V pátek 7.5. mi v Praze vjel do cesty chlápek s ducatem.Jel jsem po hlavní(černokostelecká) a on čekal na křižovatce(dřevčická),když jsem byl těsně u něj,tak vyrazil.Prý mě vůbec neviděl.Asi viděl auto za mnou a chtěl to ještě stihnout.Byl to fofr.Trefil jsem ho na osu kola a hlavou sloupek.Skoro nic si nepamatuji,ale jsem celkem ok,jen komplikovaná zlomenina pravé ruky a pár stehů ruzně po těle.Horší je však Dakar...je to totálka
Dotaz zní:nevíte někdo jak je to s odhlášením moto?Snad to není jak s autem,že musím mít doklad o eko.likvidaci z vrakáče?To se mi nechce-je tam dost použitelných dílů.
Dotaz 2: nemáte někdo podobnou zkušenost?Nevíte co mi dá pojišťovna?Ta viníka je Alianz,uznali total,ale někdo mě strašil,že mám zapomenout na víc než 80tis? Je to rok 05 najeto 35tis.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
hlavně že jsi v pořádku a i tu ruku snad dáš brzo dokupy
je to pech, když ti to tam takhle pošle, taky se mi to stalo, ikdyž následky byly minimální.
Od pojišťovny bych taky moc nečekal, nevim jestli zrovna 80 000, ale dost pochybuju, že to půjde přes 100. Jsou to krkouni. Na odhlášení potvrzení o likvidaci potřebuješ, pár lidí co znám to nějak obešli a moto prodali na náhradní díly, ale moc se v tom neorientuju jak.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
falcons napsal(a):
hlavně že jsi v pořádku a i tu ruku snad dáš brzo dokupy
je to pech, když ti to tam takhle pošle, taky se mi to stalo, ikdyž následky byly minimální.
Od pojišťovny bych taky moc nečekal, nevim jestli zrovna 80 000, ale dost pochybuju, že to půjde přes 100. Jsou to krkouni. Na odhlášení potvrzení o likvidaci potřebuješ, pár lidí co znám to nějak obešli a moto prodali na náhradní díly, ale moc se v tom neorientuju jak.
Tak toho jsem se bál Nechci to dát na vrakáč.To si teda nezasluoží!
S tím zkušenost mám.Jestli ti udělají totálku tak to je na pohodu.Měl jsem taky tuto příhodu Cenu ti udělají dle tabulek podle stáří moto a cen v jakém se pohybují ceny ojetin -pozor nenech se ojebat.Jinak další věci co můžeš nárokovat- helma pokud máš od ní papíry dolož cenu - argumentuj ,že je po havárii tudíš nepoužitelná , oblečení poškození prosekaný od skla atd.vše dokládej papírama od koupi,a v neposlední řadě ještě nárokuj ušlej zisk hrubý příjem verzus to co máš na neschopence všechno by měli ze zákona uhradit.Na moto asi proděláš,ale tohle by ti to mělo tak nějak dorovnat
Jinak nevím přesně jak to je ,ale auto i moto jde zrušit na čestný prohlášení,už prý není třeba papír o likvidaci zeptej se na to na evidenci -je to jedna paní povídala
Jinak dobrý ,že si to ustál "jen"se zlomeným pařátkem
Brzo se uzdrav. Jinak narokuj všechno co jsi měl u sebe nebo na moto(od hodinek, přeš mobilní tel. až po oblečení jestli můžeš doložit ceny tím lépe) Jinak moto nemusí jít na vrakáč, na evidenci se sepíše čestné prohlášení, že moto bylo rozprodáno na ND. V tom není žádný problém. S tou cenou moto to asi nebude slavný, ale aspoň něco, nebo zkusit se zeptat na pojištovně, kdyby jsi to chtěl opravit, ale ve značkovém servise.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Ahoj. Co se týče vyřazení z evidence, já jsem nechal ekologicky zlikvidovat pouze rám. Stálo mě to sice 1000kč, ale ostatní díly jsem normálně rozprodal. Důležitý je ten rám na kterém je vin.
nespěchej nikam, stejně teď nemůžeš řídit...
