Hoj vsem tady
mam takovy mensi problem a timto vas prosim o radu.
Jeste motorku zadnou nemam zatim se stale rozhoduju co by pro me bylo nejvhodnejsi jako pro zacatecnika a taky pro cloveka se 153,5cm na vysku.
Kamarad me rikal o BMW F650. A le ja si nejsem jista zda je to dobra volba kdyz jsem tak mala, zacatecnik a jeste ke vsemu zenska.
Upravil Lucias dne 21.01.2008 22:17
Tak si kup nejakou 125(-např.honda xl 125-novější model-má nižší sedlo)a sezonu pojezdi(aspoň nabereš zkušenosti). Tím tě nechci odrazovat od F650(je to hodná motorka s polohovatelným sedlem)-ale přece jen je o cosi těžší a výkonější,než 125. Jeslimáš možnost,tak si to F-ko vyzkoušej a budeš vedět na čen jseš.
BMW R 1150 GS-2002
Jawa 250/353 -1956+PAV 41
ČZ 175/502 -196? Skůtr
ČZ 175/477 -1969 Oilmaster
No já mám 164cm motorku mám dva měsíce v garáži a modlím se at jí někde hned až bude vlídnější počasí nedostanu do vodorovné polohy....
Ono je maličko problem, že ona má potwora strááášně širokou sedačku, takže i když jí odebereš polstrování, tak je prostě žádná změna. Jinak já už to tu s výškou řešila v nějakým z minulých příspěvku v téhle diskuzi, tak si to pročti a ono tě to přesvědčí :-)
Ahoj.Ja som mal vybranu Hondu Transalp a ta mi bola velka ked som si sadol na nu.potom ma rozhovorili a chcel som si kupit Suzuki V Strom ale bola na moju vyšku tažka aj ked som dočiahol na zem.Potom som zbadal BMW 650 GS a ta mi je akorat.Moja vyška je 172cm.Nechcem ta prehovarat ale naše holky maju mešiu vyšku jako ja a maju BMW 650 GS DAKAR.ked si daš jednu polovičku zadku na sedanku tak dočiahneš na zem bez problemu.BMW 650 je jako vyšita pro teba jako aj pre druhych.
Hoj
Predem dekuju za vase rady
A asi takhle s kamaradem sem objizdela vsechny prodejce jako je yamaha, kawasaky, suzuki i hondu a zkousela sem tam snad vsechny motorky co sly. Abych dosahla jednou nohou tak musim mit sedlo max 80cm a i to je dost drsny .
Pak ale kamarad nasel BMW F650(sam si bude kupovat 1200 GS) tam jsme zjistli ze ma jen 78cm a jde snizit o 5cm sedlo. Ale i tak se me zna ze je dost velka mam preci jen 153cm
No a jeste jakej rocnik by byl nej?
Upravil Lucias dne 22.01.2008 22:09
Nechci tě odrazovat, ale pokud nemáš dost peněz na neustálé opravy způsobené pády hlavně při rozjíždění a zastavování, popřípadě stání, tak si opravdu raději pořiď aspoň na jednu sezonu něco nižšího. Ta výška, kterou uvádíš je už v maximálním snížení, tak nepočítej s dalšíma pěti centimetrama. Ba naopak počítej s tím, že to sedlo je opravdu dooost široké, takže ti bude připadat, že je spíš ještě větší, než je doopravdy. Ale pokud bys chtěla zůstat u BMW, tak by pro tebe byla dost dobrá volba třeba CS 650 scarver, beru přitom v potaz fakt, že se hned nebudeš vrhat do terénu. Jinak je docela dost jiných motorek, na kterých můžeš posbírat pár zkušeností, abys pak s přehledem mohla přesedlat na F 650 GS - což ti můžu každopádně jen doporučit. A věř, že vím, o čem mluvím. Já si Dakárka maximálně užívám a tomu vděčím mimo jiné i tomu, ze jsem si odjezdila hodně hodně kilometrů na jiných (někdy nižších ale i vyšších, lehčích i těžších motorkách) a ani žádných 152 cm mě neodradí. Tak ti přeju šťastnou ruku při výběru a těším se na jaro, na jaké krasavici tě někde potkám.
Pamatuju si tu nedavnou diskuzi titiky a vzhledem k tomu, ze je o 10cm vyssi nez ty a ma to fakt jen tak tak, navic se snizenym sedlem, nedokazu si predstavit ze ti to klapne, ikdyz bych ti to pral.
Urcite vyzkouset, ale asi bych se fakt zasoustredil na ER5, GS500, CB500...
f 650 je nizsi nez ta nova na vystave. A hlavne pro zacatecnika lip ovladatelna nez treba er5.Hlavne pri pomale jizde nebo ve dvou.Ja mam 183a radsi jsem ji vymenil za vetsi.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Nová F650GS je osmistovka a má opravdu podstatne užší sedlo. Je to uplně jiná motorka.
Staré 650GS je široký až kam, opravdu, mám to snížené a ještě podražený boty o 2,5 cm a je to tak, že je to lepší, ale patama rozhodně nedosáhnu. Leda to pak nějak přepákovat to mi psala jedna slečna, že funguje 100%.