Řekli jsme si, že na stránkách webů CENDURO a BMWGS podpoříme zajímavý projekt mezinárodní humanitární organizace ADRA http://www.adra.cz/
ADRA shromažďuje materiál ze starých nepoužitelných lékárniček pro zdravotnické zařízení v keňském Itibo. Více o projektu: http://www.adra.c...ekarnicek/
Přidejte se k nám a nepotřebný materiál, který Vám po výměně auto či motolékárničky zůstal, darujte nemocnici v Keni.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Do Keni nelze odvézt celý obsah lékárničky. Vybíráme pouze chirurgické rukavice a obvazový materiál (obinadla, obvazy, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky) v neporušených obalech. Pozor, materiál by neměl být starší než z roku 2006.
Pokud se tedy chcete do této dobročinné akce zapojit, vyberte si v seznamu jedno ze sběrných míst http://www.adra.c...-mist.html a tam lékárničku odevzdejte osobně. NEBO materiál z lékárničky vložte do obálky a zašlete na adresu: CENDURO, Lesní 10, 741 01 Nový Jičín (shromážděný materiál pak bude odvezen najednou svozem organizovaným Adrou).
Zvolíte-li druhý z možných způsobů a přidáte k zásilce kontakt na sebe, budete zařazeni do slosování o jednu z pěti nových motolékárniček a dvou kšiltovek věnovaných weby CENDURO a BMWGS.
Sběr lékárniček končí 28.2.2011. Slosování výherců proběhne v pátek 4.3.2011.
Aha tak to já ju mám 2004...Jinak na téma posílání pomoci do afriki se tu rozvinulo docela bouřliví téma tak ešče takovů perličku na závěr-Za mojím zůstal lán kukuřice,řikal sem si aha tak to nestihli posect tak to nechají na rozebrání spoluobčanom pro králíky a divoké zvěři na přilepčenů...Minulý týden sliším rachot a co nevidim kombajn seče kukuřicu,prej to tam nechali schválně a fčil to odvezů do elektrárně a budů stým topit !!! k.u.r.v.a. to je hospodářství,děcka f africe si dělají placky z velbloudích trusu....Na jedné straně se zbírají fáčki a na druhé se topí jídlem...Nezlob se Prezi že sem to sem napsal ale musel sem si ulevit,jinak prosím další aby se drželi tématu a nic sem už nepsali.Děkuju.
Kupredu spatki ni krok...
Tohle se mě jeví jako dobrej nápad. Několikrát jsem o tý akci slyšel, ale nezjistil jsem kam ty věci mám dát. Doma většinou velký obvazy z autolékárničky nevyužiju a tady to snad ještě poslouží dobrý věci. Mám to asi měsíc nachystaný v pytlu a teď díky tobě vím, že to mám zanést třeba v Jihlavě do DATARTU.
vzhledem ktomu,že unás už je lékarnička absolutně nepoužitelná,tak ju hodím do popelnice,je to bezpečnější,přeci jen by mohla ublížit nějakému člověku v keni
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Sběr konkrétního materiálu pro konkrétní místo se mi jeví jako důvěryhodná akce, tak jsem posbíral pár přebytků, v pondělí posílám Cenduru a věřím, že to potom fakt dorazí tam, kam má. Pokud ano, tak je to záslužná činnost (od ADRY, Cendura i BMWGS). Zdravím Prezi.
bystricke napsal:
vzhledem ktomu,že unás už je lékarnička absolutně nepoužitelná,tak ju hodím do popelnice,je to bezpečnější,přeci jen by mohla ublížit nějakému člověku v keni
To je pravda... Jednou je ta lékarnička prošlá, tedy neschopná k dalšímu používání.
bystricke napsal:
To je pravda... Jednou je ta lékarnička prošlá, tedy neschopná k dalšímu používání.