počkej, až se uzdravíš a kromě odhadní hodnoty moto si nech zaplatit vše co píšou výše plus ušlý zisk, rehabilitaci (asi bude nějaká potřeba), bolestné a vezmi od kamarádů různé potvrzenky na oblečení, nemusí být tvoje (doporučuji Rukka, R2P)
vím, že to chce doslova se hádat v pojišťovnách, je potřeba doslova křičet na plný vestibul nebo kanceláře, dělat kravál, to pomáhá, protože se stydí před ostatními eventuelními zákazníky za svoji reputaci. Nežádej ale nic nesmyslného. Poraď se i s právníkem. Možná Ti poradí, aby ses s Allianz nesmířil přátelsky, ale šel soudně (nebo tím alespoň hrozil), protože u soudu přidáš i všechno ostatní, jako bolestné, účty za taxíky k lékaři a na rehabilitaci, psychickou zátěž za to, že sice po dvou měsících pracuješ, ale ještě nemůžeš dělat své zamilované vzpírání-veslování-box a tím u soudu nabíhá účet a aAllianz to ví.... Proto se soudu bojí. Musí Ti zaplatit oblečení, helmu apod. v celé sumě, jinak tam jdi s jednou potlučenou helmou a mlať s ní o stůl úředníka (nebo i po hlavě). Logicky dostaneš 80.000 plus něco co tímto způsobem vyhádáš plus náhradní díly. Je nutné, aby celková cena přesahovala alespoň o 50 procent tu odhadní cenu na stroj, (máš přece i újmu na zdraví), jinak běž rozhodně soudně, pokud je jisté, že určitě nebudeš mít spoluúčast
Dobré pořízení a hlavně dobré uzdravení
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Kubicek napsal(a):
Brzo se uzdrav. Jinak narokuj všechno co jsi měl u sebe nebo na moto(od hodinek, přeš mobilní tel. až po oblečení jestli můžeš doložit ceny tím lépe) Jinak moto nemusí jít na vrakáč, na evidenci se sepíše čestné prohlášení, že moto bylo rozprodáno na ND. V tom není žádný problém. S tou cenou moto to asi nebude slavný, ale aspoň něco, nebo zkusit se zeptat na pojištovně, kdyby jsi to chtěl opravit, ale ve značkovém servise.
No ale cena opravy nesmí přesáhnout pořizovací cenu moto -za kolik jsi to koupil.Dle kupní smlouvy na to ti poj. nepřistoupí
Nejlepší je se s nima dahadovat pojištovna na to má tab.amortizace atd-ty zase argumentuj cenama ojetin v tomhle stáří moto stáhni si to z int.a na nějaký ceně se domluvíte aby byla přijatelná pro obě strany-hlavně pořád trvej na nějaký taxe a nenech se uchlácholit nějakejma drobnejma
tomelainen napsal(a):
Ahoj. Co se týče vyřazení z evidence, já jsem nechal ekologicky zlikvidovat pouze rám. Stálo mě to sice 1000kč, ale ostatní díly jsem normálně rozprodal. Důležitý je ten rám na kterém je vin.
Není třeba opravdu to jde jen na čestné prohlášení, ted jsem to řesil s autem. Jinak kdyby někdo chtěl zrusit auto. Tak staci dojít na nejbližší stanici HZS a auto předat k výcviku a je to zadarmo s papírem a bez starosti.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Určitě bych ji nevyřazoval z evidence, ale uložil bych značky do depozitu, můžeš to tam mít rok(max1,5roku) na základě depozitu zrušíš pojistku a za tu dobu si ujasníš co s moto dál. Pokud prodáš rám s papírama jde to převést v depozitu na nového majitele, takže pak nemusíš ani na technickou, to už bude na novém majiteli a ty jseš z toho venku
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Díky všem...to mi dalo trochu naději
Jinak nemáte někdo nějakou účtenku od helmy uvex?(jakoukoliv) Já už nahlásil helmu a oblečení,ale koupil jsem to v akci za hodně malé prachy a i kdyby mi to dali,tak za to nic nekoupím.Stačilo by mi poslat ofocenou účtenku na mail.Oblečení mám BF Desert,ale to hádám mít nikdo nebude.Ještě,že mám aspoň mastnou účtenku od bot BMW santiago.
není potřeba dokládat tvoje vlastní oblečení, sežeň od kamarádů drahé stvrzenky jejich oblečení... a jejich system 6 helm...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Nějaké oblečení s označením Desert má jencekgs...myslím Akito, tak mu zkus napsat. Nevím přesně. Za zeptání ale nic.
Hlavně rychlé uzdravení. A pokud možno bez následků. Ikdyž to by ti v případě pojišťovny taky pomohlo, ale co s prachama, když budeš mít do smrti naku_venou ruku.
Upravil HonzaGS dne 16.05.2010 11:45
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
...prasklá hlava
Mr GS přiložený následující obrázek:
[151.62Kb]
Upravil Mr GS dne 16.05.2010 16:31
...sorry za kvalitu.Je to mobilem a levou rukou co mě nechce tolik poslouchat
Mr GS přiložený následující obrázek:
[200.87Kb]
Upravil Mr GS dne 16.05.2010 16:31