.Ale mechanika se poptám.
Mardock napsal:
ja to zatím teda nemám potřebu řešit, protože narozdíl od lucasegs mi to nečoudí-prostě nic.Jestli je to jenom tím že né úlně těsní gufero u spojky a ten prosak co je na fotce je asi po 600 ti km tak to zatím kašlu.Ale mechanika se poptám.
zajdi si do PPT servisu ,mají ho pod meteorem vedle spáčila,vchod od kolejí,dělá tam pavel mechanika a báva dělá již dlouhá léta,bude vědět voco go
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Tonda napsal:
Běžně to GS nedělajíA když to udělají, tak se to dá vyřešit.Jestli si na to netroufáš, tak se klidně ozvi
Ja bych zas rek ze to bezne delaji. Neznam 1100 co aspon trosku nerosi.
Tak to jich asi znáš málo Já jich zase znám spoustu, který olej neslintaj. A ty co slintali jsem v dílně svým známým (a jejich známým) zase uved do "suchýho" stavu. Někdy je opravdu jenom defektní některé z gufer, ale občas je již vůle na ložisku vstupní hřídele převodovky a tam výměna gufera nepomůže. Musí se nejdřív vyměnit ložisko v převodovce.
Upravil Tonda dne 30.07.2009 06:47
lucasgs napsal:
Mám stejný problém zdá se.
V Zagrebu (bmw tomič) mi měnili hřídel z převodovky a komplet spojku.
Na dálnici Karlovac-Zagreb se mi protočila hřídel(tisícihran v lamele).
Průser-112-hotel-servis-nervy-kupa peněz v prdeli-3 dny!
V pátek večer vyjíždím a v Maďarsku mě vyděsí smrad a prosakující olej,
z těch míst jako u Mardocka.
Teď mi už prokluzuje i spojka.*pissed*kua.
Na výše uvedený servis se mi vztahuje záruka ale zpátky do Zagrebu se mi fakt nechce
Poraďte prosím.
Tak to jsi měl chlape pěknej pech. Chorvat v Zagrebu to musel nějak divně poskládat. Pravděpodobně při montáži té nové vstupní hřídele převodovky poškodil simering. Chce to sundat převodovku a omrknout to.
Tonda napsal:
Běžně to GS nedělajíA když to udělají, tak se to dá vyřešit.Jestli si na to netroufáš, tak se klidně ozvi
Ja bych zas rek ze to bezne delaji. Neznam 1100 co aspon trosku nerosi.
Tak se přijeď podívat na tu moji,já ti takovou ukážu.A není to tím že bych ji pucoval.Většinou ji meju tak 2x do roka hadicí a košťátkem...ale stopy po oleji nenajdeš.
Tondo na zimu ti asi nedělím na hraní svojí olejničku,pokud budeš mít chuť se do ní pouštět.
Olej prosakuje snad už i z řídítek....
Vidím to na gufero na prsou pod řemenicí a těsnění pod levým válcem. Bleje to statečně už pár let,ale rád bych to krvácení už zastavil nebo mě někde "grýnpísáci" upálej. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /