Protoze jsem chtel pro obcasny litani kolem komina poridit kevlarovy jeansy a v mem okoli siroka-daleko zadnej shop, kde by je nabizely zkusil jsem objednat tyhle v motogaraz.cz http://www.motoga...Street.htm Libila se mi moznost vyjmout kevlar vlozku a dale, ze to ma alespon nejaky chranice. Dnes mi dorazily domu. Strih je vcleku slusnej, - klasicky jeansy, sity jsou taky celkem dobre. Velikost sedi super, tu jsem trefil. Co me ale dostalo je ta vlozka. Mozna se ptam blbe, ale nemate nekdo kevlarovy jeansy? Jak vypada to kevlarovy vyztuzeni? Co se tyce vlozky v techto kalhotach, tak jsou to vlastne jakesi kratasy pripnute uvnitr na suchac a zip a uvnitr jsou jeste vyjmatelne chranice. Potud je vse OK. Zarazi me ta latka, ktera je udavana jako zpevena kevlarem. Je to jakysi meky hadr, ktery by jsem prirovnal k hadru na podlahu, je chlupatej a absolutne ve me vzbuzuje neduveru v tom, ze by to melo byt zpevneni. Cekal jsem od toho zcela neco jineho, ale tohle tedy ne. Vubec nevim, jestli je to dobre nebo spatne.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea - ToM napsal(a):
Protoze jsem chtel pro obcasny litani kolem komina poridit kevlarovy jeansy a v mem okoli siroka-daleko zadnej shop, kde by je nabizely zkusil jsem objednat tyhle v motogaraz.cz http://www.motoga...Street.htm Libila se mi moznost vyjmout kevlar vlozku a dale, ze to ma alespon nejaky chranice. Dnes mi dorazily domu. Strih je vcleku slusnej, - klasicky jeansy, sity jsou taky celkem dobre. Velikost sedi super, tu jsem trefil. Co me ale dostalo je ta vlozka. Mozna se ptam blbe, ale nemate nekdo kevlarovy jeansy? Jak vypada to kevlarovy vyztuzeni? Co se tyce vlozky v techto kalhotach, tak jsou to vlastne jakesi kratasy pripnute uvnitr na suchac a zip a uvnitr jsou jeste vyjmatelne chranice. Potud je vse OK. Zarazi me ta latka, ktera je udavana jako zpevena kevlarem. Je to jakysi meky hadr, ktery by jsem prirovnal k hadru na podlahu, je chlupatej a absolutne ve me vzbuzuje neduveru v tom, ze by to melo byt zpevneni. Cekal jsem od toho zcela neco jineho, ale tohle tedy ne. Vubec nevim, jestli je to dobre nebo spatne.
co vim, tak je Kevlar drazdivy a nesmi prijit primo na kuzi.
Ja mam dziny Alpinestars.. je to zpevneny denim.. ac mi prodejce tvrdil, ze kevlar...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám kevlarový Draggin jeans od Sensormetu.Tady je o tom nějaké krátké povídání: http://www.sensor...ggin+Jeans Ten kevlar tam vypadá jako takový žlutý froté, na kůži s tím zatím nemám žádný problém.
BMW GS = stroj na radost
bubo napsal(a):
Mám kevlarový Draggin jeans od Sensormetu.Tady je o tom nějaké krátké povídání: http://www.sensor...ggin+Jeans Ten kevlar tam vypadá jako takový žlutý froté, na kůži s tím zatím nemám žádný problém.
Jo, tos vystihnul presne. Zluty frote. To presne tam je. Fakt to na me nepusobi moc duveryhodne. Ale asi to funguje. No nic, jdu vzit kudlu a vyzkouset pevnost.
Asi nejzajímavější je Esquad. Ten vyvinul přímo džínovinu, jejíž součástí je obdoba kevlaru, jakýsi Armalith. Výhodou je, že to obsahuje i Nomex, takže to předejde i spáleninám. Žádný teplákový vložky a hodně civilní vzhled. Navíc to chrání všude a nejen na konkrétních místech. Je pravda, že stojí raketu, ale kvalita se hold platí.... YouTube Video
Upravil morabo dne 13.07.2010 05:04
Maiali nel Fango!
Já mám teda jen kevlarový rukavice v práci. Jak tu někdo psal je to takový žlutý, možná okrový a pripomíná to fakt froté látku Jinak myslím že ten bazmek jak píše spea by mohla bejt jen nějaká coolmax apod vložka. Ten kevlar by měl bej přišitej k těm kalhotám a určitě by měl mít více vrstev. Kalhoty z cordury se s tím nedají vůbec srovnat je to prostě špička a máš zaručený že když někde hodíš tlamu a kloužeš se prdelí po zemi tak nebudeš mít silniční lišej žejo Vitmane . F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal(a):
Já mám teda jen kevlarový rukavice v práci. Jak tu někdo psal je to takový žlutý, možná okrový a pripomíná to fakt froté látku Jinak myslím že ten bazmek jak píše spea by mohla bejt jen nějaká coolmax apod vložka. Ten kevlar by měl bej přišitej k těm kalhotám a určitě by měl mít více vrstev. Kalhoty z cordury se s tím nedají vůbec srovnat je to prostě špička a máš zaručený že když někde hodíš tlamu a kloužeš se prdelí po zemi tak nebudeš mít silniční lišej žejo Vitmane .
mozna je ten kevlar podtim, nebo to vypada jako jedna vrstva?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No jak psal Spea, zipem se to chytí u pasu a pak máš dole jen ty sucháče....kurnik at mi nikdo neříká že se to nehne když kloužeš po zemi.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
To bude presne ono, co tam mam. Je to jen jedna vrstva, kdyz to sundam, tak to muzu nosit jako kratasy. Je to strasne slaba latka. Porad nevim, co si o tom myslet. Prodejce ale tvrdi, ze to ma byt kevlar, tak to snad kevlar je. Kdyby tam ale nasili zlutej hadr na nadobi, tak to na me bude pusobit stejne.
Na Eurobikefestu na Mušově byl stánek s těmito kevlarem opatřenými riflemi;šijou to v tuzemsku,a ten ,,froté materiál" je kevlar uzpůsobený proti otěru,kevlar proti propíchnutí nebo průstřelu má zase jinou strukturu(vícevrstvení atp).vypadalo to přesně tak jak je to na fotkách výše;tak mi to vysvětlila ženská ze stánku;doufejme že je to tak a nevšívají tam jen staré froté ručníky