Prošlá je pouze legislativou této země.Ne legislativou Keni
...když jsem včera vzal v garáži lékárničky, které jsem na přelomu roku vytáhl z auta a motorky, dal jsem do kupy hezkou hromádku obvazů, náplastí a trojcípých šátků s rokem výroby 2006 a 2008 (tedy vyhovujících poptávce Adry)
...pokud se většině z nás válí v garáži něco podobného, tak je to škoda vyhodit, když to ještě může někomu pomoci ...navíc to celkem nic neváží, tak pokud nemáte po ruce sběrné místo, prostě to vložte do velké obálky a pošlete na výše uvedenou adresu ...těch pár korun za poštovné může vyjít levněji než cesta k sběrnému místu a při troše štěstí při losování za to od Cendura a BMWGS dostanete lékárničku novou
...a ještě jeden tip - u oběda mi kamarád slíbil materiál z lékárniček všech služebních aut z firmy (zatím je nevyhodili jak původně chtěli) - nemáte podobné kamarády, známé nebo třeba zaměstnavatele? zeptejte se, za to nic nedáte
Podle mne nemá smysl pokoušet se zachraňovat tímto způsobem třetí svět....
Staré autolékárničky ocení v psích útulcích či jiných stanicích, starající se o zvířata. Je to rozhodně rozumnější směřování pomoci....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Podle mne nemá smysl pokoušet se zachraňovat tímto způsobem třetí svět....
njn.. to je dlouha diskuze.
Treba se to dostane i k Etiopum, jihosudancum nebo treba i koptskym krestanum (tem tedy spise macety)...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mňo, vozím v autě 3 lékárničky, a při otevírání kufru získávám pocit, že trochu překáží.
jestli nebudu líná lemra, tak to skusím vybrat, doufám jen, a to se klidně může stát, že to ani v Africe chtit nebudou, jak to bude staré.
Chlapi ja to nechápu. Máte doma starou lékárničku a buď ji vyhodíte nebo někam dáte? Trošku postrádám smysl reakcí "proč ja jim budu dávat prošlou lékárničku?" Buď to dám z baráku a budu doufat, že to třeba k něčemu bude, nebo to dám na smeťák, ale řeči typu "proč?" mně přijdou dost zcestný.
Efendi napsal:
Chlapi ja to nechápu. Máte doma starou lékárničku a buď ji vyhodíte nebo někam dáte? Trošku postrádám smysl reakcí "proč ja jim budu dávat prošlou lékárničku?" Buď to dám z baráku a budu doufat, že to třeba k něčemu bude, nebo to dám na smeťák, ale řeči typu "proč?" mně přijdou dost zcestný.
je to stejně scestný jako že unás už ne a všude jinde ano a právě proto že nescu být rasista,tak vode mě nic nedostanou
já být ministr zvyšování životní úrovně v Keni a dovědět se co nám chcou češi a za jakých okolností poslat,tak se urazím a vyhlásím čechům válku
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Efendi napsal:
je to stejně scestný jako že unás už ne a všude jinde ano a právě proto že nescu být rasista,tak vode mě nic nedostanou
já být ministr zvyšování životní úrovně v Keni a dovědět se co nám chcou češi a za jakých okolností poslat,tak se urazím a vyhlásím čechům válku
Až budeš stát u cesty a někdo zastaví s chutí ti pomoci, vyhlaš mu válku.
Jestli nechápeš základní princip pomoci, je to zbytečné.
Někdo může kde nemůžu já.
Co do toho motáte rasismus? Hoši nekomplikujte to. POMOC.
Tuhle diskuzi nekomentuju. Ale řeknu vám jedno. Když jedete z práce a přijedete k rozstřelený mamince s dětma v autě na střeše a má otevřený tepenný krvácení, tak než si dojdete 50 m do auta pro lékárničku a zpátky, tak je po ní. Takže si prostě sundáte to špinavý, smradlavý a propocený tričko a použijete ho. Pro tuhle chvíli jste jí zachránili život.
to je zase debata ... jestli nám to leží doma a nevyužité to třeba za rok vyhodíme anebo to můžeme hodit někam na hromadu a někdo, kdo si s tím dal tu práci, to ještě je schopný použít, tak proč o tom tolik diskutovat? je mi naprosto jedno, jestli tahle hromada poputuje do útulku nebo afriky, když to stojí proti možnosti, že to za rok vyhodím do popelnice ...
ještě do 31.12.2010 mohly být obvazy pro nás v nouzi dobré a teď se tu řeší, jestli jsou dobré pro keňany?