Mal by niekto zaujem o tasky do orig. kufrov na 1200GSA? Nemyslim original, tie su priserne drahe. Pustil som sa do vyroby a buduci tyzden budem mat prve tasky pre jedneho vyrobcu Alu kufrov. Tak ma napadlo ze by som spravil aj par do Bmw kufrov na 1200GSA .
Hovorim o hlinikacoch ale nebude problem ani pre Vario. Len tie nemam. Ak bude zaujem staci odmerat vnutorne rozmery.
Cena zavisi od materialu a prevedenia.
Material:
- PES - nejaky polyester vyrobeny niekde v Azii. Vyzera v poho a je lacnejsie
- Cordura - kvalitny material, oderuvzdorny ale drahsi ako pes. Ma sice zater ale nie je to 100% vodeodolne.
- celtovina - nazov neviem ale je to 100% nepriepustny material. Podobny z akeho sa robia rolky. Ten sa da lepit a potom by bola taska uplne vodotesna.
Nad tym PES by som neuvazoval, cenovy rozdiel nestoji za to ale kvalitativne je Cordura na tom ovela lepsie. 10 rozny batoh z Cordury vyzera pomaly ako novy ale tasku do kufra co mam z PES po dvoch sezonach vyzera ze ju mam tak 15 rokov. Potom by este pripadala do uvahy ta celtovina. Ta sa da bud zosit alebo lepit. Lepena bude 100% vodotesna, zosita nie. Zatvarat by sa mohla ako klasicka rolka (vrch sa trochu zroluje a zapne na pracku) alebo vodotesny zips.
A teraz par otazok:
Material PES, Cordura alebo ta celkovina?
Ak Cordura tak ci aj bocne vrecko, popruh na rameno, popruh s napisom, ake logo?
Ak celtovina tak ci zatvarat na vodotesny zips alebo ako rolku.
Tasku do laveho kufra uzsiu alebo rovnaku ako do praveho?
A NAJDOLEZITEJSIA otazka:
Aku farbu?
Cena za TOP tasku (Cordura, YKK zipsy, bocne vrecko, logo, specialne zapinacie rucky, popruh na rameno) by sa mohla pohybovat medzi 20-30 euro co je 500 - 760 CZK (taky moj hruby odhad). A ked ceska koruna posilni tak aj menej
Vypada to dobre, jen s ohledem na kvalitu origo tasek, by mozna bylo zajimavejsi spocitat cenu z celtoviny, lepena a vodotesny zip.
origo tasky jsou sice drahe (2500,- /kus), ale ta kvalita je luxusni a taky to clovek muze pouzit jako vrchni tasku na bocni kufry. Ma to uchyty primo na ty ADV kufry a jsou 100% nepropustne a taky vydrzi hodne hrube zachazeni.
mam tiez zaujem o tie tasky ma kufre BEGR zo zrazenymy hranamy som ochotny poslat rozmery tej tasky ka velka by mala bit ta taska ale mam zrazene hrany nebude stim problem usit to zo zrazenymy hranami bolo by super ak by sa to dalo ak to budes robit mile rad si to objednavam hned
Daj tam logo dakej zemegule a tvoju prezivku co sa tika materialu isel by som do kordury radcej kazdy znas da o 10 eur viac ale vydrzi to a co sa tika zapinania riesil by som to stim zrolovanim a zopnut umelou prackou a farba cierna s bielym logom a popripade s nadpisom adventure ved vsetci co si to kupia su cestovatelia no nie
pazoutek: to chces mat fakt na vyber iba jednu moznost? Iba jednu znacku, iba jednu farbu, vsetci rovnake? To uz tu tusim bolo 20 rokov dozadu a velmi sa to neosvedcilo
lakiluk: Tasky presne do tvojich kufrov zozenies od Bystricke (nikdy by som neveril ze budem robit reklamu konkurencii ).
Je uplne jedno kolik je vyrobcu tasek do kufru, a stejne si kazdej najde nakonec ty tasky ktere se mu budou vice libit a nebo vyhovovat finančně,
BMW GS 1200 adventure
pazoutek napsal:
No já teda nevím, ale myslím že vymýšlíte vymyslené
http://www.lojzo.cz/detail/164
Mám je rok a jsem s nimi naprosto spokojenej
nic ve zlym, ale nevypadaj jako extra odolne, natoz vodeodolne s moznosti v akutnich pripadech pripnuti na kufry z venku.......coz je to, o cem se tu bavime. Neboli vyrobit, co nejvice podobnou tasku originalu, ale za rozumne penize
Tak s tymi nepremokavimy a superodolnymi taskami bude zatial problem. A boli by asi dost drahe v takej malej serii, kedze musia na to robit formu na zvary. Aj tak by som isiel asi radsej do cordury. Do kufrov vam hadam neprsi a skor je vhodnejsi material ktory je oderuvzdorny. Aj ta cordura ma taky zater proti premokaniu takze nieco by mala vydrzat. Tu je prva vzorka. YKK zipsy, sitie uplne bechybne, perfektne olemovane svy, logo dle libosti
zooo přiložený následující obrázek: