Ahoj, poradite me? Rozhoduji se mezi temito favority, nejsu zadnej vatar, ale na helme nechci setrit, mam 12 adv. jezdim teren, silnice 50/50. Moc dik :-)
s žádnou asi neuděláš chybu, já když jsem 2 roky nazpět kupoval novou, tak jsem vybíral z Arai X3, Shoei a BMW a koupil jsem Arai, protože mi nejlépe pasovala. Když ji koupíš přímo ve Vrbovce (jsou tam přímo dovozci), tak ti dopasují i vnitřní vystýlky (existují 3 možné velikosti) a máš to v ceně přilby.
Mám uvex zkousel jsem uvedene a sedla nejlip je lehoucka ale ksilt jsem musel poridit z normalni verze protoze ten odlehcenej strasne drncel a vybroval. Po ujeti asi 500 km s novou helmou jsem musel dostelovat plexi protoze to povolilo a neslo dovrit. Od te doby spokojenost.
FYYFF
Mám Shoei a jsem s ní max spokojenej. Po dřívějších HJC byl pocitově největší skok ve větrání. V létě jsem se vždycky i za jízdy pařil v integrálce a to mě nejvíc štvalo. Všechny tři co máš v hledáčku jsou perfektně lehoučký, takže po celodenní jízdě nemusí tolik bolet krk. Zkoušel jsem Arai na Vrbovce a Uvex enduro i Enduro Carbon ve Vídni. Nakonec mi nejlíp sedla Shoei taky u Louise. Je to prostě škopek od škopku
Arai, uz letita zkusenost s RX7RR a ted par let s VX-3, jen s tou Vrbovkou bych byl opatrny, protoze treba v Nemecku prodavaji lonske modely se zajimavou slevou, u nas samozrejme nic, takze treba http://www.fc-mot...BMW R1150GS MY02
Moje skusenosti jsou ze Shoei x-spirit (silnice) asi 3 roky 50tis. km, jen ty nejlepsi, proto Shoei trosku naddrzuju :-), helma doposud jak nova. Pritelkyne ma Arai astro-j (silnice) 5 let 50tis. km a snad jeste lepsi kondice, krom toho arai zavirani stitku absolutni spokojenost (pro ni je to prilis sportovni). Uvex nemam zkusenosti. Jinak si fakt necham poradit, ponevadz nemam zkusenosti co enduro prilby od techto virobcu a sednou me vsechny +- stejne. Ano, bohuzel JohnyT ma pravdu, nebudu kupovat u nas, moc rad bych podporil radsi ceske prodejce, ale ty ceny jsou proste uplne jinde :-( (chapu ze nemaji takove obemy prodeje, ale i tak, jejich rozdil cen je obrovsky)
Je to asi pocitová věc každého z nás. Já loni jezdil se Shoei Hornet cca 20 tkm a vůbec jsem s ní nebyl spokojenej. Brutálně se mlží plexi a to snad i v létě a helma je neskutečně hlučná, stále něco píská, jakoby vibruje a tak. Co se váhy a komfortu týká, tak to je super. Jde asi o to, co kdo na helmě preferuje. Na letošek jsem si koupil novou výklopku, protože co mi na Hornetu nejvíce ze všeho vadilo je absence protisluneční clony. Kamarád mi poslal zajímavý odkaz na helmu motocross typu se sluneční clonou, tak ho přikládám. Cena je kolem 10-ky, tak by nemusela být nejhorší, ale nemám se zn. osobní zkušenost.
Jinak sťastný výběr.
Rzbynek napsal:
zná někdo tuto přilbu nebo nevíte jak je hlučná? agv ax-8 dual evo tour
Mam verzi bez plexi a lepsi jsem nikdy nemel. Carbon-kevlar, lehoucka, super vytvarovana, hodne mista na oblicej, nos, bradu. Tu kryje i kdyz otevru pusu .
A potom hlavne fantasticky vetra, uplne neuveritelne.
Rikal jsem si, ze jak zacne chladno, vratim se alespon po meste k C3, ale zase z toho seslo a porad jezdim v AGV.
Taky zvazuju, ze bych poridil na hnusny pocasi i tu plexivariantu, o ktery mluvis, ale uvidime, jak to pujde v zime. Zatim i na delsi cesty staci kukla, resp. "roura" a je to v pohode.
Kazdopadne hlavni vyhodu ty dual vidim v jednoduchym sundavani plexi, tim, ze jde prave o uzpusobenou cross helmu.
dík za info, někde jsem četl, že varianta s plexi by měla mít nový vnitřek asi silnější polstry než předchůdce. Jak je to s hlučností oproti konkurenci? Nemáš zkušenost nebo srovnání od kolegů?
Nevim co ma byt predchudce, delaji proste varianty cross a dual. Nicmene polstry se mi zdaji z toho videa stejny jako mam ja. Na druhou stranu tahle ma vazit 1,4kg a moje ma 1,1... Ze by plexi melo 30 deka se mi uplne nezda. Co do hlucnosti, jsem hodne spatnej tester. Jsem ponekud nahluchlej, fakt, rodinna anamneza, treba ani temer neslysim hucet Karoocka, a navic mi kraval ani moc nevadi. Takze pokud to zrovna nikde vylozene nedrnci, tak to moc neresim. Nicmene moje agv nedrnci, nesvisti, stitek se neklepe ani na dalnici, navic pri jizde bez plexi (na motorce). Takze za mne dobry, ale jak rikam, ja nejsem zrovna meritko...
Maiali nel Fango!
Rzbynek napsal:
zná někdo tuto přilbu nebo nevíte jak je hlučná? agv ax-8 dual evo tour
Ahoj,
AX8 Dual mam dva roky a jsem s ni vcelku spokojen,pouzivam ji jako silnicni helmu,eventuelne na lehci off akce typu Sadilkova motani,podle meho na opravdovy jebani v terenu se prilis nehodi,spatne se mi v ni dycha v porovnani treba s Fox V2,coz je MX prilba bez plexi,kterou do terenu pouzivam. Je lehka,prijemna na hlave,dobra aerodynamika (nerve ve vetsich rychlostech stitkem hlavu dozadu),je znat otevreni/zavreni vetracich otvoru na temeni hlavy,vzadu je dost vykrojena na krku,pravdepodobne na pouziti LB (nepouzivam),takze kdyz je chladneji,beru si do ni kuklu,nebo nakrcnik.Celkove mohu doporucit,ale znovu rikam,ne do hard offu. Protoze jsem dosud plexi prilby nepouzival jsem docela prekvapen,co prezije jeji plexi bez poskrabani,ale nemam srovnani s jinymi prilbami.
Jinak jsem ji kupoval jako novinku za hrozny prachy a pak jsem nasrane koukal,ze se dala koupit i o 30% levneji,musis hledat...kdyz koukam na letosni variantu EVO Tour,tak vidim jen barevne kombinace,jinak zadne viditelne vylepseni puvodni,dva roky stare varianty.
Toz tak.
Tomasek napsal:
Ahoj, poradite me? Rozhoduji se mezi temito favority, nejsu zadnej vatar, ale na helme nechci setrit, mam 12 adv. jezdim teren, silnice 50/50. Moc dik :-)
Tomasek napsal:
Já mám Uvex Enduro obyč, protože mě SLT ani Carbon jsem nebyl schopný natlačit na palici. Jinak ale spokojenost, krásně větrá, nemlží se (ikdyž teď mám MRA plexi tak se trochu mlží).
Jinak ale nevidím moc význam v carbon verzi (krom toho, že je pěkná). Myslím, že ve chvíli, kdy i obyč. Uvex se rozlétne či jinak výrazně poškodí, to té hlavě vevnitř už bude stejně jedno (díky energii, která tam bude)...
Tomasek napsal:
Kolik km tak průměrně ročně najedeš?
Píše 3roky/50 tkm...
To jsem četl,napsal tohle: Shoei x-spirit (silnice) asi 3 roky 50tis. km ale já měl na mysli kolik najede za rok na tom enduru
Tomasek napsal:
Kolik km tak průměrně ročně najedeš?
Píše 3roky/50 tkm...
To jsem četl,napsal tohle: Shoei x-spirit (silnice) asi 3 roky 50tis. km ale já měl na mysli kolik najede za rok na tom enduru
Ty jo to by byla dobrá úloha pro děti do školy : tomášek najede za 3 roky 50 tis km. Z toho terén silnice 50/50 . Kolik najede ............
Já už bych araiku nechtěl. Je těžká jak kur..! V terénu dostává krk pěkně zabrat.
Uvažoval jsem o AGV AX 8 .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis